Πώς εμφανίζονται οι εικόνες 3D της Nintendo 3DS Project;

Γιατί δεν χρειάζεστε γυαλιά για να δείτε 3D εικόνες στο 3DS

Ένα από τα πιο εμπορεύσιμα χαρακτηριστικά της κονσόλας παιχνιδιών Nintendo 3DS είναι η ικανότητά της να προβάλλει εικόνες 3D χωρίς τη βοήθεια της κασέτας κάτω από τη μόδα.

Έτσι, πώς ακριβώς προβάλλονται οι εικόνες Nintendo 3DS χωρίς να σας φέρουμε ένα ζευγάρι ρετρό γυαλιά 3D με κόκκινο και κυανό χρώμα;

Πώς λειτουργεί το 3D

Βλέπουμε 3D στην πραγματική ζωή είναι επειδή η τοποθέτηση των ματιών μας συνδυάζει δύο 2D εικόνες σε μία τρισδιάστατη εικόνα.

Εάν δύο εικόνες 2D τραβήχτηκαν σε διαφορετικές γωνίες - η μέση απόσταση μεταξύ των ματιών μας - και τις βλέπουμε να ταιριάζουν πλάι-πλάι, ενώ η εικόνα φαίνεται να ξεπροβάλλει σε εμάς.

Το τέχνασμα είναι να πάρει τα μάτια μας για να δείτε τη σωστή εικόνα όταν δεν είμαστε cross-eyed προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το pop-out αποτέλεσμα, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους.

Ο πιο εικονικός τρόπος είναι μέσω των γυαλιών κόκκινου και κυανίου αναγλύφου , τα οποία λειτουργούν με φίλτρα προβολής ταινιών κόκκινου και κυανό. Ο κόκκινος φακός εκπέμπει μόνο κυανό φως, ενώ το κυανό είναι για το κόκκινο φως. Με αυτό τον τρόπο, το μάτι βλέπει μόνο την πηγή φωτός που προορίζεται γι 'αυτό, και το cross-eyed 3D αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χωρίς σύγχυση ή μάτι.

Γιατί δεν χρειάζεστε γυαλιά για να δείτε 3D στο 3DS

Η κορυφαία οθόνη του Nintendo 3DS χρησιμοποιεί ένα φίλτρο που ονομάζεται φράγμα παράλλαξης . Μία από τις εικόνες που είναι απαραίτητες για την προβολή του 3D προβάλλεται προς τα δεξιά και την άλλη εικόνα προς τα αριστερά. Οι εικόνες καταλαμβάνουν εναλλασσόμενες κάθετες στήλες εικονοστοιχείων και φιλτράρονται μέσω του φραγμού parallax.

Το φράγμα λειτουργεί ως εξαερισμός για την προβολή των εικόνων και εξασφαλίζει ότι χτυπούν τα μάτια σας στις απαραίτητες γωνίες για να παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα 3D .

Προκειμένου το Nintendo 3DS να προβάλλει με ικανοποιητικό τρόπο την τρισδιάστατη ψευδαίσθηση του, πρέπει να βρίσκεστε σε απόσταση 1 με 2 πόδια μακριά από την επάνω οθόνη και κοιτάζοντας απευθείας. Αν κοιτάξετε πολύ μακριά προς την πλευρά, το αποτέλεσμα δεν θα λειτουργήσει σωστά.