Πώς να κάνετε τους κανόνες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook Mail

Διαχειριστείτε αυτόματα τα μηνύματά σας με τους κανόνες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Οι κανόνες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σάς επιτρέπουν να αλληλεπιδράτε αυτόματα με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι ώστε τα εισερχόμενα μηνύματα να κάνουν κάτι που έχετε προκαθορίσει.

Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να έχετε όλα τα μηνύματα από έναν συγκεκριμένο αποστολέα να μεταβεί αμέσως στο φάκελο "Διαγραμμένα στοιχεία" όταν τα λάβετε. Αυτός ο τύπος διαχείρισης μπορεί να γίνει με έναν κανόνα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι κανόνες μπορούν επίσης να μεταφέρουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν συγκεκριμένο φάκελο , να προωθήσουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να επισημάνουν το μήνυμα ως σκουπίδια και πολλά άλλα.

Κανόνες εισερχομένων του Outlook Mail

  1. Συνδεθείτε στο email σας στο Live.com.
  2. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις αλληλογραφίας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι από το μενού στο επάνω μέρος της σελίδας.
  3. Επιλέξτε Επιλογές .
  4. Από την περιοχή Mail> Αυτόματη επεξεργασία στα αριστερά, επιλέξτε Εισερχόμενα και κανόνες σάρωσης .
  5. Κάντε κλικ ή επιλέξτε το εικονίδιο συν για να ξεκινήσετε τον οδηγό για να προσθέσετε έναν νέο κανόνα.
  6. Καταχωρίστε ένα όνομα για τον κανόνα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρώτο πλαίσιο κειμένου.
  7. Στο πρώτο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε τι θα συμβεί όταν φτάσει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αφού προσθέσετε ένα, μπορείτε να συμπεριλάβετε πρόσθετες συνθήκες με το κουμπί Προσθήκη κατάστασης .
  8. Δίπλα στο "Κάνετε όλα τα παρακάτω", επιλέξτε τι πρέπει να συμβεί όταν πληρούνται οι όροι. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες από μία ενέργειες με το κουμπί Προσθήκη ενέργειας .
  9. Αν θέλετε ο κανόνας να μην εκτελείται δεδομένης μιας συγκεκριμένης περίστασης, προσθέστε έναν αποκλεισμό μέσω του κουμπιού Προσθήκη εξαιρέσεων .
  10. Επιλέξτε Διακοπή επεξεργασίας περισσότερων κανόνων αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ισχύουν άλλοι κανόνες μετά από αυτό, εάν και αυτοί αφορούν τον συγκεκριμένο κανόνα. Οι κανόνες εκτελούνται με τη σειρά που αναφέρονται (μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά αφού αποθηκεύσετε τον κανόνα).
  1. Κάντε κλικ ή πατήστε OK για να αποθηκεύσετε τον κανόνα.

Σημείωση: Τα παραπάνω βήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε στο Live.com, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο @ hotmail.com , @ live.com ή @ outlook.com .