Καλύτερες πόλεις να ξεκινήσουν μια καριέρα σε 3D

Όντας το κέντρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, η Καλιφόρνια υπήρξε ανέκαθεν θόλος για γραφικά υπολογιστών και δεν είναι μυστικό ότι παραδοσιακά υπήρχαν πολλές θέσεις εργασίας στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο. Όμως, ο ανταγωνισμός στις περιοχές αυτές είναι έντονος και το υψηλό κόστος ζωής μπορεί να κάνει μια μετεγκατάσταση "άλμα της πίστης" φαίνεται μάλλον επικίνδυνη.

Εδώ είναι οι πόλεις όπου αισθανόμαστε ότι ένας αγγλόφωνος αναζητώντας εργασία θα έχει την καλύτερη ευκαιρία να βρει εργασία ως καλλιτέχνης 3Dd μέσα σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο. Όλες αυτές οι περιοχές είτε βρίσκονται σε άνοδο είτε είναι ήδη καθιερωμένες όταν πρόκειται για θέσεις εργασίας σε 3D γραφικά υπολογιστή .

Σημείωση: Αν και η αύξηση της απασχόλησης στη βιομηχανία CG είναι πάνω από το μέσο όρο σε σύγκριση με πολλές αμερικανικές αγορές, θα ήταν αφελές να πούμε ότι οι θέσεις εργασίας 3D είναι "άφθονες". Οι πόλεις σε αυτόν τον κατάλογο είναι ένα καλό μέρος για να αρχίσετε να ψάχνετε, αλλά ακόμα και με ένα σταθερό καρούλι, η μετακίνηση σε μία από αυτές τις θέσεις δεν εγγυάται ότι θα βρεθείτε αμέσως ως καλλιτέχνης CG. Χρησιμοποιήστε αυτές τις περιοχές ως σημείο εκκίνησης, αλλά πάντα να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν εκατοντάδες μικρότερα στούντιο διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο που είναι εξίσου άξια της έρευνάς σας. Ελέγξτε αυτό το διαδραστικό χάρτη των περισσότερων στούντιο παιχνιδιών στον κόσμο - ένας φοβερός πόρος και σίγουρα αξίζει να το δείτε.

01 από 09

Βανκούβερ, π.Χ.

MaxBaumann / Getty Images

Βάζουμε το Βανκούβερ πρώτα. Μερικώς επειδή είναι μια μεγάλη πόλη, αλλά περισσότερο επειδή το Βανκούβερ είναι όπου είναι όταν έρχεται στο 3D.

Pixar, Ψηφιακός τομέας, ILM, Sony Imageworks, Moving Picture Company, Rhythm & Hues, Μεθοδολογικά Studios, Image Engine - όλα έχουν στούντιο στο Βανκούβερ και αυτά είναι μόνο τα μεγάλα ονόματα.

Για όσους θέλουν να σπάσουν τη βιομηχανία παιχνιδιών, οι Rockstar, Ubisoft, Relic, Next Level, Disney Online, Capcom και Nintendo Canada είναι μερικοί από τους σημαντικότερους παίκτες μεταξύ των δεκάδων μικρότερων προγραμματιστών.

Τα στούντιο του Βανκούβερ βρίσκονται στην ίδια γειτονιά με μερικά από τα καλύτερα σχολεία της βιομηχανίας, οπότε υπάρχει ένας καλός ανταγωνισμός εδώ. Τα καλά νέα? Εάν ο κύλινδρος σας δεν είναι αρκετά καλός όταν φτάσετε, τουλάχιστον ξέρετε ότι υπάρχουν πόροι λίγα τετράγωνα κάτω από το δρόμο που μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε καλύτερα.

02 του 09

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

Buyenlarge / Συνεισφέρων / Getty Images

Το LA είναι λίγο σαν το Βανκούβερ, αλλά με περισσότερα στούντιο και περισσότερη ρύπανση. Το Hollywood δεν είναι για όλους, αλλά εσείς πωλείτε τον εαυτό σας σύντομο αν ενδιαφέρεστε για το 3D και μην θεωρήσετε τουλάχιστον το Southern Cal. Ο αριθμός των στούντιο στο μεγαλύτερο LA είναι αρκετά εκπληκτικό.

Για κινηματογραφικές ταινίες και κινούμενα σχέδια, έχετε Dreamworks, Digital Domain, Walt Disney Animation, Blur, Rhythm & Hues, Sony Pictures Imageworks, Vanguard, Zoic και μια μεγάλη ποικιλία μικρότερων κατοικιών με διάφορες ειδικότητες σε FX ή γραφικά κίνησης.

Στην πλευρά ανάπτυξης παιχνιδιών: Παιχνίδια 2k, Activision, Infinity Ward, Blizzard, EA, Insomniac, Square Enix, Buena Vista / Disney Interactive, Konami, Treyarch, THQ κλπ.

03 του 09

Μεγάλο Λονδίνο & Νοτιοανατολική Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Howard Kingsnorth / Getty Images

Τροφοδοτούμενο εν μέρει από αποφοίτους από ένα ισχυρό πρόγραμμα animation στο κοντινό Πανεπιστήμιο του Bournemouth, το Λονδίνο έχει γίνει το κέντρο των δραστηριοτήτων για την παραγωγή 3D εκτός των ΗΠΑ / Καναδά.

Για ταινίες και εμπορικούς σκοπούς, οι Framestore, Double Negative, Moving Picture Company και The Mill πυροβολούν σε όλους τους κυλίνδρους αυτές τις μέρες.

Δεν υπάρχει έλλειψη για τους προγραμματιστές παιχνιδιών στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου - είναι σχεδόν σαν κάθε εκδότης που ήθελε να έχει παρουσία στην Ευρώπη αποφάσισε να ιδρύσει κατάστημα στο Λονδίνο. Οι Activision, Atari, Buena Vista UK, Criterion, EA, Eidos Interactive, Konami, Lionhead, Rockstar, Sega και Square Enix έχουν όλες τις θέσεις εδώ. Ξεκινήστε να εργάζεστε σε αυτό το ψεύτικο προφορά ... εννοούμε ... το ρολόι demo.

04 του 09

Σαν Φρανσίσκο / Κόλπος της Περιοχής, CA

narvikk / Getty Images

Εκτός από τους δύο τεράστιους ελέφαντες στο δωμάτιο (Pixar & ILM), το Bay Area είναι ελαφρώς πιο ελαφρύ από τις προηγούμενες συμμετοχές, όταν πρόκειται για ευκαιρίες στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Όμως, οι Pixar και LucasArts δεν παίζουν με κανέναν τρόπο, οπότε το Σαν Φρανσίσκο αξίζει μια θέση στο πάνω μισό της λίστας. Δυστυχώς, το Σαν Φρανσίσκο έχασε εκατοντάδες θέσεις εργασίας με αποτελέσματα όταν το The Orphanage έκλεισε το 2009.

Στην πλευρά ανάπτυξης παιχνιδιών, οι προοπτικές είναι κάπως καλύτερες. Έχετε τις 2K κύρια campus, Eidos, Capcom, NAMCO, LucasArts, Maxis, Ubisoft, Linden Lab (Second Life) και Zynga ανάμεσα σε πολλά μικρότερα στούντιο. Ο κόλπος είναι ένα πολύ καλό μέρος για να είναι προγραμματιστής παιχνιδιών.

05 του 09

Μόντρεαλ, QC

Wei Fang / Getty Images

Το Μόντρεαλ φαίνεται να είναι μια πόλη σε άνοδο.

Εκτός από ένα απολύτως τεράστιο στούντιο Ubisoft, η Square Enix ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2011 ότι θα φέρει εκατοντάδες περισσότερες θέσεις εργασίας στο Μόντρεαλ ανοίγοντας ένα νέο στούντιο και προσθέτοντας προσωπικό στο Eidos Interactive. Άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι της βιομηχανίας παιχνιδιών περιλαμβάνουν το BioWare, το EA και το THQ.

Για το έργο οπτικών εφέ, υπάρχει το Modus FX (ο οποίος ολοκλήρωσε τις βολές για έξι ταινίες μεγάλου μήκους το 2011) και η Hybride, θυγατρική της Ubisoft με μια μακρά λίστα χαρακτηριστικών για το όνομά τους.

Επίσης, αν είστε μηχανικός λογισμικού, η έδρα του τμήματος Media Entertainment της Autodesk (σκεφτείτε, Maya, Max, Mudbox, Softimage κλπ.) Βρίσκεται στο Μόντρεαλ.

06 του 09

Τορόντο, ON

Ορίζοντας του Τορόντο. Ευγένεια εικόνας www.TorontoWide.com

Η Arc Productions (πρώην Starz) είναι η μόνη πραγματική παρουσία του Toronto για κινούμενα σχέδια, αλλά υπάρχουν και αρκετοί μικρότεροι boutique καταστήματα που πραγματοποιούν γραφικά κινήσεων και εμπορική δουλειά.

Πολλά από τα μικρότερα σπίτια ειδικεύονται - για παράδειγμα, ένα κατάστημα θα μπορούσε να κάνει εμπορικά VFX εμπορικά, ενώ το άλλο εστιάζει κυρίως στην αρχιτεκτονική απεικόνιση. Αντί να τα αναφέρετε όλα εδώ, ελέγξτε αυτή τη λίστα, η οποία συνοψίζει λεπτομερώς τη βιομηχανία ταινιών & VFX στον Καναδά.

Δεν θα βρείτε πολλά στούντιο παιχνιδιών εδώ όπως θα κάνατε στο Βανκούβερ, αλλά υπάρχουν μερικά μεγάλα ονόματα, μεταξύ των οποίων τα Ubisoft, Rockstar, Disney Interactive και Zynga (που φαίνεται να έχουν κάνει σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη της Βόρειας Αμερικής σε αυτό σημείο).

07 του 09

Seattle, Bellevue, Kirkland, Redmond, WA

Seattle Space Needle στο κέντρο του Σηάτλ. © Άντζελα Μπράουν (2008)

Το Σιάτλ μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πόλη, αλλά η περιοχή Puget Sound είναι πραγματικά το άθροισμα των τμημάτων της.

Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για ανθρώπους που αναζητούν να δουλεύουν σε κινηματογραφικά ή οπτικά εφέ, χάρη εν μέρει σε μια τεράστια εταιρεία λογισμικού στο Redmond, η βιομηχανία παιχνιδιών έχει μια πολύ συμπαγή παρουσία εδώ.

Το Bungie βρίσκεται στο Kirkland, τα Microsoft Game Studios και (ειρωνικά) η Nintendo είναι και οι δύο στο Redmond, το Valve και το Sucker Punch στο Bellevue, και τελικά, έχετε Linden Labs, Zynga και NCsoft West στο Seattle. Έτσι, ναι, υπάρχουν επιλογές στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Ένας άλλος λόγος που συμπεριέλαβα το Σιάτλ: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ολόκληρη αυτή η περιοχή είναι μια εστία τεχνολογίας. Το να είσαι στο Σιάτλ σίγουρα καθιστά ευκολότερο να υποβάλεις αίτηση για θέσεις εργασίας στο Βανκούβερ (ή στο Πόρτλαντ, ή ακόμα και στο Σαν Φρανσίσκο) απ 'ότι αν κατοικούσες, για παράδειγμα, στο Τέξας ...

08 από 09

Austin (και σε μικρότερο βαθμό, Χιούστον), TX

Χαιρετισμοί από το Austin Mural.

Σε αντίθεση με αυτό που προκάλεσα μόλις ένα λεπτό πριν, το Τέξας είναι σχεδόν καθόλου κενό θέσεων εργασίας στον κλάδο των γραφικών υπολογιστών - μακριά από αυτό, στην πραγματικότητα.

Συνειδητοποιώ ότι το Ώστιν και το Χιούστον είναι πάνω από 150 μίλια, αλλά για τον σκοπό αυτής της λίστας θα τα κρατήσουμε μαζί. Το Austin είναι σίγουρα το πιο γόνιμο βοσκότοπο, αλλά αν ψάχνετε για δουλειά εκεί, δεν μπορεί να βλάψει να κρατήσει το Χιούστον κατά νου.

Το BioWare Austin ολοκλήρωσε πρόσφατα την παραγωγή στο άγριο αναμενόμενο Star Wars MMO The Old Republic και αν γνωρίζετε κάτι για το είδος του MMO, γνωρίζετε ότι το έργο ενός έργου δεν ολοκληρώνεται ποτέ πραγματικά. Αν υποθέσουμε ότι το παιχνίδι είναι επιτυχημένο, θα πρέπει να υπάρξει πολλή δουλειά στο BioWare για τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας για MMOs, οι Blizzard και Zynga έχουν και στούντιο στο Austin, μαζί με τους εκδότες NCsoft και Mac Aspyr Media. Η αγορά για τους προγραμματιστές παιχνιδιών στο Χιούστον είναι αρκετά ξηρή, αλλά η Archimage κάνει ένα ευρύ φάσμα εργασιών CG, από την κίνηση μέχρι την αρχιτεκτονική απεικόνιση.

Τέλος, χάρη στην παρουσία της πετρελαϊκής βιομηχανίας στο Τέξας, μπορεί να είστε σε θέση να βρείτε ευκαιρίες για να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σας 3D σε μια εταιρεία πετρελαίου. Παρόλο που έχετε κατά νου ότι πιθανότατα θα πρέπει να μάθετε νέο λογισμικό και είναι μάλλον αμφίβολο ότι θα σας επιτρέψουν να σχεδιάσετε χαρακτήρες παιχνιδιών βίντεο ενώ είστε στο ρολόι.

09 του 09

Στο εξωτερικο

Κανένας από τις προηγούμενες προτάσεις δεν χτυπά την φαντασία σας; Ίσως ήρθε η ώρα για μια κίνηση στο εξωτερικό; Ή στο Κοννέκτικατ; Ακολουθούν μερικά αποθέματα και διεθνείς επιλογές: