Η AirDrop δεν λειτουργεί; 5 Συμβουλές για να σας ξαναρχίσουμε

Η επίλυση των ζητημάτων AirDrop θα κάνει την κοινή χρήση και πάλι εύκολη

Το AirDrop δεν λειτουργεί στη συσκευή σας iOS ή Mac; Ευτυχώς το AirDrop λειτουργεί σωστά δεν χρειάζεται να είναι ένα γεγονός που τραβάει τα μαλλιά. Αυτές οι πέντε συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να μοιραστείτε φωτογραφίες, ιστοσελίδες, σχετικά με οποιοδήποτε είδος δεδομένων μεταξύ των συσκευών σας iOS και των Mac.

01 από 05

Ανακαλύπτετε στο AirDrop;

iOS (αριστερά) και Mac (δεξιά) που μπορούν να εντοπιστούν. Ευγενική προσφορά της Coyote Moon, Inc.

Το AirDrop διαθέτει μερικές ρυθμίσεις που ελέγχουν αν μπορούν να δουν οι χρήστες τη συσκευή σας iOS ή Mac. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να εμποδίσουν την εμφάνιση συσκευών ή να επιτρέψουν σε ορισμένα άτομα μόνο να σας δουν.

Το AirDrop χρησιμοποιεί τρεις ρυθμίσεις εντοπισμού:

Για να επιβεβαιώσετε ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αποκάλυψης AirDrop στη συσκευή σας iOS, εκτελέστε τα εξής:

  1. Σύρετε προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί το Κέντρο ελέγχου .
  2. Πατήστε AirDrop .
  3. Το AirDrop θα εμφανίσει τις τρεις διαθέσιμες ρυθμίσεις.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ίδιες ρυθμίσεις που μπορείτε να εντοπίσετε στο Mac σας, ανακαλύψτε το AirDrop στο Finder:

  1. Επιλέγοντας Airdrop από την πλευρική γραμμή του παραθύρου Finder ή επιλέγοντας Airdrop από το μενού Finder's Go ,
  2. Στο παράθυρο Finder AirDrop που ανοίγει, κάντε κλικ στο κείμενο με τίτλο Allow me to be discovered by :
  3. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζει τις τρεις ρυθμίσεις εντοπισμού.

Κάντε την επιλογή σας, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη συσκευή σας να βλέπεται από άλλους. επιλέξτε Ολοι ως τη ρύθμιση ανακάλυψης.

02 του 05

Είναι ενεργοποιημένο το Wi-Fi και το Bluetooth;

Τόσο το iOS (αριστερά) όσο και το macOS (δεξιά) σάς επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε το Bluetooth από τον πίνακα AirDrop.

Το AirDrop βασίζεται τόσο στο Bluetooth ώστε να ανιχνεύει συσκευές εντός 30 ποδιών όσο και στο Wi-Fi για να πραγματοποιήσει την πραγματική μεταφορά δεδομένων. Αν δεν ενεργοποιηθεί το Bluetooth ή το Wi-Fi, το AirDrop δεν θα λειτουργήσει.

Στη συσκευή σας iOS, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και το Wi-Fi και το Bluetooth από το μενού Κοινή χρήση:

  1. Φέρτε ένα στοιχείο για κοινή χρήση, όπως μια φωτογραφία, στη συνέχεια πατήστε Κοινή χρήση .
  2. Εάν το Wi-Fi ή το Bluetooth είναι απενεργοποιημένο, η AirDrop θα προσφέρει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τις απαραίτητες υπηρεσίες δικτύου. Πατήστε AirDrop .
  3. Το AirDrop θα είναι διαθέσιμο.

Στο Mac, το AirDrop μπορεί να ενεργοποιήσει το Bluetooth αν είναι απενεργοποιημένο.

  1. Ανοίξτε ένα Windows Finder και επιλέξτε το στοιχείο AirDrop στην πλευρική γραμμή ή επιλέξτε AirDrop από το μενού Finder's Go .
  2. Το παράθυρο του AirDrop Finder θα ανοίξει προσφορά για να ενεργοποιήσει το Bluetooth εάν είναι απενεργοποιημένο.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση Bluetooth .
  4. Για να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi, εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος από το Dock ή επιλέξτε Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple .
  5. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων δικτύου .
  6. Επιλέξτε Wi-Fi από την πλαϊνή μπάρα του παραθύρου Δικτύου.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση Wi-Fi .

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε την ίδια λειτουργία από τη γραμμή μενού του Mac εάν έχετε επιλέξει Κατάσταση Wi-Fi στη γραμμή μενού που είναι επιλεγμένο στο παράθυρο Προτιμήσεις δικτύου.

Ακόμα κι αν είναι ενεργοποιημένα τα Wi-Fi και Bluetooth, είναι πιθανό να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τη λειτουργία Wi-Fi και Bluetooth και να αποκαταστήσετε το περιστασιακό πρόβλημα χωρίς να εμφανίζονται συσκευές στο δίκτυο AirDrop.

03 του 05

Είναι όλες οι συσκευές AirDrop Awake;

Ο παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας του Mac μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της οθόνης και του χρόνου αναμονής του υπολογιστή. Ευγενική προσφορά της Coyote Moon, Inc.

Ίσως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται με τη χρήση του AirDrop είναι η αποτυχία μιας συσκευής να εμφανίζεται επειδή κοιμάται.

Στις συσκευές iOS, το AirDrop απαιτεί την ενεργή εμφάνιση. Στο Mac ο υπολογιστής δεν πρέπει να κοιμάται, αν και η οθόνη μπορεί να είναι αχνή, να τρέχει μια προφύλαξη οθόνης ή να κοιμάται.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας στο Mac για να αποφύγετε τον ύπνο του υπολογιστή ή να ορίσετε μεγαλύτερη περίοδο προτού πάτε για ύπνο.

04 του 05

Λειτουργία αεροπλάνου και μην ενοχλείτε

Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία του αεροπλάνου είναι απενεργοποιημένη. Ευγενική προσφορά της Coyote Moon, Inc.

Ένα άλλο συνηθισμένο σφάλμα που προκαλεί προβλήματα AirDrop είναι να ξεχάσετε ότι η συσκευή σας είναι σε κατάσταση λειτουργίας αεροπλάνου ή στο Μην ενοχλείτε.

Η λειτουργία του αεροπλάνου απενεργοποίησε όλα τα ασύρματα ραδιόφωνα, όπως το Wi-Fi και το Bluetooth που χρησιμοποιεί η AirDrop για να λειτουργήσει.

Μπορείτε να επαληθεύσετε τη λειτουργία του αεροπλάνου καθώς και να αλλάξετε τη ρύθμιση επιλέγοντας Ρυθμίσεις , Λειτουργία αεροπλάνου . Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στη ρύθμιση λειτουργίας AirPlane από το παράθυρο ελέγχου l, σύροντας από το κάτω μέρος της οθόνης.

Μην ενοχλείτε τις συσκευές iOS και στο Mac μπορεί να αποτρέψει την καλή λειτουργία του AirDrop. Και στις δύο περιπτώσεις, το Μην ενοχλεί απενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις από την παράδοση. Αυτό όχι μόνο σας εμποδίζει να βλέπετε οποιοδήποτε αίτημα AirDrop, αλλά καθιστά τη συσκευή σας επίσης αναξιόπιστη.

Το αντίθετο δεν είναι αλήθεια, όμως, ενώ βρίσκεστε στη λειτουργία Μην ενοχλείτε, μπορείτε να στείλετε πληροφορίες μέσω του AirDrop.

Στις συσκευές iOS:

  1. Σύρετε προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί το Κέντρο ελέγχου .
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο Μην ενοχλήστε (quarter moon) για να αλλάξετε τη ρύθμιση.

Σε Mac:

  1. Κάντε κλικ στο στοιχείο γραμμής μενού ειδοποιήσεων για να εμφανιστεί ο πίνακας ειδοποιήσεων .
  2. Κάντε κύλιση προς τα επάνω (ακόμα και αν βρίσκεστε ήδη στην κορυφή) για να δείτε τις ρυθμίσεις Μην ενοχλείτε . Αλλάξτε τη ρύθμιση εάν χρειάζεται.

05 του 05

AirDrop χωρίς Bluetooth ή Wi-Fi

Ακόμη και οι Mac που χρησιμοποιούν ενσύρματο Ethernet μπορούν να χρησιμοποιήσουν το AirDrop. CCO

Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το AirDrop σε Mac χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε Bluetooth ή Wi-Fi. Όταν η Apple κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το AirDrop, περιορίστηκε σε συγκεκριμένα ραδιόφωνα Wi-Fi που υποστηρίζονται από την Apple, αλλά αποδεικνύεται λίγο κομψή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το AirDrop σε μη υποστηριζόμενες συσκευές Wi-Fi τρίτου κατασκευαστή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AirDrop μέσω ενσύρματου ethernet. Αυτό μπορεί να επιτρέψει σε πολλούς προηγούμενους Macs (2012 και μεγαλύτερα) να είναι μέλη της κοινότητας του AirDrop. Για να μάθετε περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με τη χρήση του AirDrop με ή χωρίς σύνδεση Wi-Fi .