Το δωρεάν αρχείο αποθήκευσης του Microsoft ως PDF για το Word και το Office 2007

Όταν διανέμετε έγγραφα ηλεκτρονικά, δεν μπορείτε να υπολογίζετε στους παραλήπτες που έχουν εγκατεστημένο το Word στους υπολογιστές τους.

Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν τους αρέσει να λαμβάνουν έγγραφα του Word , ακόμα κι αν έχουν εγκατεστημένο το Word στα μηχανήματά τους. Αυτό συμβαίνει επειδή τα έγγραφα του Word μπορούν να περιέχουν κακόβουλες μακροεντολές.

Έτσι, ο καλύτερος τρόπος διανομής των εγγράφων είναι σε μορφή PDF. Το Adobe Acrobat είναι το χρυσό πρότυπο στη δημιουργία PDF. Αλλά φέρει μια έντονη τιμή. Εάν δημιουργείτε μόνο περιστασιακά PDF, πιθανότατα δεν θέλετε να αγοράσετε το Acrobat.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε λήψη του δωρεάν λογισμικού της Microsoft για την αποθήκευση ως PDF πρόσθετο για το Office 2007. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε έγγραφα PDF στο Word και σε έξι άλλες εφαρμογές του Office. Σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε έγγραφα XPS. Το XPS είναι η επίπεδη μορφή αρχείου της Microsoft. Δεδομένου ότι δεν έχει την ευρεία αποδοχή του PDF, δεν συνιστώ τη διανομή εγγράφων σε μορφή XPS.

Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρόσθετο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε ένα αρχείο PDF στο Word:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Office
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση
  3. Στο παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση, επιλέξτε PDF από τη λίστα επιλογών εκτυπωτή
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση

Το πρόσθετο λειτουργεί με το Office XP.