Πώς να στείλετε HTML e-mail

Τρόπος χρήσης χρηστών αλληλογραφίας για αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML

Οι περισσότεροι σύγχρονοι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML από προεπιλογή όταν αυτό το μήνυμα γράφεται στον ίδιο τον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Για παράδειγμα, το Gmail και το Yahoo! mail έχουν ενσωματωμένους επεξεργαστές WYSIWYG που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γράψετε μηνύματα HTML. Αλλά αν θέλετε να γράψετε το HTML σας σε έναν εξωτερικό επεξεργαστή και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε στον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο.

Πρώτα βήματα για τη σύνταξη του HTML

Αν πρόκειται να γράψετε τα μηνύματά σας HTML σε διαφορετικό πρόγραμμα επεξεργασίας όπως το Dreamweaver ή το Notepad , υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε ώστε να λειτουργούν τα μηνύματά σας.

Θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι ενώ οι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γίνονται καλύτεροι, δεν μπορείτε να βασιστείτε σε αυτές για να υποστηρίξετε προηγμένες λειτουργίες όπως Ajax, CSS3 ή HTML5 . Όσο πιο απλό κάνετε τα μηνύματά σας, τόσο πιο πιθανό θα είναι ορατό από τους περισσότερους πελάτες σας.

Τεχνικά για την ενσωμάτωση εξωτερικών HTML σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ορισμένα προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διευκολύνουν περισσότερο από άλλους να χρησιμοποιούν HTML που δημιουργήθηκε σε διαφορετικό πρόγραμμα ή πρόγραμμα επεξεργασίας HTML. Παρακάτω είναι μερικά σύντομα μαθήματα για τον τρόπο δημιουργίας ή ενσωμάτωσης HTML σε πολλά δημοφιλή προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Gmail

Το Gmail δεν θέλει να δημιουργήσετε εξωτερικά HTML και να το στείλετε στον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Αλλά υπάρχει ένας σχετικά εύκολος τρόπος για να λάβετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο HTML για να αντιγράψετε και να επικολλήσετε την εργασία. Εδώ κάνετε τι κάνετε:

  1. Γράψτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο HTML σε έναν επεξεργαστή HTML. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πλήρεις διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων URL σε εξωτερικά αρχεία όπως προαναφέρθηκε.
  2. Μόλις ολοκληρωθεί το αρχείο HTML, αποθηκεύστε το στο σκληρό σας δίσκο, δεν έχει σημασία πού.
  3. Ανοίξτε το αρχείο HTML σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Αν φαίνεται όπως το περιμένετε (οι εικόνες είναι ορατές, τα στυλ CSS είναι σωστά κ.ο.κ.), επιλέξτε ολόκληρη τη σελίδα χρησιμοποιώντας το Ctrl-A ή το Cmd-A.
  4. Αντιγράψτε ολόκληρη τη σελίδα χρησιμοποιώντας Ctrl-C ή Cmd-C.
  5. Επικολλήστε τη σελίδα σε ένα ανοιχτό παράθυρο μηνυμάτων Gmail χρησιμοποιώντας Ctrl-V ή Cmd-V.

Μόλις λάβετε το μήνυμά σας στο Gmail, μπορείτε να κάνετε κάποια επεξεργασία, αλλά να είστε προσεκτικοί, καθώς μπορείτε να διαγράψετε ορισμένα από τα στυλ σας και είναι δύσκολο να τα επαναφέρετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω παραπάνω βήματα.

Mac Mail

Όπως το Gmail, το Mac Mail δεν έχει τρόπο να εισαγάγει HTML απευθείας στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ενσωμάτωση με το Safari που το καθιστά εύκολο. Δείτε πώς:

  1. Γράψτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο HTML σε έναν επεξεργαστή HTML. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πλήρεις διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων URL σε εξωτερικά αρχεία όπως προαναφέρθηκε.
  2. Μόλις ολοκληρωθεί το αρχείο HTML, αποθηκεύστε το στο σκληρό σας δίσκο, δεν έχει σημασία πού.
  3. Ανοίξτε το αρχείο HTML στο Safari. Αυτό το τέχνασμα λειτουργεί μόνο στο Safari, οπότε πρέπει να συνηθίσετε να δοκιμάσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο HTML στο Safari, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης για το μεγαλύτερο μέρος της περιήγησης στο Web.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML δείχνει πώς θέλετε να εμφανίζεται και, στη συνέχεια, εισάγετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη συντόμευση Cmd-I.

Το Safari θα ανοίξει τη σελίδα σε ένα πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας ακριβώς όπως εμφανίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης και μπορείτε να το στείλετε σε όποιον θέλετε.

Thunderbird

Συγκριτικά, το Thunderbird καθιστά απλό να δημιουργήσετε το HTML και να το εισαγάγετε στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Δείτε πώς:

  1. Γράψτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο HTML σε έναν επεξεργαστή HTML. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πλήρεις διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων URL σε εξωτερικά αρχεία όπως προαναφέρθηκε.
  2. Δείτε την προβολή κώδικα HTML, ώστε να μπορείτε να δείτε όλους τους χαρακτήρες <και>. Στη συνέχεια, επιλέξτε όλα τα HTML χρησιμοποιώντας Ctrl-A ή Cmd-A.
  3. Αντιγράψτε την HTML χρησιμοποιώντας Ctrl-C ή Cmd-C.
  4. Ανοίξτε το Thunderbird και ξεκινήστε ένα νέο μήνυμα.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή και επιλέξτε HTML ...
  6. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο HTML, επικολλήστε την HTML σας στο παράθυρο χρησιμοποιώντας Ctrl-V ή Cmd-V.
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή και η HTML σας θα εισαχθεί στο μήνυμά σας.

Ένα καλό πράγμα για τη χρήση του Thunderbird για το πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας σας είναι ότι μπορείτε να το συνδέσετε με το Gmail και άλλες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καθιστούν δύσκολη την εισαγωγή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω βήματα για να δημιουργήσετε και να στείλετε email HTML χρησιμοποιώντας το Gmail μέσω του Thunderbird.

Θυμηθείτε, ο καθένας δεν έχει HTML e-mail

Εάν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML σε ένα άτομο που το πρόγραμμα-πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν το υποστηρίζει, θα λάβουν το HTML ως απλό κείμενο. Αν δεν είναι προγραμματιστής ιστού , άνετα με την ανάγνωση HTML, μπορεί να δουν την επιστολή ως πολλά gobbledegook και να τα διαγράψουν χωρίς να προσπαθήσουν να τα διαβάσουν.

Αν στέλνετε ένα ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , θα πρέπει να δώσετε στους αναγνώστες σας την ευκαιρία να επιλέξουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο HTML ή το απλό κείμενο. Εάν το χρησιμοποιείτε μόνο για να στείλετε στους φίλους και την οικογένειά σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορούν να διαβάσουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο HTML πριν στείλουν σε αυτά.