Πόσο μεγάλο είναι ο ιστός; Πόσες ιστοσελίδες υπάρχουν;

Πόσο μεγάλο είναι, πραγματικά, ο Ιστός; Η ανάπτυξη του Ιστού ήταν εκθετική κατά την τελευταία δεκαετία χωρίς κανένα σημάδι διακοπής. Εκατοντάδες χιλιάδες ιστότοποι έχουν προκύψει σε κάθε θέμα που μπορείτε να φανταστείτε, με κυριολεκτικά εκατομμύρια ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Το Internet Live Stats, ένας ιστότοπος που μετρά στατιστικά στοιχεία στο Διαδίκτυο εκτιμά ότι κάθε δευτερόλεπτο στέλνει τουλάχιστον 7000 Tweets , 1140 καταχωρήσεις Tumblr δημοσιεύθηκαν online, 733 φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο Instagram, 2207 κλήσεις Skype, 55.364 αναζητήσεις Google , 127, 354 βίντεο YouTube , και έχουν αποσταλεί πάνω από 2 εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θυμηθείτε - αυτός είναι ο μέσος όρος σε ένα δευτερόλεπτο στον ιστό. Συμπληρώστε το σε μια ώρα, μια μέρα, μία εβδομάδα, ένα μήνα ή ένα χρόνο και ο αριθμός γρήγορα φτάνει σε μια απίστευτη κατάσταση.

Πόσες ιστοσελίδες υπάρχουν online;

Εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ιστότοποι στο διαδίκτυο σήμερα, ένας εκπληκτικός αριθμός. Από τον Ιούλιο του 2016, ο ευρετηριασμένος ιστός περιέχει τουλάχιστον 4,75 δισεκατομμύρια σελίδες, σύμφωνα με το WorldWideWebSize.com, έναν ιστότοπο που ανέπτυξε μια στατιστική μέθοδο για τον εντοπισμό του αριθμού των σελίδων που έχουν ευρετηριαστεί από τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης.

Αυτή είναι ακριβώς η δραστηριότητα στον επιφανειακό ιστό - ο ιστός που μπορεί να αναζητηθεί μέσω ενός απλού ερωτήματος μηχανής αναζήτησης. Αυτοί οι αριθμοί, εκπληκτικοί αν και είναι, μας δίνουν μια μικρή ματιά στο πώς είναι πραγματικά ο μαμούθ του Ιστού. Ο αόρατος ιστός εκτιμάται ότι είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερος από το περιεχόμενο στο Web που μπορούμε να βρούμε με γενικά ερωτήματα μηχανών αναζήτησης. Για παράδειγμα, ο αόρατος ιστός περιέχει περίπου 550 δισεκατομμύρια ατομικά έγγραφα σε σύγκριση με το ένα δισεκατομμύριο του επιφανειακού ιστού.

Πόσο μεγάλο είναι λοιπόν ο Ιστός;

Μεταξύ του εντυπωσιακού όγκου των δεδομένων που προστίθενται σε ένα λεπτό προς λεπτό προς την επιφάνεια του Web και του εκπληκτικού περιεχομένου που υπάρχει στον αόρατο ιστό, είναι δύσκολο να έχουμε μια εντελώς ακριβή εικόνα για το πόσο μεγάλο είναι πραγματικά ο ιστός - όλα συνεχίζουν να αναπτύσσονται εκθετικά. Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε αυτό είναι να εξετάσετε διάφορες διαφορετικές μετρήσεις:

Πόσο μεγάλο είναι το Web; Με μια λέξη, είναι τεράστιο

Οι αριθμοί που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι τόσο εντυπωσιακοί ώστε είναι δύσκολο να τυλίξουμε τα κεφάλια μας γύρω από αυτά. Ο ιστός είναι μεγάλος και πρόκειται μόνο να γίνει μεγαλύτερος. όλο και περισσότερο ένα μέρος της καθημερινής ζωής μας, τόσο προσωπική όσο και επαγγελματική. Καθώς ο ιστός εξελίσσεται, είναι έξυπνο για όλους μας να μάθουμε πώς να το πλοηγήσουμε αποτελεσματικά. Ακολουθούν μερικοί πόροι που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε: