Επιλέγοντας το σωστό διακομιστή Web για την επιχείρησή σας

Μάθετε να χρησιμοποιείτε τον διακομιστή Web Οι σελίδες σας είναι ενεργοποιημένες

Ο διακομιστής Web αποτελεί τη βάση για όλα όσα συμβαίνουν με την ιστοσελίδα σας, και όμως συχνά οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τίποτα γι 'αυτό. Ξέρετε ακόμη και ποιο λογισμικό διακομιστή Web λειτουργεί στο μηχάνημα; Τι συμβαίνει με το λειτουργικό σύστημα του μηχανήματος;

Για απλές τοποθεσίες Web, αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν σημασία. Μετά από όλα, μια ιστοσελίδα που τρέχει σε Unix με ένα διακομιστή Netscape συνήθως θα λειτουργεί καλά σε ένα μηχάνημα των Windows με την υπηρεσία IIS. Μόλις όμως αποφασίσετε ότι χρειάζεστε πιο προηγμένες λειτουργίες στον ιστότοπό σας (όπως CGI, πρόσβαση σε βάση δεδομένων, ASP κ.λπ.), γνωρίζοντας τι είναι στο back-end σημαίνει τη διαφορά ανάμεσα στα πράγματα που λειτουργούν και όχι.

Το λειτουργικό σύστημα

Οι περισσότεροι διακομιστές Web εκτελούνται σε ένα από τα τρία λειτουργικά συστήματα:

  1. Unix
  2. Linux
  3. Windows NT

Μπορείτε γενικά να πείτε ένα μηχάνημα των Windows NT από τις επεκτάσεις στις ιστοσελίδες. Για παράδειγμα, όλες οι σελίδες στο Web Design / HTML @ About.com τελειώνουν στο .htm. Αυτό εκκρεμεί ξανά στο DOS όταν απαιτούνται ονόματα αρχείων για επέκταση 3 χαρακτήρων. Οι διακομιστές Web Linux και Unix συνήθως εξυπηρετούν αρχεία με την επέκταση .html.

Το Unix, το Linux και τα Windows δεν είναι τα μοναδικά λειτουργικά συστήματα για διακομιστές Web, μερικά από τα πιο κοινά. Έχω τρέξει διακομιστές Web στα Windows 95 και MacOS. Και ακριβώς για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που υπάρχει, έχει τουλάχιστον ένα διακομιστή Web για αυτό, ή οι υπάρχοντες διακομιστές μπορούν να συνταχθούν για να τρέξουν πάνω τους.

Οι διακομιστές

Ένας διακομιστής Web είναι απλώς ένα πρόγραμμα που εκτελείται σε έναν υπολογιστή. Παρέχει πρόσβαση σε ιστοσελίδες μέσω Internet ή άλλου δικτύου. Οι διακομιστές κάνουν επίσης πράγματα όπως παρακολούθηση επισκέψεων στον ιστότοπο, καταγραφή και αναφορά μηνυμάτων σφάλματος και παροχή ασφάλειας.

Απάχης

Αυτό είναι ίσως ο πιο δημοφιλής διακομιστής Web στον κόσμο. Είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο και επειδή κυκλοφορεί ως "ανοικτή πηγή" και χωρίς χρέωση για χρήση, έχει κάνει πολλές τροποποιήσεις και ενότητες που έγιναν γι 'αυτό. Μπορείτε να κατεβάσετε τον πηγαίο κώδικα και να τον μεταγλωττίσετε για το μηχάνημά σας ή μπορείτε να κάνετε λήψη δυαδικών εκδόσεων για πολλά λειτουργικά συστήματα (όπως Windows, Solaris, Linux, OS / 2, freebsd και πολλά άλλα). Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πρόσθετα για το Apache. Το μειονέκτημα για το Apache είναι ότι ίσως να μην υπάρχει τόσο άμεση υποστήριξη για αυτό όσο και για άλλους εμπορικούς διακομιστές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές πληρωμής για υποστήριξη. Εάν χρησιμοποιείτε Apache, θα είστε σε πολύ καλή επιχείρηση.


Η υπηρεσία Internet Information Services (IIS) είναι η προσθήκη της Microsoft στη σκηνή του διακομιστή Web. Εάν εκτελείτε σε ένα σύστημα Windows Server, ίσως είναι η καλύτερη λύση για την υλοποίησή σας. Συνδέεται καθαρά με το λειτουργικό σύστημα Windows Server και υποστηρίζεται από την υποστήριξη και τη δύναμη της Microsoft. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτού του διακομιστή Web είναι ότι το Windows Server είναι πολύ ακριβό. Δεν προορίζεται για τις μικρές επιχειρήσεις να εκτελούν τις υπηρεσίες Web εκτός λειτουργίας και αν δεν διαθέτετε όλα τα δεδομένα σας στην Access και σχεδιάζετε να εκτελείτε αποκλειστικά Web-based επιχείρηση, είναι πολύ περισσότερο από ό, τι χρειάζεται μια αρχική ομάδα ανάπτυξης Ιστού. Ωστόσο, οι συνδέσεις με το ASP.Net και η ευκολία με την οποία μπορείτε να συνδεθείτε με βάσεις δεδομένων της Access καθιστούν ιδανική για επιχειρήσεις στο Web.

Sun Java Web Server

Ο τρίτος μεγάλος διακομιστής Web της ομάδας είναι ο Sun Java Web Server. Αυτό είναι συνήθως ο διακομιστής επιλογής για εταιρείες που χρησιμοποιούν μηχανές διακομιστή Web Unix. Ο Sun Java Web Server προσφέρει μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές του Apache και του IIS, καθώς είναι ένας υποστηριζόμενος εξυπηρετητής Ιστού με ισχυρή υποστήριξη από μια γνωστή εταιρεία. Έχει επίσης μεγάλη υποστήριξη με πρόσθετα στοιχεία και API για να προσφέρει περισσότερες επιλογές. Αυτός είναι ένας καλός διακομιστής αν ψάχνετε για καλή υποστήριξη και ευελιξία σε μια πλατφόρμα Unix.