Οι κορυφαίες 6 εφαρμογές διαχείρισης έργου

Όταν πρόκειται για τη διαχείριση έργων, ξεχάστε να έχετε post-it σημειώσεις κολλημένα σε όλα τα έπιπλα γραφείου σας ή τα αποκόμματα χαρτιού σημειωματάριων που σπρώχνονται περίπου. Η δύναμη των εφαρμογών και / ή των εργαλείων ιστού μπορεί να προσθέσει ένα επίπεδο αρμονίας στο έργο σας παρακολουθώντας καθήκοντα και προθεσμίες και ενθαρρύνοντας τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας σας.

Αν και δεν είναι όλα τα εργαλεία που θα ικανοποιήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες σας, παραθέτουμε κάποιες από τις αγαπημένες μας εφαρμογές διαχείρισης έργων παρακάτω. Κάθε μία προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση και έχει ένα σύνολο πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε τι θα λειτουργήσει με τον τρόπο οργάνωσής σας (και τον τύπο του έργου).

Asana

Asana, Inc.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρείτε για την Asana είναι η αρχική της απλότητα και η εύκολη στη χρήση διεπαφή, η οποία επιτρέπει σε εσάς και τους συναδέλφους σας να ξεκινήσουν να λειτουργούν σε χρόνο μηδέν. Ακόμα και οι πιο μη τεχνικοί χρήστες του πληρώματός σας μπορούν να χειριστούν γρήγορα τη δουλειά-κεντρική δομή της εφαρμογής, καθώς και το σύστημα αποστολής μηνυμάτων και αρχείων.

Κάθε άτομο μπορεί να αναλάβει βασικά ή πολύπλοκα καθήκοντα, σε συνδυασμό με προθεσμίες και προσδοκίες. Αντί να χρειάζεται να καλείτε, να γράφετε κείμενο ή να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όποτε χρειάζεστε ανατροφοδότηση ή να ξεκαθαρίσετε τυχόν αβεβαιότητες, η Asana αφήνει όλες αυτές τις συνομιλίες να γίνουν μέσα στο χώρο του αντίστοιχου έργου. Αυτό δεν είναι μόνο βολικό βραχυπρόθεσμα, αλλά είναι ένα εξαιρετικό αποθετήριο για μελλοντική αναφορά.

Αν και μπορεί να είναι κατάλληλη για αρχάριους, η έκδοση Premium της Asana παρέχει προηγμένη λειτουργικότητα για ομάδες με περισσότερα από 15 μέλη, συμπεριλαμβανομένων αναλυτικών αναφορών, ασφαλών ελέγχων διαχείρισης, προσαρμοσμένων προτύπων και υποστήριξης πελατών με προτεραιότητα, εάν έχετε επείγουσες ερωτήσεις. Υπάρχει επίσης μια έκδοση Enterprise που προσφέρει προηγμένη διαχείριση σε επίπεδο ομάδας και χρήστη, προσαρμοσμένη επωνυμία και υπηρεσία λευκού γαντιού όταν πρόκειται για εισιτήρια προβλημάτων και άλλα θέματα.

Η βασική έκδοση του Asana είναι ελεύθερη για χρήση και πρόσβαση σε όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα, ενώ το κόστος Premium και Enterprise ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας και το επίπεδο διοικητικού ελέγχου που απαιτείται.

Συμβατό με:

Trello

Trello, Inc.

Όπως και πολλά άλλα εργαλεία διαχείρισης έργου, η διεπαφή του Trello επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα Boards Kanban, τα οποία είναι ουσιαστικά μια απεικόνιση των εργασιών και των συστατικών του έργου σας που ξεχωρίζουν σε μεμονωμένες κάρτες. Τα αρχικά φύλλα Kanban, που βρίσκονται συχνά σε αίθουσες συνεδριάσεων, αποτελούσαν ένα λευκό χαρτόνι και πολύχρωμες κολλώδεις σημειώσεις οργανωμένες με τρόπο που νόμιζε για τη δική σας ροή εργασίας.

Το Trello υιοθετεί αυτή την ιδέα και το ενισχύει με μεγάλο τρόπο, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε τις εικονικές πλακέτες σας για κάτι τόσο απλό όσο μια καθημερινή λίστα εργασιών για τη δημιουργία πιο περίπλοκων καρτών με συνημμένα αρχεία, εικόνες, βίντεο και άλλα που μπορούν να συνεργαστούν από οποιονδήποτε επιλέξετε να χορηγήσετε πρόσβαση.

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε την έκδοση που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης ή μία από τις εφαρμογές για κινητά του Trello, δίνετε τη δυνατότητα να εργάζεστε εκτός σύνδεσης και στη συνέχεια να συγχρονίζετε τις αλλαγές σας την επόμενη φορά που είστε συνδεδεμένοι.

Η βασική έκδοση του Trello διατίθεται δωρεάν, ενώ οι αναβαθμισμένες πληρωμές σε Gold ή Business Class ξεκλειδώνουν μια σειρά από πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα διαχείρισης μεγάλων ομάδων και ο έλεγχος των επιμέρους διεπαφών τους από ένα μόνο ταμπλό.

Το εργαλείο προσφέρει Power-Ups που σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε δεκάδες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Box, το Dropbox , το Github, το Evernote και το Twitter στο τραπέζι σας Trello. Οι χρήστες που εκτελούν την δωρεάν εφαρμογή μπορούν να έχουν μόνο μία ενεργοποιημένη Power-Up, ενώ η χρυσή έκδοση επιτρέπει τρία ταυτόχρονα και η κατηγορία Business είναι απεριόριστη.

Συμβατό με:

Basecamp 3

Κατασκήνωση βάσης

Το Basecamp 3 παρέχει όλα όσα θα περιμένατε από μια εφαρμογή διαχείρισης έργου και πολλά άλλα, κάνοντας τα πάντα σε ένα εξορθολογισμένο UI που σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια πλήρη λειτουργία σε πραγματικό χρόνο από δεξιά μέσα στους εικονικούς τοίχους του.

Οι εργασίες, τα ημερολόγια, η αποθήκευση αρχείων, τα ζωντανά συνεργατικά έγγραφα και οι συνεδρίες συνομιλίας που αφορούν το θέμα παρουσιάζονται κατά τρόπο ώστε όλοι οι εργαζόμενοι στο έργο σας να παραμείνουν σε ισχύ και να έχουν μια σαφή και συνοπτική εικόνα του τι πρέπει να κάνουν τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα -όρος.

Η ομάδα πίσω από το Basecamp ψηφίστηκε ως μια από τις κορυφαίες μικρές εταιρείες του Forbes το 2017 και έχουν αποκλίνει από το μοντέλο που βασίζεται σε κάθε χρήστη ή έργο, όταν πρόκειται για μεγαλύτερες επιχειρήσεις, χρεώνοντας ένα κατ 'αποκοπή ποσοστό 99 $ ανά μήνα ή $ 999 το χρόνο - με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή φιλανθρωπικούς οργανισμούς να λαμβάνουν έκπτωση 10%. Οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία του Basecamp μπορούν ωστόσο να το κάνουν δωρεάν.

Συμβατό με:

Microsoft Project

Microsoft Corporation

Μία από τις πιο δοκιμασμένες και αληθινές επιλογές στη λίστα, το Microsoft Project είναι από το 1984 και υποστηρίζει μια βάση πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άμεση ενσωμάτωσή του στην εταιρική, επιχειρηματική έκδοση της σουίτας του Office της εταιρείας - που είναι το λογισμικό επιλογής για ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.

Θα πληρώσετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Project και τα σύνολα χαρακτηριστικών του - ενώ είναι ισχυρά και αξιόπιστα, ειδικά όταν εστιάζετε στο πόσο καλά λειτουργεί με το Excel , το Word και το Outlook - είναι πιο κατάλληλα για επιχειρήσεις σημαντικού μεγέθους.

Συμβατό με:

WorkflowMax

Xero

Το WorkflowMax είναι ένα διαφορετικό είδος λογισμικού διαχείρισης έργων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να παρακολουθούν το χρόνο που αφιερώνεται σε μεμονωμένες εργασίες και να παρέχουν τη δυνατότητα τιμολόγησης και τιμολόγησης ανάλογα με αυτές τις μετρήσεις. Αν και δεν ταιριάζει με το ίδιο καλούπι όπως και οι άλλες εφαρμογές σε αυτόν τον κατάλογο, μπορεί βεβαίως να αποδειχθεί χρήσιμο όταν συνδυάζεται με ένα από αυτά σε περίπτωση που τα συγκεκριμένα έργα σας περιλαμβάνουν πληρωμή ή πληρωμή σε μια εργασία ή ορόσημο.

Συμβατό με:

Συνεργατικά έγγραφα

Getty Images (Ηρώ Εικόνες # 568777721)

Αν και δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για διαχείριση έργων, πολλά πακέτα που βασίζονται σε σύννεφο, όπως η σε απευθείας σύνδεση σουίτα της Google που περιέχει εφαρμογές όπως τα Έγγραφα και τα Φύλλα, καθώς και το Office Online της Microsoft, επιτρέπουν τη συνεργασία από πολλές πηγές σε έγγραφα επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, ημερολόγια με υπενθυμίσεις, , και τα λοιπα.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις σας για να οργανωθείτε και να συνεργαστείτε ως ομάδα, μία από αυτές τις ασφαλείς και γνωστές λύσεις μπορεί να είναι μόνο μια καλή εφαρμογή.