Hazel: Επιλογή Λογισμικού Mac του Tom

Δημιουργήστε αυτοματοποιημένες ροές εργασίας για το Finder

Η Hazel από τη Noodlesoft φέρνει τον αυτοματισμό Finder στο Mac. Σκεφτείτε το Hazel ως την ενσάρκωση των κανόνων της Apple Mail, αλλά για την εργασία με αρχεία και φακέλους στο Mac σας.

Το Hazel μπορεί να μετονομάσει αρχεία , να τα μετακινήσει, να αλλάξει ετικέτες, να αρχειοθετήσει ή να αφαιρέσει αρχεία. η λίστα συνεχίζεται. Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι ότι αν θέλετε να αυτοματοποιήσετε μια ροή εργασίας που περιλαμβάνει το Finder ή τα σκουπίδια, το Hazel μπορεί πιθανώς να το κάνει.

Pro

Ενάντιος

Το Hazel είναι ένα από τα ευκολότερα εργαλεία αυτοματισμού ροής εργασίας που διατίθενται για Mac. Στην πραγματικότητα, θα έλεγα ότι είναι πιο εύκολο να το χρησιμοποιήσετε από το Automator της Apple , αν και το Automator λειτουργεί με ένα πολύ ευρύτερο φάσμα εφαρμογών απ 'ότι η Hazel.

Η μοναδική εστίαση της Hazel είναι στο Finder και πιο συγκεκριμένα στην παρακολούθηση φακέλων που καθορίζετε. Όταν συμβαίνει ένα συμβάν σε έναν από τους φακέλους που παρακολουθούνται, όπως ένα νέο αρχείο που προστίθεται, το Hazel αναζωογονεί και τρέχει μέσα από το σύνολο κανόνων που δημιουργήσατε ειδικά για τον παρακολουθούμενο φάκελο.

Χρησιμοποιώντας το Hazel

Το Hazel εγκαθίσταται ως παράθυρο προτιμήσεων είτε για συγκεκριμένο χρήστη είτε για όλους τους χρήστες του Mac στο οποίο είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή. Ως παράθυρο προτιμήσεων, η πρόσβαση στο Hazel πραγματοποιείται μέσω των Προτιμήσεων συστήματος ή από ένα στοιχείο μενού, το Hazel εγκαθίσταται.

Όταν ανοίγετε το παράθυρο προτιμήσεων Hazel, είστε ευπρόσδεκτοι με ένα βασικό παράθυρο που εμφανίζει μια διεπαφή τριών καρτελών. Η πρώτη καρτέλα "Φάκελοι" εμφανίζει ένα παράθυρο δύο παραθύρων, με το αριστερό παράθυρο που εμφανίζει μια λίστα με φακέλους που παρακολουθεί το Hazel και το δεξιό παράθυρο που δείχνει τους κανόνες που έχετε δημιουργήσει για να εφαρμοστεί στον επιλεγμένο φάκελο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία ελέγχου στο κάτω μέρος κάθε παραθύρου για να προσθέσετε φακέλους στη λίστα παρακολούθησης, καθώς και να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε κανόνες για κάθε φάκελο.

Η καρτέλα Κάδος απορριμάτων εμφανίζει κανόνες που είναι συγκεκριμένοι για τον κάδο απορριμμάτων του Mac. Μπορείτε να καθορίσετε πότε θα πρέπει να διαγραφεί ο κάδος απορριμμάτων, να έχετε το Hazel να κρατήσει τα σκουπίδια πάνω από ένα συγκεκριμένο μέγεθος, να καθορίσετε εάν τα αρχεία θα πρέπει να διαγραφούν με ασφάλεια, ακόμα και αν η Hazel προσπαθήσει να βρει σχετικά αρχεία υποστήριξης εφαρμογών όταν πετάξετε μια εφαρμογή στον κάδο απορριμμάτων.

Η τελική καρτέλα, Πληροφορίες, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το Hazel, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας κατάστασής του (τρέχοντας ή παύσης) και των ρυθμίσεων για το πότε το Hazel ελέγχει για ενημερώσεις. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία απεγκατάστασης διαθέσιμη από την καρτέλα Πληροφορίες.

Φάκελοι

Το Hazel τρέχει λίγο από μόνο του, οπότε θα περάσετε μόνο το χρόνο που εργάζεστε με την Hazel όταν ρυθμίζετε κανόνες για ένα φάκελο . Ως αποτέλεσμα, η καρτέλα "Φάκελοι" είναι εκεί που θα περάσετε περισσότερο χρόνο.

Ξεκινάτε προσθέτοντας ένα φάκελο για τον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε κανόνες. Μόλις προστεθεί ένας φάκελος, η Hazel θα παρακολουθήσει αυτόν το φάκελο και θα εφαρμόσει τους κανόνες που θα δημιουργήσετε για αυτόν τον συγκεκριμένο φάκελο.

Για παράδειγμα, συλλέγω εφαρμογές για Mac όλη την εβδομάδα, ψάχνοντας για μια συγκεκριμένη εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσω στην επιλογή λογισμικού κάθε εβδομάδας. Επειδή συλλέγομαι εφαρμογές όλη την εβδομάδα, μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε ποια λήψεις είναι καινούργια και ποια έχουν βρεθεί στο Mac μου για λίγο.

Για να βοηθήσω να το λύσω αυτό, έχω σήμα Hazel ποιες εφαρμογές είναι νέες και ποιες είναι παλιές.

Επειδή οι κύριες πηγές μου για εφαρμογές Mac είναι οι ιστότοποι προγραμματιστών και το Mac App Store, χρειάζομαι Hazel για την παρακολούθηση δύο φακέλων: Λήψεις και / Εφαρμογές. Για κάθε φάκελο, έπρεπε να δημιουργήσω κανόνες που θα σηματοδοτούν λήψη ενός νέου αρχείου και θα το χαρακτηρίσουν ως νέο για επτά ημέρες. Μετά από επτά ημέρες, θέλω να σημειωθεί ότι η εφαρμογή δεν είναι αρκετά νέα. κάθε εφαρμογή που βρίσκεται σε αυτούς τους φακέλους για περισσότερο από ένα μήνα έχει επισημανθεί ως παλιά.

Η δημιουργία των κανόνων είναι αρκετά εύκολη, ειδικά αν έχετε χρησιμοποιήσει το Mail της Apple και τους κανόνες της. Ξεκινάτε προσθέτοντας έναν νέο κανόνα και δίνοντάς του ένα όνομα. Στη συνέχεια ρυθμίζετε την κατάσταση που θα παρακολουθεί η Hazel. Μετά από αυτό, αναφέρετε τι θέλετε να κάνει η Hazel όταν πληρούται η προϋπόθεση.

Στο παράδειγμά μου, θέλω Hazel να ελέγξει εάν η ημερομηνία που προστέθηκε ένα αρχείο είναι αργότερα από την ημερομηνία Hazel τελευταία έλεγχο. Αν ναι, θέλω Hazel για να ορίσετε την ετικέτα Finder για το αρχείο σε Purple.

Στη συνέχεια, μπορώ να δημιουργήσω παρόμοιους κανόνες για τα αρχεία που είναι παλαιότερα από μία εβδομάδα και παλαιότερα από ένα μήνα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι μπορώ να δούμε είτε το φάκελο "Λήψεις" ή / "Εφαρμογές" και να μάθετε με μια ματιά από το χρώμα της ετικέτας κεραμιδιών ποια στοιχεία είναι νέα, τα οποία είναι περισσότερα από μια εβδομάδα και τα οποία είναι απλά παλιά.

Hazel μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα

Το παράδειγμά μου αγγίζει μόνο την άκρη του τι μπορεί να κάνει η Hazel. όλα εξαρτώνται από τη φαντασία σας και το επίπεδο αυτοματισμού που θέλετε να συμβαίνει στο Mac σας.

Ένας άλλος τρόπος που χρησιμοποιώ το Hazel είναι να παρακολουθώ ένα φάκελο έργου, έτσι ξέρω πότε οι συνεργάτες έχουν επιστρέψει τα έγγραφα με τα οποία πρέπει να συνεργαστώ.

Χρησιμοποιώ επίσης το Hazel για να καθαρίσω αυτόματα την επιφάνεια εργασίας μου και να ταξινομήσω τα αρχεία σε κατάλληλους φακέλους.

Εάν χρησιμοποιείτε το Hazel μαζί με το Automator και το AppleScript, μπορείτε να δημιουργήσετε πολύπλοκες ροές εργασίας για κάθε επιχείρηση.

Κανόνες προεπισκόπησης

Η νέα λειτουργία προεπισκόπησης του Hazel σάς επιτρέπει να δοκιμάσετε έναν κανόνα εφαρμόζοντάς τον σε ένα συγκεκριμένο αρχείο και να δείτε ποια είναι τα αποτελέσματα, όλα χωρίς να αλλάξετε πραγματικά τα αρχεία που βρίσκονται υπό δοκιμή. Ωστόσο, η λειτουργία προεπισκόπησης θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λίγο περισσότερη δουλειά. Μπορεί να ελέγξει μόνο έναν κανόνα έναντι ενός μόνο αρχείου, σε αντίθεση με μια αλυσίδα κανόνων έναντι μιας ομάδας αρχείων, κάτι που θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για σύνθετες εργασίες αυτοματοποίησης.

Είναι, ωστόσο, ένα καλό πρώτο βήμα, το οποίο ελπίζω να επεκταθώ σε μελλοντικές εκδόσεις.

Τελικές σκέψεις

Hazel είναι ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο αυτοματισμού που μπορεί να δημιουργήσει πολύ περίπλοκους κανόνες. Αυτό καθιστά το Hazel ιδανικό εργαλείο για απλές ροές εργασίας που είναι εύκολο να συνδυαστούν με έναν ή μερικούς κανόνες.

Με την αλυσίδα των απλών κανόνων, μπορείτε να δημιουργήσετε σύνθετες ροές εργασίας που πραγματικά μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά σας. Είναι επίσης διασκεδαστικό να δημιουργήσετε.

Το Hazel είναι 32,00 δολάρια ή 49,00 δολάρια για ένα οικογενειακό πακέτο 5 χρηστών. Ένα demo είναι διαθέσιμο.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .