Πώς να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου του Facebook

Το Facebook μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπό σας. Ανατριχιαστικό ή δροσερό; Εσύ αποφασίζεις.

Ο τρέχων σκοπός της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου του Facebook είναι να βοηθήσει τους χρήστες να προσθέτουν ετικέτες στους φίλους τους στις φωτογραφίες. Δυστυχώς, οι δοκιμές που έγιναν από μερικούς αναθεωρητές έχουν βρει την τεχνολογία λιγότερο από ακριβή. Στην Ευρώπη, το Facebook ήταν υποχρεωμένο από το νόμο να διαγράψει τα δεδομένα αναγνώρισης προσώπου των ευρωπαίων χρηστών λόγω ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η αναγνώριση προσώπου του Facebook πιθανότατα θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου και το Facebook πιθανότατα θα βρει περισσότερες εφαρμογές για αυτήν την τεχνολογία. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και ωριμάζει, μερικοί άνθρωποι θα θεωρούν τα δεδομένα αναγνώρισης του προσώπου ως αβλαβή πληροφορία, αλλά άλλοι θα έχουν πιθανώς ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής με το πώς χρησιμοποιούνται και προστατεύονται τα δεδομένα.

Είτε νομίζετε ότι η αναγνώριση προσώπου είναι το καλύτερο πράγμα από το ψωμί σε φέτες ή νομίζετε ότι είναι απλά ανατριχιαστικό, ίσως να θέλετε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου για να την απενεργοποιήσετε μέχρι να αποφασίσετε πώς αισθάνεστε γι 'αυτό.

Πώς απενεργοποιείτε τις λειτουργίες αναγνώρισης προσώπου του Facebook;

  1. Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook, κάντε κλικ στο ανάποδο τρίγωνο δίπλα στο κουμπί home στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις στο αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Απορρήτου
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Γραμμή χρόνου και ετικέτα.
  5. Κάτω από το παράθυρο διαλόγου Χρονολόγιο και Tagging, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα "Ποιος βλέπει προτάσεις ετικέτας σας όταν μεταφορτώνονται φωτογραφίες που μοιάζουν με εσείς;"
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία στην άκρα δεξιά της ερώτησης.
  7. Επιλέξτε το No One στο αναπτυσσόμενο μενού. Η άλλη επιλογή είναι να επιτρέπετε μόνο στους φίλους σας να βλέπουν προτάσεις ετικετών. Δεν υπάρχει επιλογή "όλοι".
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο και επιβεβαιώστε ότι κανένας δεν εμφανίζεται στα αριστερά του Επεξεργασία.

Τι δεδομένα χρησιμοποιεί το Facebook για να πει ότι μια φωτογραφία μοιάζει με εσένα και να προτείνεις ότι οι φίλοι σου ετικέτα στις φωτογραφίες τους;

Σύμφωνα με την τοποθεσία βοήθειας του Facebook, υπάρχουν δύο τύποι πληροφοριών που απαιτούνται για να υποδηλώνουν αυτόματα ότι μια φωτογραφία που προστέθηκε πρόσφατα μοιάζει με κάποιον που έχει επισημανθεί στο Facebook πριν:

Από το site του Facebook:

" Πληροφορίες σχετικά με τις φωτογραφίες στις οποίες έχετε επισημανθεί . Όταν είστε ετικετοποιημένοι σε μια φωτογραφία ή κάνετε μια φωτογραφία την εικόνα του προφίλ σας, συνδέουμε τις ετικέτες με το λογαριασμό σας, συγκρίνετε τις κοινές αυτές τις φωτογραφίες και αποθηκεύστε μια περίληψη αυτής της σύγκρισης. Εάν δεν έχετε επισημάνει ποτέ σε μια φωτογραφία στο Facebook ή δεν έχετε προσθέσει ετικέτα σε όλες τις φωτογραφίες σας στο Facebook, τότε δεν έχουμε αυτές τις συνοπτικές πληροφορίες για εσάς.

Συγκρίνοντας τις νέες σας φωτογραφίες με αποθηκευμένες πληροφορίες σχετικά με τις φωτογραφίες στις οποίες έχετε επισημανθεί . Μπορούμε να προτείνουμε ο φίλος σας να σας επισημάνει σε μια φωτογραφία σαρώνοντας και συγκρίνοντας τις φωτογραφίες του φίλου σας με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει από τις εικόνες του προφίλ σας και τις άλλες φωτογραφίες στις οποίες έχετε επισημανθεί με ετικέτα. Εάν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη για εσάς, μπορείτε να ελέγξετε εάν προτείνουμε σε κάποιον άλλο να σας επισημάνει σε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις Timeline και Tagging. "

Αυτήν τη στιγμή, η προσθήκη ετικετών φωτογραφιών φαίνεται να είναι το μόνο πράγμα που χρησιμοποιεί το Facebook για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, αλλά αυτό πιθανόν να αλλάξει στο μέλλον καθώς άλλες χρήσεις βρίσκονται για αυτά τα δεδομένα. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε όλοι να φανταστούμε τα διάφορα σενάρια «μεγάλου αδελφού» που έχουν παίξει σε αμέτρητες κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ όπως το Eagle Eye και άλλοι, αλλά προς το παρόν η τεχνολογία έχει πολύ δρόμο για να υποστηρίξει κάτι τόσο φιλόδοξο και τρομακτικός.

Η καλύτερη συμβουλή για την αντιμετώπιση τυχόν ανησυχιών σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Facebook μπορεί να έχετε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα, για να δείτε αν υπάρχει κάτι που επιλέξατε - αυτό θα προτιμούσατε να αποχωρήσετε.