Πώς να εισαγάγετε μια σελίδα τοπίου σε ένα έγγραφο πορτρέτου στο Word

Έχετε πρόβλημα στην τοποθέτηση αυτού του ευρέος γραφήματος στο έγγραφό σας;

Είναι εύκολο να αλλάξετε τον προσανατολισμό ενός ολόκληρου εγγράφου του Word, αλλά όχι τόσο απλό, όταν θέλετε να αλλάξετε τον προσανατολισμό μιας μόνο σελίδας ή μερικών σελίδων στο έγγραφο. Όπως αποδεικνύεται, μπορείτε να εισαγάγετε μια σελίδα με οριζόντια σελίδα, προσανατολισμένη στο τοπίο, σε ένα έγγραφο που χρησιμοποιεί προσανατολισμό κατακόρυφου προσανατολισμού, διάταξη κάθετης σελίδας ή αντίστροφα. Μπορεί να έχετε ένα ευρύ τραπέζι που πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε μια αναφορά ή μια εικόνα που φαίνεται καλύτερα σε οριζόντιο προσανατολισμό.

Στο Microsoft Word, μπορείτε είτε να εισαγάγετε μη αυτόματα τμήματα διαχωρισμού στο επάνω και το κάτω μέρος της σελίδας που θέλετε με τον άλλο προσανατολισμό είτε μπορείτε να επιλέξετε κείμενο και να επιτρέψετε στο Microsoft Word να εισάγει τις νέες ενότητες για εσάς.

Εισαγάγετε τις παραγράφους και ορίστε τον προσανατολισμό

Για να ενημερώσετε το Microsoft Word σχετικά με το σημείο κατάργησης της σελίδας αντί να αφήσετε το Word να αποφασίσει, εισαγάγετε μια Επόμενη Σελίδα Διάλειμμα Ενότητας στην αρχή και στο τέλος του κειμένου, του πίνακα, της εικόνας ή άλλου αντικειμένου για τον οποίο αλλάζετε τον προσανατολισμό της σελίδας.

Εισαγάγετε ένα σπάσιμο διατομής στην αρχή της περιοχής που θέλετε να περιστρέψετε:

  1. Επιλέξτε την καρτέλα Διάταξη σελίδας .
  2. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Διακοπές στην ενότητα Ρύθμιση σελίδας .
  3. Επιλέξτε την επόμενη σελίδα στην ενότητα Διακοπή ενότητας.
  4. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα στο τέλος της περιοχής που θέλετε να περιστρέψετε.
  5. Ανοίξτε το παράθυρο Λεπτομέρειες σελίδας διαλόγου κάνοντας κλικ στο μικρό βέλος που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της ενότητας.
  6. Κάντε κλικ στην καρτέλα Περιθώρια .
  7. Στην ενότητα Προσανατολισμός , επιλέξτε Πορτρέτο ή Τοπίο .
  8. Στο κάτω μέρος του παραθύρου, στην αναπτυσσόμενη λίστα Εφαρμογή σε :, επιλέξτε Επιλεγμένο κείμενο.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Αφήστε το τμήμα εισαγωγής λέξεων να σπάσει και να ορίσετε τον προσανατολισμό

Εάν αφήσετε το Microsoft Word να εισαγάγει τα διαλείμματα ενότητας, θα αποθηκεύσετε τα κλικ του ποντικιού, αλλά το Word θα τοποθετήσει τα διαλείμματα ενότητας όπου αποφασίζει ότι πρέπει να είναι.

Μπορείτε να δείτε αυτά τα διαλείμματα και άλλα στοιχεία μορφοποίησης που είναι κρυμμένα μεταβαίνοντας στην καρτέλα Αρχική σελίδα στην ενότητα Παράγραφος και κάνοντας κλικ στο κουμπί Εμφάνιση / Απόκρυψη - φέρει ετικέτα με ένα σύμβολο παραγράφου, το οποίο μοιάζει με ένα προς τα πίσω P.

Η δυσκολία να αφήσετε το Word να τοποθετήσει τα διαλείμματα των τμημάτων σας έρχεται όταν επιλέγετε κείμενο. Εάν δεν επισημάνετε ολόκληρη την παράγραφο, πολλές παραγράφους, εικόνες, πίνακες ή άλλα στοιχεία, το Microsoft Word μετακινεί τα μη επιλεγμένα αντικείμενα σε άλλη σελίδα. Βεβαιωθείτε ότι είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε τα στοιχεία που θέλετε στο νέο προσανατολισμό διάταξης πορτρέτου ή τοπίου.

Επιλέξτε όλο το κείμενο, τις εικόνες και τις σελίδες που θέλετε να μεταβείτε στον νέο προσανατολισμό.

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Διάταξη .
  2. Στην ενότητα " Ρύθμιση σελίδας ", ανοίξτε το παράθυρο " Ρυθμίσεις σελίδας σελίδας" κάνοντας κλικ στο μικρό βέλος που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της ενότητας.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Περιθώρια .
  4. Στην ενότητα Προσανατολισμός , επιλέξτε Πορτρέτο ή Τοπίο .
  5. Στο κάτω μέρος του παραθύρου, στην αναπτυσσόμενη λίστα Εφαρμογή σε :, επιλέξτε Επιλεγμένο κείμενο.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .