Πώς να μεταφέρετε φωτογραφίες σε ένα Memory Stick PSP

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το PSP είναι ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε φωτογραφίες στην κάρτα μνήμης σας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το PSP για να τα δείτε αργότερα ή να τα δείξετε σε φίλους. Έχω χρησιμοποιήσει μόνες μου για να δημιουργήσω ένα υπερ-φορητό χαρτοφυλάκιο έργων τέχνης. Αφού ξέρεις πώς να το κάνεις, η μεταφορά αρχείων είναι ένα γρήγορο και δεν θα σου δώσει χρόνο για να πάρετε μια φορητή παρουσίαση που έχει ρυθμιστεί στο PlayStation Portable. Αυτό το σεμινάριο αφορά τόσο παλαιότερες όσο και πρόσφατες εκδόσεις υλικολογισμικού .

Εδώ:

  1. Τοποθετήστε ένα Memory Stick στη υποδοχή Memory Stick στην αριστερή πλευρά του PSP. Ανάλογα με τον αριθμό των φωτογραφιών που θέλετε να κρατήσει, ίσως χρειαστεί να πάρετε μεγαλύτερο από το ραβδί που συνοδεύει το σύστημά σας.
  2. Ενεργοποιήστε το PSP.
  3. Συνδέστε ένα καλώδιο USB στο πίσω μέρος του PSP και στον υπολογιστή σας ή στο Mac. Το καλώδιο USB πρέπει να διαθέτει μια υποδοχή Mini-B στο ένα άκρο (αυτό συνδέεται στο PSP) και μια τυπική υποδοχή USB από την άλλη (αυτή συνδέεται στον υπολογιστή).
  4. Μεταβείτε στο εικονίδιο "Ρυθμίσεις" στο αρχικό μενού του PSP.
  5. Εντοπίστε το εικονίδιο "Σύνδεση USB" στο μενού "Ρυθμίσεις". Πατήστε το κουμπί X. Το PSP σας θα εμφανίσει τις λέξεις "Λειτουργία USB" και ο υπολογιστής σας ή Mac θα το αναγνωρίσει ως συσκευή αποθήκευσης USB.
  6. Εάν δεν υπάρχει ήδη, δημιουργήστε ένα φάκελο που ονομάζεται "PSP" στο PSP Memory Stick - εμφανίζεται ως "Φορητή συσκευή αποθήκευσης" ή κάτι παρόμοιο - (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εξερεύνηση των Windows σε υπολογιστή ή Finder σε ένα Μακ).
  7. Εάν δεν υπάρχει ήδη, δημιουργήστε ένα φάκελο που ονομάζεται "PHOTO" μέσα στο φάκελο "PSP" (σε νεότερες εκδόσεις υλικολογισμικού, αυτός ο φάκελος μπορεί επίσης να ονομάζεται "ΕΙΚΟΝΑ").
  1. Μεταφέρετε και αποθέστε αρχεία εικόνας στο φάκελο "PHOTO" ή "PICTURE" ακριβώς όπως θα αποθηκεύσετε αρχεία σε άλλο φάκελο στον υπολογιστή σας.
  2. Αποσυνδέστε το PSP κάνοντας πρώτα κλικ στην επιλογή "Ασφαλής κατάργηση υλικού" στην κάτω γραμμή μενού ενός υπολογιστή ή "εκτοξεύοντας" τη μονάδα στο Mac (σύρετε το εικονίδιο στον κάδο απορριμμάτων). Στη συνέχεια, αποσυνδέστε το καλώδιο USB και πατήστε το κύκλο για να επιστρέψετε στο αρχικό μενού.

Συμβουλές:

  1. Μπορείτε να δείτε τα αρχεία jpeg, tiff, gif, png και bmp σε PSP με έκδοση firmware 2.00 ή νεότερη έκδοση. Εάν το μηχάνημά σας διαθέτει έκδοση υλικολογισμικού 1.5, μπορείτε να δείτε μόνο αρχεία jpeg. (Για να μάθετε ποια έκδοση έχει το PSP, ακολουθήστε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδέεται παρακάτω.)
  2. Με τα πρόσφατα firmware, μπορείτε να δημιουργήσετε υποφακέλους μέσα στο φάκελο "PHOTO" ή "PICTURE", αλλά μην δημιουργείτε υποφακέλους σε άλλους υποφακέλους.

Ο, τι χρειάζεσαι:

Αν θέλετε να μάθετε πώς να παρακολουθείτε βίντεο στο PSP σας, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τη μεταφορά βίντεο.