Τρόπος επίλυσης σφαλμάτων STOP 0x0000008E

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για την μπλε οθόνη του θανάτου 0x8E

Τα σφάλματα STOP 0x0000008E προκαλούνται συνήθως από αποτυχίες υλικού μνήμης και σπανιότερα από ζητήματα προγραμμάτων οδήγησης συσκευών , από ιούς ή αποτυχίες υλικού εκτός από τη μνήμη RAM.

Το σφάλμα STOP 0x0000008E θα εμφανίζεται πάντα σε ένα μήνυμα STOP , το οποίο συνήθως ονομάζεται μπλε οθόνη θανάτου (BSOD). Ένα από τα παρακάτω σφάλματα ή ένας συνδυασμός και των δύο σφαλμάτων μπορεί να εμφανιστεί στο μήνυμα STOP:

STOP: 0x0000008E KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Σημείωση: Εάν το STOP 0x0000008E δεν είναι ο ακριβής κωδικός STOP που βλέπετε ή το KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED δεν είναι το ακριβές μήνυμα, ελέγξτε τη λίστα πλήρων κωδικών σφαλμάτων STOP και ανατρέξτε στις πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων για το μήνυμα STOP που βλέπετε.

Το σφάλμα STOP 0x0000008E μπορεί επίσης να συντομευτεί ως STOP 0x8E, αλλά ο πλήρης κωδικός STOP θα είναι πάντα αυτό που εμφανίζεται στο μήνυμα STOP μπλε οθόνης.

Εάν τα Windows είναι σε θέση να ξεκινήσουν μετά το σφάλμα STOP 0x8E, μπορεί να σας ζητηθεί να ανακτήσετε τα Windows από ένα μη αναμενόμενο μήνυμα τερματισμού που εμφανίζει:

Όνομα συμβάντος προβλήματος: BlueScreen
BCCode: 8e

Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στα Windows NT της Microsoft μπορεί να αντιμετωπίσει το σφάλμα STOP 0x0000008E. Αυτό περιλαμβάνει τα Windows 10 , τα Windows 8 , τα Windows 7 , τα Windows Vista , τα Windows XP , τα Windows 2000 και τα Windows NT.

Τρόπος επίλυσης σφαλμάτων STOP 0x0000008E

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Το σφάλμα μπλε οθόνης STOP 0x0000008E ενδέχεται να είναι σφάλμα.
  2. Μόλις εγκαταστήσατε νέο υλικό ή κάνατε αλλαγή σε κάποιο υλικό ή οδηγό υλικού; Αν ναι, υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα η αλλαγή που κάνατε να προκάλεσε το σφάλμα STOP 0x0000008E.
    1. Αναίρεση της αλλαγής που κάνατε και δοκιμάστε για το σφάλμα της μπλε οθόνης 0x8E. Σε αναμονή για την αλλαγή που κάνατε, μερικές λύσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν:
      • Αφαίρεση ή επαναρύθμιση του νεοσυσταθέντος υλικού
  3. Ξεκινώντας τον υπολογιστή με την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση, για να αναιρέσετε τις σχετικές αλλαγές μητρώου και προγραμμάτων οδήγησης
  4. Χρησιμοποιώντας την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές
  5. Επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών που έχετε εγκαταστήσει σε εκδόσεις πριν από την ενημέρωσή σας
  6. Δοκιμάστε τη μνήμη RAM με ένα εργαλείο ελέγχου μνήμης . Η πιο κοινή αιτία του σφάλματος STOP 0x0000008E είναι μνήμη που έχει καταστραφεί ή έχει σταματήσει να λειτουργεί σωστά για κάποιο λόγο.
    1. Αν οι δοκιμές σας παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα, αντικαταστήστε τις ενότητες μη μνήμης που δεν εργάζονται .
  7. Βεβαιωθείτε ότι η μνήμη του συστήματος έχει εγκατασταθεί σωστά. Η μνήμη που είναι εγκατεστημένη με κάποιο τρόπο εκτός από εκείνη που προτείνεται από τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας σας, μπορεί να προκαλέσει σφάλματα STOP 0x0000008E και άλλα σχετικά προβλήματα.
    1. Σημείωση: Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τη σωστή διαμόρφωση μνήμης στον υπολογιστή σας, παρακαλούμε συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του υπολογιστή ή της μητρικής πλακέτας. Όλες οι μητρικές έχουν αρκετά αυστηρές απαιτήσεις για τους τύπους και τις διαμορφώσεις μονάδων μνήμης RAM.
  1. Επιστρέψτε τις ρυθμίσεις του BIOS στα προεπιλεγμένα επίπεδα. Οι υπερχρονισμένες ή εσφαλμένα ρυθμισμένες ρυθμίσεις μνήμης στο BIOS είναι γνωστό ότι προκαλούν σφάλματα STOP 0x0000008E.
    1. Σημείωση: Εάν έχετε πραγματοποιήσει αρκετές προσαρμογές στις ρυθμίσεις του BIOS και δεν θέλετε να φορτώσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, δοκιμάστε τουλάχιστον να επιστρέψετε όλες τις επιλογές χρονισμού μνήμης BIOS, προσωρινής αποθήκευσης και σκίασης στα προεπιλεγμένα επίπεδα και να δείτε αν αυτό διορθώνει το STOP 0x0000008E σφάλμα.
  2. Εφαρμόστε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows . Αρκετά πακέτα υπηρεσιών και άλλα μπαλώματα έχουν αντιμετωπίσει συγκεκριμένα ζητήματα STOP 0x0000008E.
    1. Σημείωση: Αυτή η συγκεκριμένη λύση είναι πιθανό να λύσει το πρόβλημά σας εάν το σφάλμα STOP 0x0000008E συνοδεύεται από μια αναφορά των win32k.sys ή wdmaud.sys ή εάν συνέβη κατά την πραγματοποίηση αλλαγών στην επιτάχυνση υλικού στην κάρτα γραφικών σας.
    2. Εάν το σφάλμα STOP 0x0000008E ακολουθείται από 0xc0000005, όπως στο STOP: 0x0000008E (0xc0000005, x, x, x), η εφαρμογή του πιο πρόσφατου service pack των Windows πιθανότατα θα διορθώσει το πρόβλημά σας.
  3. Εκτελέστε τη βασική αντιμετώπιση προβλημάτων σφαλμάτων STOP . Εάν κανένα από τα συγκεκριμένα παραπάνω βήματα δεν βοηθά στη διόρθωση του σφάλματος STOP 0x0000008E που βλέπετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον γενικό οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων σφαλμάτων STOP. Εφόσον τα περισσότερα σφάλματα STOP προκαλούνται με παρόμοιο τρόπο, ορισμένες από τις προτάσεις ενδέχεται να σας βοηθήσουν.

Ενημερώστε μας αν έχετε καθορίσει μια μπλε οθόνη θανάτου με τον STOP 0x0000008E STOP κώδικα χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που δεν εξηγώ παραπάνω. Θα ήθελα να διατηρήσω αυτή τη σελίδα ενημερωμένη με τις πιο ακριβείς πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων σφαλμάτων STOP 0x0000008E.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Να είστε βέβαιος να μου πείτε ότι βλέπετε τον κωδικό STOP 0x0000008E και επίσης ποια είναι τα βήματα που έχετε ήδη λάβει για την επίλυσή του.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τον γενικό οδηγό STOP Error Troubleshooting Guide πριν ζητήσετε περισσότερη βοήθεια.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, ακόμα και με βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.