Βάση μεταφοράς iPod Wadia 170i με DAC Bryston BDA-1

Ένας σπηλαιολόγος μπορεί να ακούσει τη διαφορά!

Εγώ συνυπογράφω την πεποίθηση ότι το iPod δεν είναι πηγή για σοβαρούς ακροατές μουσικής όταν παίζεται πάνω από ένα high-end σύστημα. Αν και το iPod είναι σε θέση να αποθηκεύσει τεράστιες ποσότητες ψηφιακής μουσικής, η ποιότητα του ήχου της αναλογικής του εξόδου αφήνει πολύ επιθυμητό, ​​τουλάχιστον από την οπτική του audiophile όταν συνδέεται με ένα καλό σύστημα ήχου μέσω μιας τυπικής αναλογικής υποδοχής iPod. Οι ψηφιακοί / αναλογικοί μετατροπείς (DAC) του iPod, αν και δεν είναι ελαττωματικοί, προσφέρουν απλώς λιγότερο από την ιδανική ποιότητα ήχου για τους απαιτητικούς ακροατές. Ακούγοντας μουσική του iPod σε ένα high-end σύστημα αποκαλύπτει τις αδυναμίες του, ιδιαίτερα με λεπτομέρειες και σαφήνεια.

Wadia 170i Μεταφορά

Αλλά τα παίρνω όλα πίσω. Εγώ (και άλλοι audiophiles) αποδείχτηκαν λάθος με τη μεταφορά Wadia 170i. Το 170i είναι μια μοναδική βάση για iPod που απομακρύνει την ψηφιακή έξοδο του iPod, παρακάμπτοντας τους εσωτερικούς ψηφιακούς αναλογικούς μετατροπείς (DAC) του παίκτη. Κάθε άλλη βάση σύνδεσης iPod συνδέει τις αναλογικές εξόδους και όχι την ψηφιακή έξοδο, καθιστώντας τους λίγο παραπάνω από ένα στοιχείο ευκολίας, αφού ένα iPod μπορεί να συνδεθεί σε στερεοφωνικό μέσω αναλογικού καλωδίου από την έξοδο ακουστικών σε είσοδο ήχου γραμμής.

Πατώντας την ψηφιακή έξοδο από ένα iPod είναι τεράστια. Το iPod είναι απλώς μια συσκευή αποθήκευσης και η ανάκτηση της καλύτερης ποιότητας ήχου σημαίνει την πρόσβαση στην ψηφιακή έξοδο και την επεξεργασία μέσω εξωτερικού DAC, όπως οι ψηφιακές εισόδους σε δέκτη, επεξεργαστή AV ή εξωλέμβιο DAC . Οι μετατροπείς D έως A σε αυτά τα εξαρτήματα πιθανόν να υπερβαίνουν την απόδοση των DAC ενσωματωμένων σε ένα iPod και να παράγουν ποιότητα ήχου πιο κατάλληλη για αναπαραγωγή σε ένα high-end σύστημα.

Χαρακτηριστικά

Το Wadia 170i είναι ένα μικρό, μετριοπαθές κουτί μαύρο (ή ασήμι) που μετρά 8 "πλάτος, 8" βαθιά και λιγότερο από 3 "υψηλό με την βάση σύνδεσης iPod στην κορυφή. αποθήκευση, εγγραφή και εγγραφή σε αναλογικές συσκευές), εξόδους S-Video και Component video για σύνδεση με τηλεόραση (χρησιμοποιήσιμο με μοντέλα βίντεο iPod), με τηλεχειριστήριο για βασικές λειτουργίες iPod (αναπαραγωγή, παύση, επόμενο / προηγούμενο κομμάτι). οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω του τροχού κλικ του iPod.

Όταν ένα iPod συνδέεται με το 170i, αυτόματα βρίσκεται σε λειτουργία 'εκτεταμένης διεπαφής', η οποία ενεργοποιεί την ψηφιακή έξοδο της μεταφοράς. Πατώντας το πλήκτρο 'mode' στο τηλεχειριστήριο, το οποίο ενεργοποιεί επίσης την έξοδο βίντεο, απενεργοποιεί την ψηφιακή έξοδο και ενεργοποιεί τις αναλογικές εξόδους. Το iPod πρέπει να αποσυνδεθεί και στη συνέχεια να επανασυνδεθεί για να επιστρέψει στη λειτουργία "εκτεταμένης διεπαφής".

Bryston BDA-1 Ψηφιακός σε Αναλογικό Μετατροπέα

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το Wadia 170i πρέπει να συνδεθεί σε ένα εξάρτημα με ομοαξονικές ψηφιακές εισόδους, όπως δέκτη, επεξεργαστή AV ή εξωτερικό DAC. Σε αυτήν την αναθεώρηση, κατέθεσα την υποστήριξη του Bryston BDA-1 Digital to Analog Converter, μιας από τις καλύτερες επιλογές υψηλής τεχνολογίας στα DAC. Αν και αυτή η ανασκόπηση είναι για το Wadia 170i, οι δυνατότητες του Bryston BDA-1 δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο DAC με ψηφιακές εισόδους για οκτώ πηγές (1-USB, 4-ομοαξονική, 2-οπτική, 1 είσοδος AES / EBU) και υποστηρίζει πολλαπλούς ρυθμούς δειγματοληψίας από 32 kHz έως 192 kHz και έως 24 - ανάλυση σήματος. Το BDA-1 διαθέτει αναδειγματοληψία έως και 192 kHz, ανάλογα με το ρυθμό δειγματοληψίας της πηγής.

Ένας σπηλαιολόγος μπορεί να ακούσει τη διαφορά!

Αυτή η δήλωση μπορεί να είναι πάνω από την κορυφή, αλλά ειλικρινά δεν παίρνει ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο αυτί για να ακούσει τις διαφορές μεταξύ των ψηφιακών και αναλογικών εξόδων ενός iPod. Απαιτεί λίγες μόνο συγκρίσεις AB για να ακούσετε τι χάσατε. "Ζωντανό στο Παρίσι", μία από τις παραστάσεις νοκ-άουτ της Diana Krall ήταν η πρώτη μου συνειδητοποίηση για το τι πραγματικά είχα αποθηκεύσει στο iPod μου. Το άνοιγμα, η λεπτομέρεια και η αίσθηση του χώρου, που καταστέλλονται από τους αναιμικούς DAC στο iPod μου, κυκλοφόρησαν όταν ακούγαμε στην αποβάθρα 170i. Η βελτίωση δεν ήταν μικρές πατάτες. Η αναλογική έξοδος ακουγόταν φουσκωμένη και κάπως έντονη σε σχέση με τον καθαρό, ανοιχτό, ομαλό και λεπτομερή ήχο της ψηφιακής εξόδου. Συγκεκριμένα, η σιγουριά ήταν αισθητά ομαλότερη στα φωνητικά και τα κύμπαλα. Το Wadia 170i δεν προσθέτει τίποτα στη μουσική ούτε εξισώνει τον ήχο - απλά εξάγει την τέλεια ψηφιακή μουσική που είναι αποθηκευμένη στο iPod και οι εξωτερικοί DAC μετατρέπουν τα ψηφιακά δεδομένα σε αναλογικό ήχο. Μην κάνετε κανένα λάθος. το 170i είναι απλά μια άλλη βάση σύνδεσης για iPod χωρίς καλή ομάδα DAC.

Το Bryston BDA-1 DAC είναι ένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει και σίγουρα έχει την καλύτερη συνδεσιμότητα. Η ποιότητα ήχου του συνδυασμού Wadia / Bryston κυμαινόταν σε μορφές και ρυθμούς δεδομένων. Εισήγαγα τα ίδια κομμάτια από το 'Live in Paris' σε μορφή AIFF (ποιότητα CD 44,1 kHz, 16-bit, 1,411 kbps) και μορφή MP3 (128 kbps) και το 170i / Bryston παρήγαγε εξαιρετικά αποτελέσματα και με τα δύο. Δυστυχώς, η εισαγωγή μουσικής με τα υψηλότερα ποσοστά δεδομένων εξομαλύνει χώρο. Η αντιγραφή CD στο iTunes σε μορφή AIFF καταναλώνει 10 MB / λεπτό και περιορίζει σοβαρά το 4 GB iPod Nano, αλλά αποδίδει στο άλλο άκρο.

Συμπεράσματα

Το 170i αναβαθμίζει τη μουσική του iPod σε μια ποιότητα κατάλληλη για συστήματα υψηλότερου ήχου και ανοίγει νέες ευκαιρίες για τη χρήση ενός iPod. Η μεγαλύτερη αποκάλυψη συνέβη όταν συνειδητοποίησα ότι το iPod θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως διακομιστής μίνι μουσικής για συστήματα ήχου υψηλής τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, η ποιότητα των Wadia 170i και Bryston BDA-1 θα μπορούσε να μου κάνει να μετακινήσω το CD player μου από το ράφι, να το αντικαταστήσω με το Wadia 170i και το Bryston και να αποθηκεύσω τα CD μου στο ντουλάπι. Θα μπορούσα να αποθηκεύσω πολλή μουσική σε ένα iPod με επαρκή χωρητικότητα αποθήκευσης. Το Wadia 170i είναι ο αγωγός για την πρόσβαση σε αυτούς με αληθινή υψηλή πιστότητα. Προς το παρόν φαίνεται ότι το Wadia 170i είναι η μόνη βάση για iPod που προσφέρει πραγματική ψηφιακή έξοδο από ένα iPod. Αυτή είναι μια τεράστια συμφωνία, περιμένετε να ακολουθήσουν περισσότερα.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ