Τι πρέπει να ξέρετε για τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης

Πώς οι διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μπορούν να εξουδετερώσουν το spam

Οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπόσχονται να εξαλείψουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα ενώ αφήνουν ανέπαφα το καλό ταχυδρομείο Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για να φτιάξετε ένα διαθέσιμο e-mail με την υπόσχεση αυτή και να χρησιμοποιήσετε τα ψευδώνυμα για τα χρήματά σας προς όφελός σας.

Χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, Αποκτήστε ανεπιθύμητο περιεχόμενο

Αν παραδώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, ενδέχεται να λάβετε ανεπιθύμητα μηνύματα. Μόλις εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας σε μια φόρμα στον ιστό, χάνετε τον έλεγχό του. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμβεί τίποτα κακό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διεύθυνση για να σας αποστείλει ανεπιθύμητα μηνύματα ή να τα παραδώσει σε spammers για λίγα δολάρια.

Ωστόσο, πολλοί ιστότοποι χρειάζονται μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να λειτουργούν σωστά ή να λειτουργούν καθόλου. Φαίνεται ότι είτε αποκλείεστε από ένα καλό μέρος του ιστού (από ηλεκτρονικές αγορές για παράδειγμα, και από τη λήψη ανακοινώσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) - είτε λαμβάνετε ανεπιθύμητα μηνύματα. Ένα πραγματικό δίλημμα.

Φυσικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάποιο δωρεάν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντί της κύριας διεύθυνσής σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά αυτό μετακινεί μόνο το πρόβλημα από έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον άλλο.

Αποκτήστε το Ανεπιθύμητο, ρίξτε μακριά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτετε

Οι υπηρεσίες διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης κάνουν την ιδέα του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα βήμα παραπέρα. Το πρόβλημα διανέμεται σε απεριόριστο αριθμό διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης και ο κατακλυσμός spam μπορεί να ελεγχθεί. Πώς είναι αυτό δυνατόν?

Όταν εγγραφείτε για κάτι στο διαδίκτυο με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης, δεν χρησιμοποιείτε την πραγματική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ένα ψευδώνυμο. Κάθε ψευδώνυμο δημιουργείται ειδικά για έναν ιστότοπο ή μια λίστα αλληλογραφίας και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης συνδέεται με αυτήν.

Από προεπιλογή, όλα τα ψευδώνυμα της πραγματικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας προωθούν οποιαδήποτε αλληλογραφία σε εκείνη την πραγματική διεύθυνση, σαν να χρησιμοποιούσατε πρωτίστως την κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Αλλά μόλις το spam ξεπεράσει, η διαφορά δείχνει. Δεδομένου ότι κάθε διαθέσιμη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δίνεται μόνο σε ένα ιστότοπο και σχετίζεται με αυτό, η πηγή του spam μπορεί να αναγνωριστεί εύκολα. Λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα εναντίον τυχόν περαιτέρω ανεπιθύμητων μηνυμάτων από αυτόν τον ιστότοπο (ή των spammers που πώλησε την υποβληθείσα διεύθυνση) είναι εξίσου εύκολη. Το ψευδώνυμο για την παράδοση ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απενεργοποιημένο ή ακόμα και διαγράφεται. Δεν θα δεχτεί καθόλου μηνύματα και κανένα spam.

Φανταστικό, έτσι δεν είναι; Και λειτουργεί πραγματικά. Αλλά υπάρχει μια πηγή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, όπου ακόμη και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης δεν φαίνονται να βοηθούν πολύ: τον ιστότοπό σας.

Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης απαιτούν να έχετε τον έλεγχο σχετικά με το ποιος θα δώσετε τα ψευδώνυμα. Αν έχετε έναν ιστότοπο και θέλετε οι επισκέπτες να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να δημιουργήσετε μια "πραγματική" διεύθυνση εκεί.

Εάν χρησιμοποιείτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης στον ιστότοπό σας, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε μόλις το ανακάλυψαν οι χρήστες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Φυσικά, πρέπει να δώσετε κάθε επαφή καλωσορίσματος στο δικό τους ψευδώνυμο (ή στην πραγματική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να σας στέλνουν μηνύματα ακόμη και αν απενεργοποιήσετε το ψευδώνυμο που αρχικά χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνήσουν μαζί σας. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η χρήση της νέας διεύθυνσης στην κεφαλίδα Reply-To:.

Ορισμένες υπηρεσίες διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας χρήσης σας επιτρέπουν επίσης να ρυθμίσετε μια λευκή λίστα αποστολέων που επιτρέπεται πάντα να σας στέλνουν μηνύματα σε οποιαδήποτε διεύθυνση email. Αυτό έχει το μικρό μειονέκτημα ότι οι spammers μπορεί τυχαία ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο να μαντέψουν τέτοια διεύθυνση και να περάσουν με το spam τους.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ψευδώνυμα που λήγουν αυτόματα. Εάν μια νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης εμφανίζεται στην ιστοσελίδα κάθε μέρα, για παράδειγμα, όλοι θα μπορούσαν να ρυθμιστούν να λήγουν μετά από περίπου μια εβδομάδα.

Χρήση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης, εξάλειψη ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Είτε έτσι είτε αλλιώς προσφέρει ένα σχετικά απλό, αλλά πολύ αποτελεσματικό όπλο κατά του spam. Εάν χρησιμοποιείτε σταθερά και αποκλειστικά τις διαθέσιμες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις φόρμες ιστού, στα φόρουμ, στο Usenet και στις ομάδες συζήτησης, στις επαφές σας και στη δική σας τοποθεσία στο Web, πιστεύω ότι μπορείτε να περιορίσετε το spam στο απόλυτο ελάχιστο επίπεδο.