Πώς να σαρώσετε QR κώδικες στο τηλέφωνό σας

iPhone και χρήστες Android, σας μιλάμε

Οι QR κωδικοί ή οι κωδικοί ταχείας απόκρισης είναι δισδιάστατοι γραμμικοί κώδικες που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιαπωνία. Οι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν κώδικες QR για την παρακολούθηση των οχημάτων κατά τη διαδικασία κατασκευής. Τώρα οι κωδικοί QR χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους, όπως η ανταλλαγή προσφορών και συνδέσμων ιστότοπων και η διαφήμιση. Έχετε δει πιθανώς έναν κώδικα QR στο κοινό ακόμη και αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο.

Όταν σαρώσετε έναν κώδικα QR, μπορεί να ανοίξει μια σύνδεση με έναν ιστότοπο ή έναν λογαριασμό κοινωνικών μέσων, να εμφανίσει ένα βίντεο στο YouTube, να δείξει ένα κουπόνι ή στοιχεία επικοινωνίας. Είναι καλή πρακτική η σάρωση μόνο των κωδικών QR από εταιρείες που εμπιστεύεστε λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια. Ένας χάκερ θα μπορούσε να συνδέσει έναν κώδικα QR με έναν κακόβουλο ιστότοπο που φαίνεται νόμιμος, αλλά μάλλον αλλοιώνει τα προσωπικά σας στοιχεία όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε. Μια καλή πρακτική είναι να ελέγξετε τη διεύθυνση URL πριν εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας, κάτι που πρέπει να κάνετε ήδη ούτως ή άλλως.

Για να σαρώσετε έναν κωδικό QR, χρειάζεστε ένα smartphone με κάμερα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μια εφαρμογή για κινητά. Ένα iPhone με iOS 11 (ή μεταγενέστερη έκδοση) έρχεται με μια ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης QR στη φωτογραφική μηχανή του και μερικά τηλέφωνα Android έχουν επίσης εγγενή λειτουργικότητα. Άλλα smartphone ενδέχεται να απαιτούν τη λήψη μιας εφαρμογής για κινητά. συνιστούμε μερικές επιλογές παρακάτω.

Τρόποι χρήσης κωδικών QR

iStock

Η διαφήμιση είναι πιθανώς η πιο κοινή χρήση QR κωδικών. Τα εμπορικά σήματα μπορούν να προσθέσουν έναν κωδικό QR σε μια πινακίδα ή ένα περιοδικό, για παράδειγμα, που στέλνει τους χρήστες στην ιστοσελίδα της ή ένα κουπόνι ή μια σελίδα προορισμού. Για τον χρήστη, αυτό απομακρύνει την ταλαιπωρία της πληκτρολόγησης σε μια μακρά διεύθυνση URL ή την καταγραφή του σε χαρτί. Ο διαφημιζόμενος επωφελείται από αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο, στα οποία ο χρήστης επισκέπτεται αμέσως τον ιστότοπό του, αντί να περιμένει μέχρι να φτάσει στο σπίτι, ή ακόμη χειρότερα, να το ξεχάσει εντελώς.

Μια άλλη χρήση είναι μέσω εικονικών καταστημάτων, όπως η Homeplus, ένας κορεάτικος λιανοπωλητής. Ένα εικονικό κατάστημα είναι μια μεγάλη οθόνη αφής που βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, όπως σταθμοί μετρό ή πλατείες όπου οι αγοραστές μπορούν να σαρώσουν αντικείμενα με τα smartphones τους και να παραδώσουν τα αντικείμενα σε μια επιλεγμένη ώρα και τοποθεσία. Κάθε κομμάτι έχει έναν μοναδικό κωδικό QR και συνεργάζεται με την εφαρμογή Homeplus, η οποία αποθηκεύει πληροφορίες πληρωμής και αποστολής.

Οι κωδικοί QR χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin. Ορισμένα νεκροταφεία σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να προσθέτουν κώδικες QR σε ταφόπλακες για να διευκολύνουν τους επισκέπτες να εντοπίσουν τον τάφο.

Πώς να σαρώσετε έναν QR κώδικα με ένα iPhone που τρέχει iOS 11

Το iOS 11 της Apple περιελάμβανε πολλές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης ενός αναγνώστη QR στην κάμερα του smartphone. Για να σαρώσετε έναν κώδικα QR με μια κάμερα iPhone:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Κάμερα
  2. Σχεδιάστε τον κώδικα QR
  3. Αναζητήστε το banner ειδοποίησης στο επάνω μέρος της οθόνης
  4. Πατήστε την ειδοποίηση για να ενεργοποιήσετε τη δράση του κώδικα

Τα έξυπνα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν iOS 10 ή νωρίτερα μπορούν να σαρώσουν πολλούς τύπους QR κωδικών χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Πορτοφόλι, η οποία αποθηκεύει εισιτήρια για εκδηλώσεις, κάρτες επιβίβασης, κουπόνια και κάρτες επιβράβευσης. Η εφαρμογή "Πορτοφόλι" δεν μπορεί να διαβάσει κάθε κώδικα QR. μόνο τα στοιχεία που αναγνωρίζει ως περάσματα, όπως τα παραπάνω παραδείγματα. Για έναν αναγνώστη QR one-stop, θα χρειαστείτε μια εφαρμογή τρίτου μέρους.

Το καλύτερο iPhone QR Code Reader App

Ο δωρεάν κωδικός γρήγορης σάρωσης - QR Code Reader είναι μια πλήρης εφαρμογή που μπορεί να διαβάσει τους QR κώδικες στον κόσμο και από τις εικόνες του ρολού φωτογραφιών σας. Μπορεί επίσης να προσθέσει επαφές στο βιβλίο διευθύνσεών σας, σε ανοιχτές συνδέσεις και σε τοποθεσίες χάρτη και να προσθέσει συμβάντα στην εφαρμογή ημερολογίου σας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε κωδικούς για μελλοντική αναφορά και η εφαρμογή έχει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή και να δείξετε τον κωδικό QR που θέλετε να σαρώσετε. Εάν ο κώδικας είναι μια διεύθυνση URL, θα λάβετε μια ειδοποίηση που μπορείτε να αγγίξετε.

Πώς να σαρώσετε έναν QR κώδικα με ένα τηλέφωνο Android

Όπως συμβαίνει με το Android, η απάντηση είναι περίπλοκη. Αν η συσκευή σας έχει το Google Now στο βρύση , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα αποθεμάτων ή μια κάμερα τρίτου μέρους για να σαρώσετε έναν κώδικα QR σε μερικά βήματα. Η λειτουργία "Κίνηση" είναι διαθέσιμη στα περισσότερα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν Android 6.0 Marshmallow ή επάνω.

  1. Ξεκινήστε τη φωτογραφική μηχανή σας
  2. Βάλτε το στο QR code
  3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Home
  4. Πατήστε για να ενεργοποιήσετε τη δράση του κώδικα

Στις αποθήκες συσκευών Android, όπως η γραμμή Pixel, το Now on Tap έχει αντικατασταθεί από τον Βοηθό Google και αυτή η λειτουργία δεν λειτουργεί πλέον. Εάν ένα τηλέφωνο δεν διαθέτει Τώρα στη βρύση, θα πρέπει να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής τρίτου μέρους.

Το καλύτερο Android QR Code Reader App

Android screenshot

Ο QR Code Reader (δωρεάν, από το TWMobile) μπορεί να ανιχνεύσει QR κώδικες, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών QR Wi-Fi, οι οποίοι επιτρέπουν στους χρήστες να συνδεθούν σε ένα hotspot Wi-Fi χωρίς να εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης. Για να σαρώσετε έναν κώδικα QR, απλώς ξεκινήστε την εφαρμογή και τοποθετήστε το smartphone στον κωδικό. τότε θα δείτε είτε τις πληροφορίες του κώδικα είτε θα σας ζητηθεί να ανοίξετε μια διεύθυνση URL.