Επεκτείνετε το πεδίο μάχης σας: Σκληρή εμπειρία με την απόδραση

Η συζήτηση μεταξύ των οπαδών των πρώτου προσώπου shooters "Call of Duty" και "Battlefield" μπορεί να είναι θερμαινόμενη. Γύρω από το χρόνο που το "Battlefield 3" εξακολουθεί να είναι το καλύτερο παιχνίδι αυτής της σειράς, φάνηκε πως το juggernaut της EA θα μπορούσε να ξεπεράσει το Activision. Από τότε, η "CoD" έχει φτάσει στην κορυφή και πάλι με αναγνωρισμένους τίτλους όπως το "Advanced Warfare" και το " Black Ops III ", ενώ μερικές φορές αισθάνεται ότι η σειρά EA έτρεχε νερό. Σίγουρα, το " Battlefield 4 " φαινόταν εξαιρετικό, αλλά δεν είχε το σπινθήρα του προηγούμενου τίτλου και, για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι ακόμα 100% σίγουρος πως αισθάνομαι για το "Battlefield: Hardline" σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του . Μπορεί να είναι εναλλακτικά clunky και πανέμορφο. Μπορεί να είναι ρευστό ένα λεπτό και στη συνέχεια ασυνεπή με το επόμενο. Ο σχεδιασμός του χάρτη και το εμπορικό σήμα "Levolution" της σειράς είναι ακόμα μεγάλος, αλλά υπάρχει κάτι για την εμπειρία πολλών παικτών στο "Hardline" που εξακολουθεί να αισθάνεται ακατάπαυστα και παίζοντας το τελευταίο πακέτο χαρτών "Getaway" ενισχύει μόνο τις δυνάμεις του παιχνιδιού και αδυναμίες.

Το καλύτερο πράγμα για τους τέσσερις χάρτες στο "Getaway" είναι το μέγεθος τους. Τα περισσότερα από αυτά τα χάρτες θυμίζουν πόσο πολύ το "Battlefield" ανοίγει περισσότερο χώρο από το "Call of Duty." Στην πραγματικότητα, όταν το παιχνίδι προσπαθεί να αναπαράγει την παραφροσύνη ενός τίτλου όπως το "Black Ops III "ότι σκοντάφτει. Υπάρχει ένας χάρτης που ονομάζεται «Απόκλιση», ο οποίος πραγματοποιείται σε ένα κέντρο πλημμυρών στο Χιούστον, που είναι μια σειρά από σφιχτοί, σκούρα φωτισμένοι διάδρομοι και παίζει σαν το συνολικό χάος. Μερικές φορές, θα πάρετε μια ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο και μία στο χαμηλότερο σε μια ενδιαφέρουσα σχηματισμό stand-off, αλλά είναι ως επί το πλείστον απλά ένα επίπεδο σκοτώνοντας και πεθαίνουν. Αναπαράγετε, τρέχετε, πυροβολείτε τυχαία, πεθάνετε και το κάνετε ξανά. Δεν αισθάνεται εγγενώς σαν εμπειρία "μάχης". Για μένα, αυτό το παιχνίδι είναι το καλύτερο με ανοιχτό χώρο, ποικίλες ανυψώσεις και αρκετό σχεδιασμό χάρτη που χρειάζεστε για να το διασχίσετε.

Αυτό είναι που κάνει το "Pacific Highway" τον πιό επιτυχημένο χάρτη στο "Getaway". Έχετε πέσει σε ένα τμήμα της ακτής της Καλιφόρνιας, με ένα τούνελ, ένα οινοποιείο και ένα φάρο. Με την Κατάκτηση Μεγάλη, με πέντε σημεία για να πάρετε ή να κρατήσετε, αυτός ο χάρτης προσφέρει ώρες της παραλλαγής μάχης. Πραγματικά δείχνει ακριβώς τι κάνει το "Battlefield", επιτρέποντας την αυστηρή μάχη σε ένα χώρο όπως ένα οινοποιείο, αλλά και την αίσθηση ότι είστε ελεύθεροι να καλύψετε μεγάλες περιοχές και να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία στρατηγικών για επιτυχία.

Οι άλλοι δύο χάρτες είναι "Train Dodge" και "Διπλός Σταυρός". Ο πρώτος έχει κάποια έξυπνη Levolution που στέλνει ένα τρένο κάτω από το κέντρο του χάρτη, συχνά σκοτώνει ό, τι είναι στο δρόμο του (αν και μπορείτε να το οδηγήσετε και εγώ), αλλά είναι ένα γνωστό χάρτη. Διασκέδαση, αλλά όχι απίστευτα αξέχαστη εκτός από το τρένο. Ο "Διπλός Σταυρός" είναι καλύτερος. Είναι ένας γιγαντιαίος χάρτης που λαμβάνει χώρα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό και προσφέρει σήραγγες καθώς και τεράστιες όψεις παραπάνω.

Το Getaway περιλαμβάνει επίσης τρία νέα μηχανικά όπλα (M5 Navy, AUG Para, M12S), εννέα νέα όπλα για όλους τους τύπους παικτών (G17 Race, M5SD, 1887, AWS, SAR-21, UMP-9, 338-Recon), νέα εξαρτήματα, 4 τρόπαια, 10 αποστολές, 15 κάδοι όπλων, νέα χρώματα οχημάτων, 2 νέα gadgets, 4 νέα οχήματα και ένα νέο παιχνίδι που ονομάζεται "Capture the Bag".

Η συζήτηση εξακολουθεί να τρέχει πάνω από το "Battlefield" εναντίον "Call of Duty"; Όταν λέω στους ανθρώπους ότι παίζω και τα δύο παιχνίδια, δεν παίρνω τα βρώμικα βλέμματα που έμοιαζαν, σαν να έλεγα ότι ψήφισα τόσο Δημοκρατικός όσο και Ρεπουμπλικανός. Ίσως οι παίκτες τώρα συνειδητοποιούν ότι το "Call of Duty" και το "Battlefield" κάνουν πολύ διαφορετικά πράγματα και μπορούμε να απολαύσουμε να παίζουμε και τα δύο. Ενώ η "Hardline" έχει ξεθωριάσει πιο γρήγορα στη μνήμη από μερικούς πρόσφατους τίτλους shooter, το "Getaway" μου θυμίζει αυτό που μου άρεσε και μου δίνει την ελπίδα ότι το επόμενο παιχνίδι "Battlefield" μπορεί να πυροδοτήσει τη συζήτηση για το καλύτερο shooter για πολλούς παίκτες για άλλη μια φορά.