Τι είναι η "χαλαρή υποβάθμιση" στο Web Design;

Η βιομηχανία σχεδιασμού ιστοσελίδων αλλάζει συνεχώς, εν μέρει επειδή τα προγράμματα περιήγησης και οι συσκευές συνεχώς αλλάζουν. Δεδομένου ότι η εργασία που κάνουμε ως σχεδιαστές ιστοσελίδων και προγραμματιστές αντιμετωπίζεται μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού κάποιου είδους, η δουλειά μας θα έχει πάντα μια συμβιωτική σχέση με το συγκεκριμένο λογισμικό.

Μία από τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν πάντα οι σχεδιαστές ιστοσελίδων και οι προγραμματιστές δεν είναι μόνο οι αλλαγές στα προγράμματα περιήγησης ιστού, αλλά και η ποικιλία διαφορετικών προγραμμάτων περιήγησης ιστού που θα χρησιμοποιηθούν για την πρόσβαση στις ιστοσελίδες τους. Θα ήταν υπέροχο αν όλοι οι επισκέπτες ενός ιστότοπου σίγουρα θα χρησιμοποιούσαν το πιο πρόσφατο και μεγαλύτερο λογισμικό, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ (και πιθανότατα δεν θα γίνει ποτέ). Μερικοί από τους επισκέπτες στους ιστότοπούς σας θα βλέπουν τις ιστοσελίδες με προγράμματα περιήγησης που είναι πολύ παλιά και λείπουν χαρακτηριστικά πιο σύγχρονων προγραμμάτων περιήγησης. Για παράδειγμα, οι παλαιότερες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης Internet Explorer της Microsoft είναι από καιρό ένα αγκάθι στην πλευρά πολλών επαγγελματιών Ιστού. Παρόλο που η εταιρεία έχασε υποστήριξη για μερικούς από τους παλαιότερους φυλλομετρητές, εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θα τις χρησιμοποιούν - άτομα που μπορεί να θέλετε να συνεργαστείτε και να επικοινωνήσετε μαζί τους!

Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτούς τους απαρχαιωμένους φυλλομετρητές ιστού συχνά δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν ξεπερασμένο λογισμικό ή ότι η εμπειρία περιήγησής τους στο διαδίκτυο μπορεί να διακυβευτεί λόγω της επιλογής του λογισμικού τους. Για αυτούς, αυτό το ξεπερασμένο πρόγραμμα περιήγησης είναι απλά αυτό που έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για την πρόσβαση σε ιστοσελίδες. Από την πλευρά των προγραμματιστών ιστού, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε ακόμα να προσφέρουμε μια χρήσιμη εμπειρία σε αυτούς τους πελάτες, ενώ παράλληλα δημιουργούμε ιστότοπους που λειτουργούν θαυμάσια στα πιο σύγχρονα, πλούσια σε χαρακτηριστικά προγράμματα περιήγησης και συσκευές που είναι διαθέσιμα σήμερα . Η "χαλαρή υποβάθμιση" είναι μια στρατηγική διαχείρισης του σχεδιασμού ιστοσελίδας για μια ποικιλία διαφορετικών προγραμμάτων περιήγησης, παλαιών και νέων.

Ξεκινώντας με τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης

Ένας σχεδιασμός ιστοσελίδων που είναι χτισμένος για να υποβαθμίσει χαριτωμένα έχει σχεδιαστεί πρώτα με σύγχρονους browsers στο μυαλό. Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για να επωφεληθεί από τα χαρακτηριστικά αυτών των σύγχρονων προγραμμάτων περιήγησης ιστού, πολλά από τα οποία "ενημερώνονται αυτόματα" για να εξασφαλίζουν ότι οι χρήστες χρησιμοποιούν πάντα μια πρόσφατη έκδοση. Οι ιστότοποι που υποβαθμίζουν με ευγένεια λειτουργούν επίσης αποτελεσματικά και για τα παλαιότερα προγράμματα περιήγησης. Όταν τα παλαιότερα περιηγητικά πλούσια σε πλούσια σε χαρακτηριστικά στοιχεία προβάλλουν τον ιστότοπο, θα πρέπει να υποβαθμιστούν με τρόπο που εξακολουθεί να είναι λειτουργικός, αλλά ενδεχομένως με λιγότερα χαρακτηριστικά ή διαφορετικά γραφικά απεικόνισης. Ενώ αυτή η έννοια της παράδοσης ενός λιγότερο λειτουργικού ή μη ωραίου ιστότοπου μπορεί να σας χτυπήσει ως περίεργο, η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι δεν θα γνωρίζουν καν ότι λείπουν. Δεν θα συγκρίνουν τον ιστότοπο που βλέπουν ενάντια στην "καλύτερη έκδοση", έτσι ώστε όσο ο ιστότοπος λειτουργεί για αυτό που χρειάζονται και δεν φαίνεται να είναι σπασμένος, είτε λειτουργικά είτε οπτικά, θα είστε σε καλή κατάσταση.

Προοδευτική Ενίσχυση

Η έννοια της χαλαρής υποβάθμισης είναι παρόμοια με πολλούς τρόπους με μια άλλη ιδέα σχεδιασμού ιστοσελίδων που ίσως έχετε ακούσει μιλήσει για - προοδευτική ενίσχυση. Η κύρια διαφορά μεταξύ της χαριτωμένης στρατηγικής υποβάθμισης και της προοδευτικής βελτίωσης είναι όπου ξεκινάτε το σχέδιό σας. Εάν ξεκινήσετε με τον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή και στη συνέχεια προσθέσετε λειτουργίες για πιο σύγχρονα προγράμματα περιήγησης για τις ιστοσελίδες σας, χρησιμοποιείτε προοδευτική βελτίωση. Εάν ξεκινήσετε με τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά αιχμής και στη συνέχεια κλιμακώσετε, χρησιμοποιείτε χαλαρή υποβάθμιση. Τελικά, ο ιστότοπος που προκύπτει ενδέχεται να προσφέρει την ίδια εμπειρία, είτε χρησιμοποιείτε προοδευτική ενίσχυση είτε χαρισματική υποβάθμιση. Ρεαλιστικά, το σημείο της κάθε προσέγγισης είναι να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος που λειτουργεί εξαιρετικά για σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ενώ ταυτόχρονα διαθέτει μια χρήσιμη εμπειρία για τους παλαιότερους φυλλομετρητές ιστού και τους πελάτες που συνεχίζουν να τις χρησιμοποιούν.

Η χαλαρή υποβάθμιση δεν σημαίνει ότι λέει στους αναγνώστες σας, & # 34; Κάντε λήψη του πιο πρόσφατου προγράμματος περιήγησης & # 34;

Ένας από τους λόγους που πολλοί σύγχρονοι σχεδιαστές δεν τους αρέσει η χαριτωμένη προσέγγιση υποβάθμισης είναι ότι συχνά μετατρέπεται σε ζήτηση που οι αναγνώστες να κατεβάσουν το πιο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης για να λειτουργήσει η σελίδα. Αυτό δεν είναι χαλαρή υποβάθμιση. Αν βρεθείτε να γράφετε "κατεβάστε το πρόγραμμα περιήγησης X για να λειτουργήσει αυτή η λειτουργία", έχετε αφήσει τη σφαίρα της χαλαρής υποβάθμισης και μετακινηθείτε σε σχεδιασμό που βασίζεται στον browser. Ναι, υπάρχει αναμφίβολα αξία για την αναβάθμιση του επισκέπτη του ιστότοπου σε ένα καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης, αλλά αυτό είναι συχνά πολλά που πρέπει να ζητήσετε από αυτούς (θυμηθείτε, πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν για τη λήψη νέων προγραμμάτων περιήγησης και η απαίτησή σας να το κάνουν απλά τρομάζει τους μακριά). Εάν θέλετε πραγματικά την επιχείρησή τους, λέγοντάς τους να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας για να κατεβάσετε ένα καλύτερο λογισμικό, είναι απίθανο να είναι ο τρόπος να το κάνετε. Εκτός αν ο ιστότοπός σας διαθέτει βασικές λειτουργίες που απαιτούν μια συγκεκριμένη έκδοση του προγράμματος περιήγησης ή παραπάνω, η εξαναγκασμένη λήψη είναι συχνά ένας διαλυτής συμφωνίας στην εμπειρία του χρήστη και πρέπει να αποφευχθεί.

Ένας καλός κανόνας είναι να ακολουθείτε τους ίδιους κανόνες για την χαλαρή υποβάθμιση που θα κάνατε για προοδευτική ενίσχυση:

  1. Γράψτε έγκυρο HTML που συμμορφώνεται με τα πρότυπα
  2. Χρησιμοποιήστε εξωτερικά φύλλα στυλ για τα σχέδια και τη διάταξή σας
  3. Χρησιμοποιήστε εξωτερικά συνδεδεμένα σενάρια για διαδραστικότητα
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο είναι προσβάσιμο ακόμη και σε προγράμματα περιήγησης χαμηλού επιπέδου χωρίς CSS ή JavaScript

Με αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να βγείτε και να οικοδομήσετε το πιο εξελιγμένο σχέδιο που μπορείτε! Απλά βεβαιωθείτε ότι υποβαθμίζεται σε λιγότερο λειτουργικά προγράμματα περιήγησης ενώ εργάζεστε ακόμα.

Πόσο Πίσω Χρειάζεται να πάτε;

Μια ερώτηση που πολλοί προγραμματιστές ιστού έχουν το πόσο πίσω από την άποψη των εκδόσεων του προγράμματος περιήγησης πρέπει να υποστηρίξετε; Δεν υπάρχει καμία αποκομμένη και ξηρή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Εξαρτάται από τον ίδιο τον ιστότοπο. Αν αναθεωρήσετε τις αναλύσεις επισκεψιμότητας ενός ιστότοπου, θα δείτε ποια προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούνται για την επίσκεψη αυτού του ιστότοπου. Αν δείτε ένα αξιοσημείωτο ποσοστό ατόμων που χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο παλαιότερο πρόγραμμα περιήγησης, τότε πιθανότατα θέλετε να υποστηρίξετε το πρόγραμμα περιήγησης ή να χάσετε την επιχείρηση. Εάν κοιτάξετε τα αναλυτικά στοιχεία σας και δείτε ότι κανείς δεν χρησιμοποιεί μια παλαιότερη έκδοση του προγράμματος περιήγησης, ίσως είστε ασφαλείς όταν αποφασίζετε να μην ανησυχείτε για την πλήρη υποστήριξη αυτού του ξεπερασμένου προγράμματος περιήγησης και τη δοκιμή του. Έτσι, η πραγματική απάντηση στο ερώτημα πόσο πίσω πρέπει να υποστηρίξει ο ιστότοπός σας είναι - "όσο καιρό τα αναλυτικά σας λένε ότι οι πελάτες σας χρησιμοποιούν."

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin. Επεξεργασμένο στις 8/9/17 από τον Jeremy Girard.