Αναθεώρηση συστήματος οικιακού κινηματογράφου Vizio S5451w-C2

Σύστημα ευρείας ζώνης ήχου για τηλεοράσεις μεγάλης οθόνης

Οι γραμμές ήχου είναι μια πολύ δημοφιλής λύση για τον καλύτερο ήχο για προβολή τηλεόρασης. Είναι εύκολο στη ρύθμιση και εύκολη στη χρήση. Ωστόσο, το Vizio προσφέρει μια παραλλαγή της έννοιας της ηχητικής μπάρας που συνδυάζει τη γραμμή ήχου με ασύρματο υπογούφερ και δύο επιπλέον ηχεία surround. Πέρυσι, επανεξέτασα το σύστημα S4251w-B4 , το οποίο χαρακτήρισε το κεντρικό κομμάτι ενός ηχητικού μπαρ 42 ιντσών, αλλά με την αυξανόμενη δημοτικότητα των τηλεοράσεων με μεγέθη οθόνης 55 ιντσών και μεγαλύτερο, ένα ηχοσύστημα 42 ιντσών δεν είναι αρκετά φυσικό αγώνας.

Ως αποτέλεσμα, η Vizio εισήγαγε μια νέα είσοδο στη σειρά προϊόντων τους, το S5451w-C2, το οποίο, μολονότι παρόμοιο από πολλές απόψεις με το S4251w-B4, διαθέτει μια ευρύτερη ηχητική μπάρα 54 ιντσών, δύο surround ηχεία, ένα ασύρματο υπογούφερ και κάποια συνδεσιμότητα και βελτιώσεις ήχου που μπορούν να συμπληρώσουν πιο εύκολα 55 ιντσών είναι μεγαλύτερες τηλεοράσεις οθόνης. Για να βρείτε αυτό που σκέφτηκα για το σύστημα, συνεχίστε να διαβάζετε.

Το περιεχόμενο του πακέτου συστήματος Vizio S5451w-C2

Επισκόπηση προϊόντων - Γραμμή ήχου

Επισκόπηση προϊόντος - Ηχεία surround

Επισκόπηση προϊόντος - Υπογούφερ ασύρματης λειτουργίας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ενισχυτές για τα δορυφορικά surround ηχεία στεγάζονται επίσης στο υπογούφερ. Οι αξιολογήσεις ισχύος για τη γραμμή ήχου subwoofer S5451w-C2 δεν παρασχέθηκαν από το Vizio, αλλά τα επίπεδα εξόδου ήχου που παράχθηκαν ήταν περισσότερο από επαρκή για να γεμίσουν το δωμάτιο δοκιμών 15x20 σε κανονικά επίπεδα ακρόασης.

Για μια πιο προσεκτική ματιά στη μπάρα ήχου, τα δορυφορικά ηχεία, το subwoofer, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών σύνδεσης και ελέγχου, δείτε το συμπληρωματικό προφίλ Photo Vizio S5451w-C2 Photo Photo .

Ρύθμιση και εγκατάσταση του S5451

Η εγκατάσταση του S5451w-C2 είναι εύκολη. Ο παρών Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης είναι καλά εικονογραφημένος και εύκολος στην ανάγνωση Όλα ξεκινούν από το κιβώτιο έτοιμο για κυκλοφορία. Η μονάδα Sound Bar διαθέτει και τα δύο πόδια και το υλικό τοποθέτησης στο τοίχωμα για προτιμήσεις εγκατάστασης. Επιπλέον, παρέχονται καλώδια ήχου για τη βέλτιστη σύνδεση των ηχείων surround στο ασύρματο υπογούφερ.

Μόλις αποσυνδέσετε τα πάντα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τη μπάρα ήχου πάνω ή κάτω από την τηλεόρασή σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ηχεία surround σε κάθε πλευρά της κύριας θέσης ακρόασης, λίγο πίσω από το επίπεδο και ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του αυτιού, όπου βρίσκεται η θέση καθήμενου.

Τα ηχεία surround συνδέονται απευθείας με το υπογούφερ μέσω παρεχόμενων καλωδίων χρώματος RCA (έγχρωμη κωδικοποίηση για αριστερό ή δεξί κανάλι surround). Αυτό σημαίνει ότι, αντί να τοποθετείται σε μια από τις εμπρόσθιες γωνίες ή κατά μήκος ενός από τους πλευρικούς τοίχους, το υπογούφερ για το S5451 χρειάζεται να τοποθετηθεί κάπου στην πλευρά ή πίσω από την κύρια θέση ακρόασης (η Vizio προτείνει γωνιακή τοποθέτηση), έτσι ώστε να είναι αρκετά κοντά στα ηχεία surround έτσι ώστε τα παρεχόμενα καλώδια των ηχείων να μπορούν να φτάσουν από τα ηχεία περιβάλλοντος χώρου στις συνδέσεις τους στο υπογούφερ.

Τα καλώδια ήχου RCA που παρέχονται για τη σύνδεση των δορυφορικών ηχείων στο υπογούφερ είναι αρκετά μέτρα μήκος - αλλά αν διαπιστώσετε ότι δεν είναι αρκετά μεγάλα για τη ρύθμιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καλώδιο ήχου RCA απαιτούμενου μήκους για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση της σύνδεσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το υπογούφερ διαθέτει τους ενισχυτές για τα ηχεία surround. Το υπογούφερ, με τη σειρά του, λαμβάνει τα απαραίτητα ηχητικά σήματα μπάσων και surround μέσω ασύρματης μετάδοσης από τη μονάδα γραμμής ήχου.

Αφού ολοκληρώσετε την τοποθέτηση της γραμμής ήχου, τα δορυφορικά ηχεία και το υπογούφερ συνδέουν τις πηγές που θέλετε (όπως το Blu-ray / DVD player) και την τηλεόρασή σας.

Επιλογές σύνδεσης για το S5451w-C2 και την τηλεόρασή σας

Επιλογή 1: Εάν έχετε μια συσκευή πηγής HDMI (μόνο μία μπορεί να προσαρμοστεί), μπορείτε να την συνδέσετε απευθείας στη γραμμή ήχου και στη συνέχεια να συνδέσετε την έξοδο HDMI της γραμμής ήχου στην τηλεόρασή σας. Εάν έχετε περισσότερη συσκευή HDMI, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε επιπλέον διακόπτη HDMI μεταξύ των πολλαπλών συσκευών πηγής HDMI και της γραμμής ήχου.

Με τις πηγές HDMI, η μπάρα ήχου θα περάσει τα σήματα βίντεο μέσω (χωρίς πρόσθετη επεξεργασία ή αναβάθμιση ) στην τηλεόραση, ενώ τα ηχητικά σήματα αποκωδικοποιούνται και / ή επεξεργάζονται από τη γραμμή ήχου. Επιπλέον, αν η τηλεόρασή σας είναι ενεργοποιημένη, δεν απαιτείται επιπλέον σύνδεση ήχου, καθώς ο ήχος που προέρχεται από την τηλεόραση μπορεί να μεταφερθεί πίσω από την είσοδο HDMI της τηλεόρασης πίσω στη γραμμή ήχου για αποκωδικοποίηση ή επεξεργασία.

Επιλογή 2: Εάν διαθέτετε συσκευές πηγής που δεν είναι εξοπλισμένες με HDMI, συνδέστε τις έξοδοι βίντεο αυτών των συσκευών πηγής απευθείας στην τηλεόρασή σας και, στη συνέχεια, συνδέστε τις έξοδοι ήχου αυτών των συσκευών (ψηφιακό οπτικό / ομοαξονικό ή στερεοφωνικό στερεοφωνικό) στο S5451w -αυτού του ήχου-C2 ξεχωριστά. Αυτό θα επιτρέψει την εμφάνιση του βίντεο στην τηλεόραση και τον ήχο που θα αποκωδικοποιηθεί ή θα επεξεργαστεί από το S5451w-C2.

Το τελευταίο βήμα είναι να ενεργοποιήσετε το υπογούφερ και την μπάρα ήχου και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για συγχρονισμό των δύο μαζί (στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό θα πρέπει να είναι αυτόματη - στην περίπτωσή μου, μόλις γύρισα το υπογούφερ και την μπάρα ήχου και όλα λειτουργούσαν). Πριν να αναπαράγετε τις πηγές σας, χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη γεννήτρια τόνων δοκιμής Pink Noise. Αυτό θα επιβεβαιώσει ότι όλα τα ηχεία και το subwoofer σας λειτουργούν σωστά και ότι η τοποθέτηση καναλιών surround αριστερά και δεξιά είναι σωστή. Αν όλα τα ελέγχουν έξω αυτό το σημείο είστε έτοιμοι να πάτε.

Ηχητική απόδοση

Η γραμμή ήχου

Στην εποχή μου, χρησιμοποιώντας το Vizio S5451w-C2, βρήκα ότι έδωσε καθαρό ήχο τόσο για ταινίες όσο και για μουσική. Το διάλογο ταινιών κεντρικών καναλιών και τα φωνητικά μουσικής ήταν ξεχωριστά και φυσικά, παρόλο που, όπως πολλά συστήματα ήχου bar που έχω αναθεωρήσει, υπάρχει κάποια απόρριψη στις υψηλότερες συχνότητες.

Χωρίς εμπλοκή επεξεργασίας ήχου, η στερεοφωνική εικόνα της ράβδου ήχου περιορίζεται κυρίως με το πλάτος 54 ιντσών της μονάδας γραμμής ήχου. Ωστόσο, με το πλάτος 54 ιντσών, η μπροστινή στερεοφωνική ηχητική σκηνή είναι αρκετά μεγάλη. Επιπλέον, μόλις ενεργοποιηθούν οι επιλογές αποκωδικοποίησης και επεξεργασίας ήχου, το πεδίο ήχου διευρύνεται περισσότερο και συνδυάζεται με τα ηχεία surround ώστε να δημιουργηθεί μια πολύ καλή εμπειρία ακρόασης surround ήχου.

Περιφερειακά ηχεία

Για ταινίες και άλλο προγραμματισμό βίντεο, τα ηχεία surround έχουν αποδώσει καλά. Τα περιβάλλοντα ηχεία προβάλλουν κατευθυντικό ήχο ή ατμόσφαιρα που εισέρχονται καλά μέσα στο δωμάτιο, διευρύνοντας έτσι τόσο το εμπρός ηχητικό στάδιο, παρέχοντας μια εμπειρία εμβύθισης του ήχου surround, που δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από το soundbar. Επίσης, ο συνδυασμός ήχου από μπροστά προς τα πίσω ήταν πολύ απλός - δεν υπήρχαν προφανείς ηχητικές βυθίσεις, ήχοι μετακινήθηκαν από εμπρός προς τα πίσω ή γύρω από το δωμάτιο.

Όταν ακούγαμε αρχικά τόσο την μουσική όσο και το υλικό ταινιών με την επεξεργασία surround, διαπίστωσα ότι η προεπιλεγμένη ρύθμιση ισορροπίας surround τόνισε ότι τα περιβάλλουν περισσότερο που ίσως είναι απαραίτητα σε σχέση με τα μπροστινά κανάλια, αλλά είναι ρυθμιζόμενα από το χρήστη. Με άλλα λόγια, μπορείτε να ρυθμίσετε το σύστημα για να τονίσετε ή να υπογραμμίσετε την ποσότητα του εφέ surround, όπως επιθυμείτε.

Από την άλλη πλευρά, μια παρατηρήσιμη "αδυναμία" του S5451w-C2 είναι ότι όταν πραγματοποίησα μια δοκιμή καναλιού γύρω από το δωμάτιο, καθώς και ακούγοντας περιεχόμενο πραγματικού κόσμου, παρατηρούσα ότι το ηχητικό πεδίο δεν ήταν τόσο φωτεινό στο περιοχή υψηλής συχνότητας όπως θα προτιμούσα.

Η χρήση πλήρους φάσματος ηχείων στη γραμμή ήχου, καθώς και σε κάθε ηχείο surround, αντί ενός αμφίδρομου συνδυασμού tweeter / midrange-woofer, θα ήταν ένας παράγοντας σε αυτό το αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια, η ενσωμάτωση των tweeters τόσο στον σχεδιασμό του ήχου όσο και στο περιβάλλον ηχείου θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτίωση της σαφήνειας υψηλής συχνότητας που πρέπει να εξετάσει το Vizio.

Powered Subwoofer

Βρήκα το υπογούφερ να είναι μια καλή αντιστοιχία για τα υπόλοιπα ηχεία, τόσο φυσικά όσο και ακουστικά. Με έναν οδηγό 8 ιντσών, μπροστινή θύρα και καλή υποστήριξη ενισχυτή, δεν ήταν σίγουρα εκεί για να προσφέρει απλά μια μικρή ή υπερβολικά επωφελής επίδραση, όπως σε κάποια συστήματα ήχου / μπάσων που έχω ακούσει.

Στις ηχητικές λωρίδες με βαθιά εφέ LFE , το subwoofer ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, με ισχυρή παραγωγή μπάσων κάτω από την εμβέλεια των 60Hz. Αν και η απόρριψη υπογούφερ ξεκινάει γύρω από την περιοχή των 50Hz, μπορούσα να ακούσω μια ακουστική έξοδο τόσο χαμηλή όσο 35Hz, καθιστώντας το ένα πολύ καλό συμπλήρωμα για απαιτητικές ταινίες soundtracks.

Για τη μουσική, το subwoofer παρείχε επίσης ισχυρή έξοδο μπάσων, αν και στην υφή υπογούφερ χαμηλότερων συχνοτήτων, ιδιαίτερα με ακουστικά μπάσα, ήταν κάπως ασαφής.

Απόδοση συστήματος

Συνολικά, ο συνδυασμός της γραμμής ήχου, των ηχείων surround και του ασύρματου υπογούφερ παρέχει μια πολύ καλή εμπειρία καταχώρησης τόσο για ταινίες όσο και για μουσική.

Με τα ηχεία Dolby και DTS που σχετίζονται με ταινίες, το σύστημα έκανε μια μεγάλη δουλειά που αναπαράγει τόσο τα κύρια μπροστινά κανάλια και τα εφέ surround, καθώς και την παροχή καλών συνολικών μπάσων.

Επίσης, χρησιμοποιώντας ένα Smartphone HTC One M8 Harman Kardon Edition , μπορώ να επωφεληθώ από τη δυνατότητα Bluetooth του S5451w-C2 και να μεταδώσω μουσικά κομμάτια στο σύστημα με αποδεκτή ποιότητα ήχου.

Όταν χρησιμοποίησα τον συνδυασμό της φάσης υπογούφερ και των δοκιμών σάρωσης συχνότητας ψηφιακού δίσκου δίσκων Essentials Test , μπορώ να ακούσω μια έξοδο χαμηλής συχνότητας ξεκινώντας από 35Hz αυξάνοντας σε κανονικά επίπεδα ακρόασης μεταξύ 50 και 60Hz από το subwoofer, μεταφέροντας στη γραμμή ήχου μεταξύ 70 και 80Hz, και τα δορυφορικά ηχεία κτυπήθηκαν σε απόσταση μεταξύ 80 και 90Hz, τα οποία είναι καλά αποτελέσματα για αυτόν τον τύπο συστήματος.

Τι μου άρεσε

Αυτό που δεν μου άρεσε

Τελική λήψη

Βρήκα ότι το Σύστημα Home Cinema 5.1 Channel της Vizio S5451w-C2 έδωσε μια πολύ καλή εμπειρία ακουστικού ήχου surround, με ένα προεξέχον κεντρικό κανάλι και καλή εικόνα αριστερού / δεξιού καναλιού.

Το κέντρο του καναλιού ακουγόταν καλύτερα από αυτό που περίμενα. Σε πολλά συστήματα αυτού του τύπου, τα φωνητικά του κεντρικού καναλιού μπορούν να συγκλονιστούν από τα υπόλοιπα κανάλια και κανονικά πρέπει να αυξήσω την έξοδο κεντρικού καναλιού κατά ένα ή δύο dB για να αποκτήσω μια πιο ευχάριστη φωνητική παρουσία. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με το S5451w-C2.

Τα ηχεία surround έκαναν επίσης τη δουλειά τους καλά, προβάλλοντας τον ήχο στο δωμάτιο και προσθέτοντας μια καθαρή ακουστική εμπειρία ήχου surround, που ήταν τόσο βολική και κατευθυντική, και προσέφερε έναν καλό συνδυασμό για τα ηχεία της γραμμής ήχου.

Βρήκα επίσης ότι το τροφοδοτούμενο υπογούφερ είναι ένας καλός αγώνας για τα υπόλοιπα ηχεία, παρέχοντας πολύ καλή βαθιά απόκριση μπάσων για ένα υπογούφερ που αποτελεί μέρος ενός πακέτου ήχου bar.

Λαμβάνοντας όλα τα υπόψη, αν ψάχνετε για μια λύση ήχου οικιακού κινηματογράφου για μια τηλεόραση μεγάλης οθόνης που προσφέρει περισσότερο από μια τυπική γραμμή ήχου ή τα πιο υγιή συστήματα μπάρας / υπογούφερ, σίγουρα θα δώσετε στο Vizio S5451w-C2 σοβαρή εκτίμηση - είναι πολύ καλή τιμή για την προτεινόμενη τιμή των 499,99 δολαρίων.

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δίσκοι Blu-ray Disc: OPPO BDP-103 και 103D .

Σύστημα ήχου οικιακού κινηματογράφου που χρησιμοποιήθηκε για σύγκριση: Harman Kardon AVR147 , σύστημα αναπαραγωγής 5 καναλιών Klipsch Quintet III και υπογούφερ Polk PSW-10 .