Είναι παράνομες οι Εφαρμογές αστυνομικού σαρωτή;

Οι αστυνομικοί σαρωτές είναι σαν τα ραδιόφωνα ειδικά σχεδιασμένα για να συντονίζουν τις συχνότητες που χρησιμοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Στο ίδιο πνεύμα, οι εφαρμογές αστυνομικού σαρωτή σάς επιτρέπουν να ακούτε τις τοπικές και απομακρυσμένες επικοινωνίες υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης μέσω του smartphone σας. Η παρακολούθηση αυτού του τύπου ημιευρωπαϊκής επικοινωνίας είναι ένα χόμπι που απολαμβάνουν πολλοί άνθρωποι, αλλά οι αστυνομικοί σαρωτές είναι στην πραγματικότητα παράνομοι σε ορισμένες δικαιοδοσίες.

Οι εφαρμογές που μετατρέπουν ουσιαστικά το τηλέφωνό σας σε ραδιοφωνικό σαρωτή , παρέχοντας έτσι εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αστυνομία και άλλες τοπικές ραδιοφωνικές μεταδόσεις μικρής εμβέλειας, είναι νόμιμες σε ορισμένα μέρη, παράνομες σε άλλες και η χρήση ενός σε λάθος μέρος μπορεί σε ζεστό νερό.

Τι είναι οι εφαρμογές σαρωτή;

Είναι σημαντικό να διαφοροποιήσετε τις εφαρμογές αστυνομικού σαρωτή, οι οποίες ορισμένες φορές αποκαλούνται εφαρμογές ραδιοφωνικού σαρωτή, και εντελώς μη σχετικές εφαρμογές σαρωτή που χρησιμοποιούν μόνο τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας για να "σαρώσει" τα έγγραφα. Αν πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο κατάστημα της επιλογής σας για εφαρμογές σαρωτή, μπορείτε να εκτελέσετε και τους δύο τύπους εφαρμογών.

Οι εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για τη σάρωση εγγράφων είναι απολύτως νόμιμες, εκτός αν τις χρησιμοποιείτε σαρώνουν κάτι που δεν υποτίθεται. Ωστόσο, οι εφαρμογές σαρωτή που σας επιτρέπουν να ακούτε τις επικοινωνίες υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης υπάρχουν σε μια τεράστια γκρίζα περιοχή.

Πώς λειτουργούν οι αστυνομικές εφαρμογές ραδιοφωνικού σαρωτή;

Οι σαρωτές φυσικής αστυνομίας είναι βασικά μόνο ραδιόφωνα που μπορούν να συντονιστούν σε διαφορετικές συχνότητες από τα κανονικά ραδιόφωνα. Υπάρχει πραγματικά ένας ολόκληρος κόσμος εκπομπών που μπορείτε να ακούσετε έξω από τους τακτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς AM και FM τους οποίους συνηθίζετε και οι αστυνομικοί σαρωτές είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Εφόσον το τηλέφωνό σας δεν μπορεί να συντονιστεί σε ραδιοφωνικές μεταδόσεις, μια εφαρμογή δεν μπορεί να μετατρέψει κυριολεκτικά το τηλέφωνό σας σε αστυνομικό σαρωτή. Αντ 'αυτού, κάνετε λήψη μιας εφαρμογής και αυτή η εφαρμογή παρέχει πρόσβαση σε αστυνομικές μεταδόσεις σαρωτή μέσω του Διαδικτύου.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί συνήθως είναι ότι οι άνθρωποι με πρόσβαση σε αστυνομικούς σαρωτές ή ραδιόφωνα μικρού μήκους λαμβάνουν μεταδόσεις αστυνομικού σαρωτή, κωδικοποιούν και στη συνέχεια παρέχουν πρόσβαση σε αυτές μέσω του Διαδικτύου. Τότε γίνεται δυνατό για μια εφαρμογή smartphone να αρπάξει αυτό το ρεύμα και να το παίξει οπουδήποτε στον κόσμο.

Εκτός από τις αστυνομικές επικοινωνίες, μια τυπική εφαρμογή σαρωτή μπορεί επίσης να παρέχει πρόσβαση σε πυρκαϊές και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αεροπορικές μεταδόσεις, σιδηροδρομικές επικοινωνίες, εκπομπές ραδιοερασιτεχνών και πολλά άλλα.

Η νομιμότητα της λειτουργίας μιας εφαρμογής σαρωτή

Ενώ ακούτε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και άλλες επικοινωνίες δεν είναι για όλους, είναι εύκολο να δούμε πώς μπορεί να είναι διασκεδαστικό για πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ πραγματική και πολύ σημαντική ερώτηση σχετικά με το αν είναι ή όχι νόμιμη η ακρόαση αυτών των μεταδόσεων. Πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη ερώτηση και, όπως πάντα, ο μόνος τρόπος να είσαι 100% ασφαλής είναι να έρχεσαι σε επαφή με έναν δικηγόρο που είναι εξοικειωμένος με τον νόμο στη δικαιοδοσία όπου ζεις.

Σε ορισμένες χώρες, οι ραδιοφωνικοί σαρωτές είναι νόμιμοι, αλλά μόνο αν έχετε την κατάλληλη ραδιοφωνική άδεια χομπίστα. Ορισμένες πολιτείες που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνουν τη Φλώριδα, την Ιντιάνα, το Κεντάκι, τη Μινεσότα και τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, οι νόμοι μπορούν να αλλάξουν, γι 'αυτό φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό στην περιοχή σας ή να διαβάσετε τους σχετικούς νόμους ή τους κωδικούς σας.

Σε άλλα μέρη, δεν υπάρχουν νόμοι κατά της χρήσης αυτών των εφαρμογών, ενώ μερικές απλές εφαρμογές σαρωτή εκτός χρήσης αν τους χρησιμοποιήσετε ακατάλληλα.

Σε αυτά τα κράτη, συνήθως θα διαπιστώσετε ότι η επιβολή του νόμου ασχολείται με ραδιοφωνικούς σαρωτές με το κλείδωμα και το νεύμα, αλλά θα έπρεπε να πιστεύετε καλύτερα ότι θα σφιχτούν εάν χρησιμοποιήσετε κάποιον για να διαπράξετε έγκλημα. Στην πραγματικότητα, ακόμα και αν έχετε μια εφαρμογή σάρωσης στο τηλέφωνό σας, μπορεί να οδηγήσει σε μια εντελώς ανεξάρτητη χρέωση αν κρατηθεί ή συλληφθεί για κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την εφαρμογή.

Ορισμένα κράτη που έχουν θεσπίσει νόμους στο παρελθόν και συγκεκριμένα ασχολήθηκαν με τη χρήση ενός αστυνομικού σαρωτή για τη διάπραξη εγκλήματος περιλαμβάνουν την Καλιφόρνια, το Μίτσιγκαν, το Νιου Τζέρσεϋ, την Οκλαχόμα, το Βερμόντ, τη Βιρτζίνια και τη Δυτική Βιρτζίνια. Οι νόμοι αλλάζουν συνεχώς, οπότε μην υποθέτετε ότι είστε ξεκάθαροι αν δεν έχετε ελέγξει τους ισχύοντες νόμους στην περιοχή σας.

Τι είναι οι εφαρμογές αστυνομικού σαρωτή μερικές φορές παράνομες;

Το ζήτημα είναι ότι οι εγκληματίες έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις εφαρμογές για να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν την αστυνομία. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένας άνθρωπος περίμενε στο αυτοκίνητο απόδραση ενώ ο φίλος του εισήλθε σε ένα κατάστημα για να το ληστέψει. Κατά τη διάρκεια της αναμονής, άκουσε τα τοπικά αστυνομικά κανάλια μέσω μιας εφαρμογής στο τηλέφωνό του.

Όταν τα πράγματα έπεσαν στο εσωτερικό του καταστήματος και η αστυνομία κλήθηκε, προσπάθησε να εγκαταλείψει τη σκηνή μπροστά από την αστυνομία. Όταν τον πιάστηκαν, χρεώθηκε ξεχωριστά για την παράνομη χρήση της εφαρμογής σάρωσης εκτός από το μέρος του στην ληστεία ληστείας.

Οι αστυνομικοί σαρωτές είναι νόμιμοι μόνον εφόσον δεν είναι παράνομοι

Μέχρι τώρα, είναι μάλλον αρκετά σαφές ότι ενώ οι εφαρμογές σαρωτή μπορούν να είναι διασκεδαστικές και χρήσιμες, πρέπει να ελέγξετε τη νομιμότητα της χρήσης τους όπου ζείτε. Εάν δεν υπάρχουν νόμοι εναντίον ραδιοφωνικών σαρωτών, και κανένας νόμος που να απαιτεί άδεια για να λειτουργήσει κάποιος, τότε πιθανότατα θα είναι καλό. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες ανησυχίες που ενδέχεται να προκύψουν.

Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και αν οι εφαρμογές του σαρωτή είναι νόμιμες όπου ζείτε, η χρήση ενός μπορεί να είναι παράνομη ανάλογα με το πώς το χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, στην προαναφερθείσα περίπτωση με την κακή ληστεία, ο οδηγός απόδρασης ακούγοντας και προσπαθώντας να ξεπεράσει τους μπάτσους ερμηνεύθηκε ως εμπόδιο στη δικαιοσύνη. Και επειδή η έννοια της «παρεμπόδισης της δικαιοσύνης» είναι ανοικτή σε ερμηνεία, θα μπορούσατε ενδεχομένως να χρεωθείτε με αυτό ή άλλα πράγματα απλώς και μόνο επειδή έχετε εγκαταστήσει αυτές τις εφαρμογές στο τηλέφωνό σας, εάν ποτέ έχετε συλληφθεί για οποιονδήποτε λόγο.