Μάθετε να λαμβάνετε τον ιδιοκτήτη της ζωής και τον διακομιστή αλληλογραφίας

Ο ιδιοκτήτης ζωής και η αναφορά διακομιστή αλληλογραφίας είναι τα ονόματα των ψευδώνυμων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αξιώνουν ένα πράγμα αλλά παραδίδουν ένα άλλο. Μπορεί να φαίνονται πραγματικές και χρήσιμες, αλλά συνήθως περιέχουν μόνο έναν ιό με την ελπίδα ότι οι χρήστες θα προωθήσουν το μήνυμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για να διαδώσουν τον ιό.

Δεδομένου ότι είναι τόσο εύκολο να εξαπλωθούν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μερικά κλικ και επειδή το πεδίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρέχει τόσο ασταθές με τις φάρσες, έχει νόημα ότι φάρσες όπως ο ιδιοκτήτης ζωής ή η έκθεση διακομιστή αλληλογραφίας εμφανίζονται τόσο συχνά.

Τι ισχυρίζεται η Hoax

Αυτές οι φάρσες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να είναι μια μορφή μιας παλαιότερης φάρσας, όπως η φρίκη του Life Is Beautiful, που ξεκίνησε γύρω στο 2002. Περιγράφει έναν ιό που θα βρεθεί ακόμα σε ένα αρχείο PPS του Microsoft PowerPoint που ονομάζεται Life is beautiful.pps.

Ορισμένες επαναλήψεις της φάρσας περιγράφουν τον "ιδιοκτήτη της ζωής" ως άτομο που μήνυσε τη Microsoft για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Αυτή η φάρσα ισχυρίζεται ότι έχει επιβεβαιωθεί ως νόμιμη από τις Snopes και Norton, αλλά μπορείτε να διαβάσετε τι έχουν να πουν γι 'αυτό στις σελίδες αναφοράς Snopes' Life Is Beautiful Virus και Mail Server και στην ιστοσελίδα του Norton.

Από το 2002, και ειδικά γύρω στο 2009, αυτή η φάρσα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξακολουθεί να βρίσκεται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ακόμη και στο Facebook.

Κύριος ιδιοκτήτης / διακομιστής αλληλογραφίας Αναφέρετε το παράδειγμα Hoax

Ακολουθεί ένα κοινό παράδειγμα αυτής της φραγής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Θέμα: Διαβάστε αμέσως! Δείτε το κάτω μέρος. Επιβεβαιώθηκε από Snopes. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όπως Yahoo, Hotmail, AOL και ούτω καθεξής. Αυτές οι πληροφορίες έφθασαν σήμερα το πρωί, κατευθείαν από τη Microsoft και το Norton. Στείλτε το σε όλους όσους γνωρίζετε ποιος έχει πρόσβαση στο Internet. Ενδέχεται να λάβετε ένα προφανώς αβλαβές μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τίτλο 'Αναφορά διακομιστή αλληλογραφίας' Εάν ανοίξετε ένα αρχείο, θα εμφανιστεί στην οθόνη σας ένα μήνυμα που λέει: 'Είναι πλέον αργά, η ζωή σας δεν είναι πλέον όμορφη'. Στη συνέχεια, θα χάσετε τα πάντα στο PC σας, και το πρόσωπο που σας έστειλε θα αποκτήσει πρόσβαση στο όνομα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτός είναι ένας νέος ιός που άρχισε να κυκλοφορεί το απόγευμα του Σαββάτου. Η AOL έχει ήδη επιβεβαιώσει τη σοβαρότητα και το λογισμικό προστασίας από ιούς δεν μπορεί να το καταστρέψει. Ο ιός έχει δημιουργηθεί από έναν χάκερ που ο ίδιος ονομάζεται «ιδιοκτήτης ζωής». ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ E-MAIL ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Ζητήστε τους να ΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ! Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον SNOPES.

Τι να κάνετε με αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αυτή η φάρσα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι εντελώς άχρηστη και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Όσοι λαμβάνουν αυτό το μήνυμα λαμβάνουν ανεπιθύμητα μηνύματα από ανεπιθύμητα μηνύματα και δεν θα βρουν καμία πραγματική χρήση στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επιπλέον, κάποιες επαναλήψεις της φάρσας εξηγούν ότι υπάρχει ένας ιός που πηγαίνει γύρω από τον οποίο πρέπει να απαλλαγείτε για να αποφύγετε μια μόλυνση και γι 'αυτό αποδίδει ένα αρχείο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που υποτίθεται ότι παρέχει έναν τρόπο για να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας. Ωστόσο, αυτό το συνημμένο αρχείο είναι, στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο ιός.

Η βέλτιστη πορεία δράσης, εάν αποκτήσετε την απάντηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον ιδιοκτήτη της ζωής ή στον διακομιστή αλληλογραφίας, είναι να τον αφαιρέσετε αμέσως από το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαγράφοντάς το. Ακόμα κι αν φαίνεται ότι προέρχεται από κάποιον που βρίσκεται στη λίστα επαφών σας, προχωρήστε και διαγράψτε το για να μην κυκλοφορήσει πλέον από ό, τι έχει ήδη.

Συμβουλή: Όπως πάντα με τις απειλές που σχετίζονται με τον υπολογιστή, είναι σημαντικό να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό και να διασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής σας προστατεύεται από ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς .