Βοηθός διαχειριστή περιεχομένου για το PS Vita

Δεν υπάρχει πλέον μεταφορά και απόθεση

Ίσως να πιστεύετε ότι, δεδομένου ότι το PS Vita είναι ο διάδοχος του PSP, η διαχείριση και η μεταφορά παιχνιδιών, φωτογραφιών και άλλου περιεχομένου θα είναι σχεδόν η ίδια. Αλλά ακριβώς όπως το PS Vita πήρε ένα ολοκαίνουργιο περιβάλλον χρήστη εντελώς διαφορετικό από το PSP και το XMB του PS3, ο τρόπος με τον οποίο θα έχετε πρόσβαση και μεταφορά περιεχομένου είναι διαφορετικός.

Out με το παλιό

Η μεταφορά περιεχομένου από και προς ένα PSP ήταν μια απλή διαδικασία μεταφοράς και απόθεσης που αφορούσε τη σύνδεση του PSP σε έναν υπολογιστή μέσω καλωδίου USB και την επεξεργασία του σαν μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Εφ 'όσον είχατε τη σωστή δομή αρχείων στη μνήμη του PSP σας, ήσασταν καλό να πηγαίνετε σε Windows ή Mac. Εάν θέλετε κάτι λίγο περισσότερο σαν λογισμικό διαχείρισης μέσων, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το λογισμικό Sony Go Media και να το χρησιμοποιήσετε για όλα, από τη διαχείριση περιεχομένου στον υπολογιστή σας μέχρι την αγορά και λήψη από το PlayStation Store . PSP. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα ήταν ότι είναι μόνο τα Windows.

Είναι επίσης δυνατό να μεταφέρετε περιεχόμενο - όπως τα παιχνίδια που κατεβάζετε από το PlayStation Store - σε ένα PSP από ένα PS3, κυρίως συνδέοντας τα δύο μέσω καλωδίου USB, πλοηγώντας στο επιθυμητό παιχνίδι στο XMB του PS3, επιλέγοντάς το και επιλέγοντας την επιλογή μεταφοράς. Και στα δύο αυτά σενάρια, το PSP αντιμετωπίζεται περισσότερο ή λιγότερο όπως ακριβώς και οποιαδήποτε άλλη εξωτερική συσκευή αποθήκευσης.

Με το νέο: PS Vita Content Manager Βοηθός

Με το PS Vita, δεν θα μπορείτε πλέον να μεταφέρετε τίποτα με τη μέθοδο drag-and-drop. Υπάρχει η εικασία ότι αυτή είναι μια προσπάθεια να μειωθεί η πειρατεία.

Ο Βοηθός διαχειριστή περιεχομένου για το PlayStation είναι μια εφαρμογή υπολογιστή που επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ ενός συστήματος PlayStation Vita ή ενός συστήματος PlayStation TV και ενός υπολογιστή. Εγκαθιστώντας την εφαρμογή στον υπολογιστή σας, μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως αντιγραφή περιεχομένου από τον υπολογιστή σας στο σύστημα PS Vita / PS TV και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων από το σύστημα PS Vita / PS TV στον υπολογιστή σας.

Όπως και άλλο λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου της Sony, το Content Manager Assistant είναι μόνο για Windows. Αν είστε χρήστης Mac, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το PS3 (αν έχετε) ή να αγοράσετε πολλές κάρτες μνήμης (μπορεί να είναι δυνατή η μεταφορά αρχείων μέσω σύνδεσης μέσω USB και μέσω του Content Manager στο ίδιο το PS Vita .)