Τι είναι ένα αρχείο φαξ;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία φαξ

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου φαξ είναι ένα αρχείο φαξ. Είναι συνήθως σε μορφή TIFF , πράγμα που σημαίνει ότι βασικά μόλις μετονομάστηκαν αρχεία εικόνας.

Ορισμένα αρχεία φαξ μπορεί να είναι ένα αρχείο προτύπου που δημιουργήθηκε με το λογισμικό Now Contact . Αυτά τα είδη αρχείων παρέχουν μια διάταξη για ένα έγγραφο φαξ (ένα αρχείο .NWP) και μπορεί να περιλαμβάνουν προ-φορτωμένες επιλογές για το έγγραφο, κάτι που είναι χρήσιμο εάν δημιουργείτε πολλά παρόμοια μορφοποιημένα έγγραφα.

Σημείωση: Ένα παρόμοιο αρχείο εικόνας φαξ είναι ένα αρχείο δομημένου φακέλου SFF. Ανεξάρτητα από τη μορφή αρχείου φαξ, είναι επίσης η εφαρμογή MobileFaxFile που σας επιτρέπει να στείλετε φαξ σε έγγραφα χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο ή tablet.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο φαξ

Τα περισσότερα προγράμματα διαχείρισης εικόνων πρέπει να μπορούν να ανοίγουν αρχεία φαξ, όπως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών των Windows, το πρόγραμμα Paint των Windows, το XnView, το InViewer, το GIMP, το Adobe Photoshop και πολλά άλλα.

Εάν έχετε πρόβλημα να ανοίξετε ένα αρχείο φαξ, δοκιμάστε να αλλάξετε την επέκταση .FAX σε .TIFF ή .TIF και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να ανοίξετε το αρχείο. Αυτό δεν είναι ένα τέχνασμα που συνήθως μπορείτε να κάνετε με τα περισσότερα αρχεία, αλλά επειδή τα αρχεία φαξ είναι σχεδόν πάντα απλά αρχεία TIFF που καλύπτονται από μια διαφορετική επέκταση, αυτό είναι πιθανό να λειτουργήσει.

Ορισμένα αρχεία εικόνων φαξ μπορεί να δημιουργηθούν με το GFI FaxMaker (αλλά εξακολουθούν να είναι μόνο αρχεία TIF), οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε το αρχείο φαξ.

Τα αρχεία πρότυπου φαξ επαφής υποτίθεται ότι ανοίγουν με το λογισμικό Now Contact από το λογισμικό Now χρησιμοποιώντας την επιλογή μενού Χρήση προτύπου , αλλά δεν έχω σύνδεση λήψης για αυτό το πρόγραμμα.

Εάν διαθέτετε το πρόγραμμα Now Contact, μπορείτε να δημιουργήσετε νέα αρχεία φαξ μέσω του μενού Ορισμός> Πρότυπα εκτύπωσης> Φαξ .... Αφού ονομάσετε το πρότυπο, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις διαστάσεις και τη διάταξη του προτού δημιουργηθεί.

Σημείωση: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο φαξ, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή αν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία φαξ, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο φαξ

Δεν γνωρίζω κανέναν ελεύθερο μετατροπέα αρχείων που μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο με την επέκταση .FAX σε κάποια άλλη μορφή, αλλά γνωρίζει αρκετές που εργάζονται με αρχεία TIF / TIFF. Όπως είπα παραπάνω, το αρχείο φαξ σας είναι σχεδόν σίγουρα ένα απλό αρχείο εικόνας, οπότε προσπαθήστε να το μετονομάσετε για να έχετε την επέκταση αρχείου TIF ή TIFF.

Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα εικόνων για να μετατρέψετε το αρχείο σε κάτι άλλο, όπως PNG , PDF , JPG , κ.λπ.

Είμαι βέβαιος ότι το λογισμικό Now Contact μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο προτύπου φαξ σε άλλη μορφή εγγράφου, αλλά δεν έχω το λογισμικό για να το επιβεβαιώσω. Αν είναι δυνατόν, είμαι σίγουρος ότι αυτό επιτυγχάνεται μέσω του αρχείου Αρχείο> Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή .

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Αν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τις παραπάνω προτάσεις, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να διαβάσετε εσφαλμένα την επέκταση αρχείου και να επιχειρήσετε να ανοίξετε ένα αρχείο μη φαξ με ένα πρόγραμμα ανοιχτής φακέλου φαξ, το οποίο πιθανώς δεν θα λειτουργήσει.

Υπάρχουν πολλές επεκτάσεις αρχείων που μοιάζουν πολύ με το ".FXX", συμπεριλαμβανομένων των FAT , FAS, FDX , FBX (αρχείο AutBase FBX Interchange) και FAR (The Sims Archive). Ωστόσο, σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις τα αρχεία δεν ανοίγουν με τα προγράμματα που είναι συνδεδεμένα σε αυτή τη σελίδα.

Εάν το αρχείο σας δεν τελειώνει με το .FXX, τότε ερευνήστε την επέκταση αρχείου που πρέπει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή που θα μπορούσε να είναι, ποια προγράμματα μπορούν να ανοίξουν και ποιο, αν υπάρχει, μετατροπέας αρχείων υποστηρίζει αυτή τη μορφή .

Περισσότερες πληροφορίες με τα αρχεία φαξ

Εάν έχετε ένα αρχείο φαξ αλλά δεν ανοίγει όπως θα έπρεπε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του φαξ και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.

Εάν δεν ψάχνετε τίποτα που να σχετίζεται με ένα αρχείο .FAX, αλλά μια υπηρεσία φαξ για την αποστολή φαξ, ανατρέξτε στη λίστα Υπηρεσιών δωρεάν φαξ .