Τι υποστηρίζει το FTW και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Παρόλο που συμμετέχετε σε ένα online φόρουμ συζήτησης σχετικά με τα αυτοκίνητα, βλέπετε αυτή την παράξενη έκφραση "FTW". Οι άνθρωποι δημοσιεύουν φράσεις όπως το «αντιεμπλοκαρισμένο φρενάρισμα, ftw!" και "όλα τα τιμόνια, ftw!". Μπορείτε επίσης να δείτε το ίδιο πράγμα σε ένα φόρουμ τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο. Οι συμμετέχοντες παίκτες δημοσιεύουν φράσεις όπως "πολύμορφο, ftw!" και "τύμβος τυφώνα, ftw!"

Το 2016, το πιο κοινό νόημα του «FTW» είναι «για τη νίκη», μια ευθυμία στο διαδίκτυο που χρησιμοποιείται για να εκφράσει ενθουσιασμό γύρω από ένα επίτευγμα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θέση της «επικής νίκης» και άλλων εκφράσεων νίκης.

Παρόλο που υπήρχαν πιο γενναίες έννοιες τα προηγούμενα χρόνια, το FTW σήμερα σημαίνει συνήθως για το "For the Win", ένα είδος ευθυμίας ή έναν περίεργο τρόπο αναφωνίας «Ήμουν νικητής εξαιτίας αυτού», ή «επικού επιτεύγματος, woot!

Παραδείγματα FTW περιλαμβάνουν:

Προέλευση της σύγχρονης έκφρασης FTW

Αυτό δεν είναι σαφές, αλλά υπάρχουν επαναλαμβανόμενες ηλεκτρονικές αξιώσεις ότι το FTW ξεκίνησε γύρω στο 2000 με την τηλεοπτική παράσταση, Hollywood Squares. Σε αυτήν την παράσταση παιχνιδιών, οι διαγωνιζόμενοι θα προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν την κίνηση tic-tac-toe για το βραβείο. Ως στυλιστική έκφραση, οι παίκτες θα δηλώσουν τις κινήσεις κλεισίματος τους με λέξεις όπως «Επιλέγω Whoopi Goldberg για τη νίκη». Αυτή η ιστορία είναι ανεπιβεβαίωτη, αλλά φαίνεται εύλογη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αναγνώστη Marlee για αυτό.

Παλαιότερες ενδείξεις του FTW

Πριν από χρόνια, το «FTW» είχε πολύ αρνητικό νόημα: «f ** k ο κόσμος». Αυτός ήταν ένας όρος που χρησιμοποιούνται συνήθως από τους κοινωνικούς αντάρτες, τους αναρχικούς και τους αντι-αυταρχικούς τύπους για να εκφράσουν την απογοήτευση με τη σύγχρονη κοινωνία. Χαρακτηριστικά, αυτό το αντικοινωνικό νόημα έχει δραματικά ξεθωριάσει στον 21ο αιώνα και οι άνθρωποι τώρα χρησιμοποιούν «για τη νίκη» ως μια σύγχρονη χαρά.

Memes με βάση το FTW / Epic Win

Πολλά στιγμιότυπα φωτογραφιών και βίντεο έχουν δημιουργηθεί γύρω από την έκφραση For the Win.

Παρόμοιες εκφράσεις

Πώς να κεφαλαιοποιήσετε και να στίξετε τις συντομεύσεις Ιστού και Γραμμάτων

Η κεφαλαιοποίηση είναι μια μη ανησυχία όταν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις μηνυμάτων κειμένου και ομιλία . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία γράμματα (π.χ. ROFL) ή όλα τα πεζά γράμματα (π.χ. rofl) και η έννοια είναι ίδια. Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, αν και, αυτό σημαίνει να φωνάζετε σε απευθείας σύνδεση μιλάμε.

Η σωστή στίξη είναι ομοίως μια μη ανησυχία με τις περισσότερες συντομεύσεις γραπτού μηνύματος. Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το "Too Long, Did not Read" μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR. Και οι δύο είναι μια αποδεκτή μορφή, με ή χωρίς στίξη.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε περιόδους (κουκκίδες) μεταξύ των επιστολών σας. Θα ηττηθεί ο σκοπός της επιτάχυνσης πληκτρολόγηση αντίχειρα. Για παράδειγμα, το ROFL δεν θα ήταν ποτέ γραμμένο ROFL, και το TTYL δεν θα μπει ποτέ TTYL

Συνιστώμενη εθιμοτυπία για τη χρήση του διαδικτυακού και γραπτού μηνύματος

Το να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε την ορολογία στην ανταλλαγή μηνυμάτων σας είναι να γνωρίζετε ποιος είναι το κοινό σας, γνωρίζοντας αν το περιβάλλον είναι άτυπο ή επαγγελματικό και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε καλή κρίση. Αν γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους και είναι μια προσωπική και άτυπη επικοινωνία, τότε χρησιμοποιείτε απολύτως συντομογραφία. Από την άλλη πλευρά, αν ξεκινάτε απλώς μια φιλία ή μια επαγγελματική σχέση με το άλλο άτομο, τότε είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τις συντομογραφίες μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης.

Εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι σε επαγγελματικό πλαίσιο με κάποιον που εργάζεται ή με κάποιον πελάτη ή πωλητή εκτός της επιχείρησής σας, αποφύγετε τις συντομογραφίες εντελώς. Η χρήση πλήρους ορθογραφίας λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείτε από την πλευρά του να είστε πολύ επαγγελματίας και στη συνέχεια να χαλαρώσετε τις επικοινωνίες σας με το χρόνο από το αντίστροφο.