Τι είναι ο τηλεφωνητής;

Τα φωνητικά μηνύματα που απομένουν όταν δεν μπορείτε να πάρετε μια κλήση

Ο τηλεφωνητής είναι ένα χαρακτηριστικό με νέα τηλεφωνικά συστήματα, ειδικά VoIP . Είναι ένα φωνητικό μήνυμα που αφήνει ο καλών όταν το άτομο που ονομάζεται απουσιάζει ή αναλαμβάνει μια άλλη συζήτηση. Η λειτουργία φωνητικού ταχυδρομείου λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με τον παλιό αυτόματο τηλεφωνητή, αλλά με την κύρια διαφορά ότι αντί του φωνητικού μηνύματος που είναι αποθηκευμένο στον τηλεφωνητή σας, αποθηκεύεται στο διακομιστή του παροχέα υπηρεσιών, σε ένα χώρο που προορίζεται για τον χρήστη που ονομάζεται γραμματοκιβώτιο. Δεν διαφέρει πολύ από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, εκτός από το ότι τα μηνύματα είναι φωνές αντί για κείμενο.

Πώς λειτουργεί ο τηλεφωνητής

Κάποιος σας καλεί και δεν μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο. Οι λόγοι είναι πολλαπλοί: το τηλέφωνό σας είναι απενεργοποιημένο, είστε απών ή απασχολημένος αλλού και χιλιάδες άλλοι λόγοι. Μετά από μια προκαθορισμένη διάρκεια (ή αν θέλετε, αριθμός δακτυλίων), ο καλών ενημερώνεται για το αν δεν είναι διαθέσιμος και για το που έχετε φτάσει στον τηλεφωνητή σας. Μπορείτε να καταγράψετε ένα μήνυμα της επιλογής σας στη γλώσσα της επιλογής σας και να ακούσετε τη φωνή σας και τα λόγια σας στον καλούντα κάθε φορά. Μετά από αυτό, ακούγεται ένας ήχος, οπότε το σύστημα θα συλλάβει οτιδήποτε λέει ο καλών. Αυτό το μήνυμα καταγράφεται και αποθηκεύεται στον τηλεφωνητή ή στον διακομιστή σας. Μπορείτε να το ανακτήσετε όποτε θέλετε.

Ο τηλεφωνητής έχει εξελιχθεί και βελτιωθεί και τώρα είναι μια πλούσια υπηρεσία. Εκτός από την εγγραφή και την αναπαραγωγή ήχων πίσω, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Με τις νέες υπηρεσίες φωνητικού ταχυδρομείου που είναι τώρα διαθέσιμες, μπορείτε ακόμη να αναπαραγάγετε τον τηλεφωνητή σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε τον τηλεφωνητή σας χωρίς να πάρετε το τηλέφωνό σας.

Οπτικός τηλεφωνητής

Αυτός ο ενισχυμένος τύπος φωνητικού ταχυδρομείου αναλαμβάνει τη λειτουργία smartphones και κινητών συσκευών. Σας επιτρέπει να ελέγχετε τον τηλεφωνητή σας χωρίς να χρειάζεται να ακούτε τα πάντα. Παρουσιάζει τον τηλεφωνητή σας σε μια λίστα όπως το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε διάφορες επιλογές όπως επανάληψη ακρόασης, διαγραφή, μετακίνηση κ.λπ., κάτι που θα ήταν αδύνατο ή πολύ δύσκολο με τον κανονικό αυτόματο τηλεφωνητή. Διαβάστε περισσότερα στον οπτικό τηλεφωνητή .

Ρύθμιση του τηλεφωνητή στο Android

Πρέπει να έχετε έναν αριθμό τηλεφωνητή από τον πάροχο υπηρεσιών τηλεφωνίας. Καλέστε τον παροχέα υπηρεσιών σας και ρωτήστε για την υπηρεσία - το κόστος και άλλες λεπτομέρειες. Στο Android, εισαγάγετε τις Ρυθμίσεις και επιλέξτε 'Κλήση' ή 'Τηλέφωνο'. Επιλέξτε την επιλογή 'Φωνητικό ταχυδρομείο'. Στη συνέχεια, εισάγετε "Ρυθμίσεις τηλεφωνητή". Πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφωνητή σας (που λαμβάνετε από το φορέα παροχής υπηρεσιών). Αυτό είναι βασικά το μονοπάτι που ακολουθείτε για το φωνητικό ταχυδρομείο. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή και με βάση την έκδοση Android.

Ρύθμιση τηλεφωνητή στο iPhone

Και εδώ πρέπει να εισαγάγετε την ενότητα Τηλέφωνο. Επιλέξτε Φωνητικό ταχυδρομείο, το οποίο αναπαριστάται από το εικονίδιο ταινίας στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης, επιλέξτε Ρύθμιση τώρα. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να συλλάβετε τον κωδικό σας δύο φορές, όπως συνήθως. Μπορείτε πλέον να εγγράψετε ένα προσαρμοσμένο χαιρετισμό επιλέγοντας Προσαρμοσμένο και στη συνέχεια Εγγραφή. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον ήδη υπάρχοντα γενικό χαιρετισμό, επιλέξτε Προεπιλογή. Σταματήστε την εγγραφή όταν τελειώσετε και στη συνέχεια αποθηκεύστε ολόκληρη την επιλογή επιλέγοντας Αποθήκευση. Σημειώστε ότι κάθε φορά που θέλετε να ελέγξετε το φωνητικό ταχυδρομείο στο iPhone, αρκεί να εισάγετε το τηλέφωνο και να επιλέξετε Φωνητικό ταχυδρομείο.

Δείτε άλλες λειτουργίες VoIP εδώ