Πριν αγοράσετε έναν υπολογιστή επεξεργασίας βίντεο

Η επιλογή ενός υπολογιστή επεξεργασίας βίντεο μπορεί να είναι δύσκολη. Πολλοί παλιοί υπολογιστές δεν υποστηρίζουν καθόλου την επεξεργασία βίντεο και πολλοί νέοι υπολογιστές θα λειτουργούν μόνο με το πιο βασικό λογισμικό επεξεργασίας.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον νέο υπολογιστή σας για επεξεργασία βίντεο, διαβάστε αυτόν τον οδηγό για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει ένα κατάλληλο σύστημα επεξεργασίας βίντεο .

Χώρος αποθήκευσης στον υπολογιστή επεξεργασίας βίντεο

Τα ψηφιακά βίντεο - ειδικά τα footage υψηλής ευκρίνειας - καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο δίσκο και θα χρειαστεί να το βάλεις κάπου. Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι ένας τρόπος επίλυσης αυτού του προβλήματος. Αλλά αν αγοράσετε έναν υπολογιστή επεξεργασίας βίντεο με πολλή εσωτερική μονάδα δίσκου, μπορείτε να αναβάλλετε την αγορά του εξωτερικού σκληρού δίσκου για λίγο.

Επεξεργασία βίντεο εισόδων υπολογιστών

Ελέγξτε τις εισόδους σε οποιοδήποτε υπολογιστή επεξεργασίας βίντεο που σκοπεύετε να αγοράσετε. Για τον πιο γρήγορο τρόπο επεξεργασίας βίντεο, ο υπολογιστής πρέπει να διαθέτει είσοδο firewire. Αυτές οι είσοδοι ονομάζονται επίσης IEEE 1394 και iLink.

Θα χρησιμοποιήσετε αυτήν τη θύρα για να συνδέσετε τη βιντεοκάμερά σας στον υπολογιστή. Ή μπορείτε να αγοράσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με είσοδο και έξοδο firewire για αποθήκευση βίντεο. Μπορείτε να συνδέσετε τη μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας και να συνδέσετε τη βιντεοκάμερα στη μονάδα δίσκου.

Μια θύρα USB 2.0 θα λειτουργήσει στη θέση του firewire. Αυτά δεν είναι τόσο γρήγορα, όμως, και δεν σας δίνουν πολλές επιλογές για τη σύνδεση εξωτερικών συσκευών στον υπολογιστή σας.

Τα σχέδιά σας για τον υπολογιστή επεξεργασίας βίντεο

Πριν αγοράσετε έναν υπολογιστή επεξεργασίας βίντεο, εξετάστε τα έργα που σκοπεύετε να δημιουργήσετε. Εάν προγραμματίζετε μόνο την επεξεργασία βασικών βίντεο χρησιμοποιώντας δωρεάν λογισμικό όπως Movie Maker ή iMovie , οι περισσότεροι νέοι υπολογιστές εκεί έξω έχουν τις σωστές εισόδους και άφθονο αποθηκευτικό χώρο για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Αν σκοπεύετε να επεξεργαστείτε με πιο ισχυρό λογισμικό επαγγελματικής επεξεργασίας, θα θέλετε έναν υπολογιστή που σας δίνει περισσότερη ισχύ επεξεργασίας.

Αναβάθμιση της επεξεργασίας βίντεο στον υπολογιστή σας

Φυσικά, δεν γνωρίζετε πάντα τι ακριβώς θα κάνετε με τον υπολογιστή σας στο μέλλον. Οι ανάγκες σας για επεξεργασία βίντεο μπορεί να αλλάξουν και είναι καλύτερο να προσαρμοστεί ο υπολογιστής σας σε αυτές. Πριν αγοράσετε έναν υπολογιστή για επεξεργασία βίντεο, μάθετε πόσο εύκολο θα είναι να προσθέσετε μνήμη ή να αναβαθμίσετε αργότερα τον υπολογιστή.

Επεξεργασία βίντεο υπολογιστή - Mac ή PC;

Είναι η παλαιά ερώτηση όταν πρόκειται για την αγορά ενός υπολογιστή επεξεργασίας βίντεο. Η απάντηση θα καθορίζεται από την επιλογή του λογισμικού σας και από τις προσωπικές προτιμήσεις σας.

Όταν πρόκειται για δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας βίντεο , προτιμώ το iMovie της Apple σε άλλες μεγάλες εναλλακτικές λύσεις . Ωστόσο, το Movie Maker είναι εντάξει και θα πρέπει να εξετάσετε τις άλλες χρήσεις που θα έχετε για τον υπολογιστή σας εκτός από την επεξεργασία βίντεο.

Όταν πρόκειται για ενδιάμεσο και επαγγελματικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο , υπάρχουν περισσότερες επιλογές για υπολογιστές από ό, τι για Mac. Ωστόσο, τα προγράμματα επεξεργασίας που είναι διαθέσιμα για Mac και εξαιρετική ποιότητα και πολλοί χρήστες ορκίζονται ότι οι Mac είναι πιο σταθεροί.

Προδιαγραφές λογισμικού επεξεργασίας βίντεο

Στην ιδανική περίπτωση, θα γνωρίζετε εκ των προτέρων τι είδους λογισμικό θα χρησιμοποιήσετε για την επεξεργασία βίντεο στον υπολογιστή σας. Εάν ναι, μπορείτε να εξετάσετε τις ελάχιστες απαιτήσεις και να αγοράσετε έναν υπολογιστή που να τους ικανοποιεί τουλάχιστον.

Τι λένε οι κριτικές υπολογιστών

Μόλις αποφασίσετε για έναν υπολογιστή επεξεργασίας βίντεο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα σχόλια των υπολογιστών για να μάθετε αν ο υπολογιστής θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας. Οι αναθεωρήσεις μπορούν να επισημάνουν τα μειονεκτήματα των υπολογιστών που μπορεί να έχετε παραβλέψει ή να σας εντοπίσουν σε έναν υπολογιστή που ίσως δεν έχετε σκεφτεί πριν.