Πώς να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση στο Safari για iPhone και iPod touch

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari σε συσκευές iPhone ή iPod touch.

Από την εισαγωγή του στο iOS 5, το χαρακτηριστικό Private Browsing στο Safari έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή του. Ενώ είναι ενεργοποιημένα, τα στοιχεία δεδομένων που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής περιόδου σύνδεσης περιήγησης, όπως το ιστορικό, η προσωρινή μνήμη και τα cookies, διαγράφονται μόνιμα μόλις κλείσει το πρόγραμμα περιήγησης. Η λειτουργία Ιδιωτικής περιήγησης μπορεί να ενεργοποιηθεί με μερικά απλά βήματα και αυτό το σεμινάριο σας καθοδηγεί στη διαδικασία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση Safari στη συσκευή iOS του κινητού σας

Επιλέξτε το εικονίδιο Safari , που συνήθως βρίσκεται στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης iOS. Το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης του Safari πρέπει τώρα να εμφανίζεται. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Tabs (επίσης γνωστό ως Ανοιχτά Σελίδες) που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία. Όλες οι ανοικτές σελίδες του Safari πρέπει τώρα να εμφανίζονται μαζί με τρεις επιλογές που βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Προσωπικής περιήγησης, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Ιδιωτική .

Τώρα έχετε εισάγει τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης, όπως φαίνεται στο παραπάνω screenshot. Όλα τα νέα παράθυρα / καρτέλες που ανοίγουν σε αυτό το σημείο εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, διασφαλίζοντας ότι η περιήγηση και το ιστορικό αναζήτησης, καθώς και οι πληροφορίες αυτόματης συμπλήρωσης, δεν θα αποθηκεύονται στη συσκευή σας. Για να ξεκινήσετε την ιδιωτική περιήγηση, πατήστε το εικονίδιο συν (+) που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Για να επιστρέψετε στην κανονική λειτουργία, επιλέξτε ξανά το ιδιωτικό κουμπί, ώστε το λευκό του φόντο να εξαφανιστεί. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι η συμπεριφορά περιήγησής σας δεν θα είναι πλέον ιδιωτική και ότι τα προαναφερθέντα δεδομένα θα αποθηκευτούν και πάλι στη συσκευή σας iOS.

Αν δεν κλείσετε με μη αυτόματο τρόπο τις ιστοσελίδες πριν κλείσετε την Προσωπική περιήγηση, θα παραμείνουν ανοικτές την επόμενη φορά που ενεργοποιείται αυτή η λειτουργία.