Χρησιμοποιήστε το Skype ως το τηλέφωνο στο σπίτι σας

Κάνοντας κλήσεις με το Skype αντί του σταθερού τηλεφώνου στο σπίτι σας

Μπορεί το Skype να αντικαταστήσει την οικιακή σταθερή τηλεφωνική υπηρεσία; Οχι τελείως. Εκτός αυτού, η απόλυτη αφαίρεση της υπηρεσίας τηλεφώνου στο σπίτι και η αντικατάστασή του με το Skype δεν είναι καλή ιδέα. Αλλά αν λάβετε βαριά μηνιαία τιμολόγια, τότε μία από τις πολλές υπάρχουσες λύσεις για να μειώσετε το κόστος θα ήταν να εξετάσετε τη χρήση του Skype για τις κλήσεις σας, αντί να καταχραστείτε το σταθερό τηλέφωνο (ή να αφήσετε την επίγεια τηλεφωνική υπηρεσία σε εσάς).

VoIP είναι ο τρόπος να πάει, αλλά ποιο VoIP; Θα μπορούσατε φυσικά να επιλέξετε μία από τις οικιακές υπηρεσίες VoIP εκεί έξω, οι οποίες είναι καλύτερες αντικαταστάσεις για σταθερά τηλεφωνικά συστήματα. Δεν χρειάζεται πραγματικά να κολληθούν σε έναν υπολογιστή με αυτές τις υπηρεσίες, όπως απαιτεί το Skype. Ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια μη μηνιαία υπηρεσία λογαριασμού όπως Ooma ή MagicJack . Αλλά τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και το Skype μπορεί να σας εξοικονομήσει την ταλαιπωρία της εγκατάστασης προσαρμογέων τηλεφώνου και άλλου υλικού. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο για να κάνετε κλήσεις και να τα κάνετε φθηνότερα από ό, τι χρησιμοποιώντας το παραδοσιακό τηλέφωνο στο σπίτι.

Γιατί εξετάζουμε το Skype αντί για τις οικιακές υπηρεσίες VoIP; Τα τελευταία έχουν ανυπέρβλητα πλεονεκτήματα, αλλά το Skype έχει το πλεονέκτημα ότι είναι φθηνότερο για το μήνα και είναι ταχύτερη η εγκατάσταση (θα μπορούσατε να λειτουργείτε μέσα σε λίγα λεπτά), αν φυσικά είστε έτοιμοι να δεχτείτε τα τσιμπήματα. Συγκριτικά, το Vonage στρέφεται γύρω από τα $ 25 ενώ το απεριόριστο Skype καλώντας για ένα ολόκληρο μήνα κοστίζει περίπου $ 7. Από την άλλη, θα πρέπει να επενδύσετε αρχικά περίπου 240 δολάρια για το υλικό Ooma.

Ο, τι χρειάζεσαι

Τώρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή σύνδεση στο Internet. Θα πρότεινα ένα hotspot Wi-Fi στο σπίτι. Ακόμα κι αν αυτό σας ακούγεται ελληνικά, είναι κάτι πολύ απλό. Οι πάροχοι Internet ADSL προσφέρουν δωρεάν δρομολογητές Wi-Fi μαζί με την υπηρεσία τους. Θα μπορούσατε επίσης να αγοράσετε ένα, να το συνδέσετε στο δρομολογητή ADSL και να έχετε σήματα Wi-Fi από το κιβώτιο Internet σας σε όλο το σπίτι και τον κήπο σας.

Στη συνέχεια, χρειάζεστε ένα κινητό τηλέφωνο που λειτουργεί με Wi-Fi. Ένα iPhone θα έκανε, όπως και ένα τηλέφωνο Android, ή οποιοδήποτε τηλέφωνο που μπορεί να υποστηρίξει την εφαρμογή Skype. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τηλέφωνο για να πραγματοποιείτε κλήσεις VoIP (Skype) οπουδήποτε λαμβάνετε σήματα Wi-Fi στο σπίτι. Αυτή είναι μια άλλη βελτίωση σε σχέση με το τηλέφωνο του σπιτιού - μπορείτε να κινηθείτε γύρω σας ενώ μιλάτε, συν να επωφεληθείτε από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και την άνεση ενός smartphone .

Πως να το κάνεις

Εγκαταστήστε την εφαρμογή Skype στην κινητή συσκευή σας. Ακολουθεί ένα άρθρο σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης του Skype σε διαφορετικές πλατφόρμες και συσκευές. Και εδώ είναι ένα βίντεο σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Skype. Στη συνέχεια, διαμορφώστε τη συσκευή σας έτσι ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε μέσω Wi-Fi για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις. Είμαστε ακόμα στον ελεύθερο τομέα μέχρι στιγμής.

Τώρα, εγγραφείτε για μια μηνιαία συνδρομή Skype. Πείτε ότι ζείτε στις ΗΠΑ. Το οικιακό σας τηλέφωνο θα σας επιτρέψει να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις εντός των ΗΠΑ. Το Skype σάς επιτρέπει να επιλέξετε μία χώρα και να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε απεριόριστες κλήσεις εντός αυτής της χώρας. Επομένως, επιλέξτε τις Ηνωμένες Πολιτείες και εγγραφείτε. Πληρώνετε μόνο $ 7 το μήνα για απεριόριστες κλήσεις εντός των ΗΠΑ. Πληρώνετε μερικά χρήματα περισσότερο για εκτεταμένες κλήσεις σε ορισμένους παγκόσμιους προορισμούς. Τώρα, κάθε φορά που χρειαστεί να πραγματοποιήσετε μια κλήση, χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο και τη σύνδεση Wi-Fi με την πίστωση Skype.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το οικιακό σας τηλέφωνο για να λαμβάνετε κλήσεις. Μην ξεφορτωθείτε το σταθερό τηλέφωνο, καθώς βοηθάει σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης και ως εφεδρική τηλεφωνική υπηρεσία. Σημειώστε ότι το Skype δεν επιτρέπει κλήσεις 911.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε κλήσεις στο κινητό σας τηλέφωνο και στο Skype, θα πρέπει να αποκτήσετε έναν αριθμό τηλεφώνου από το Skype. Κοστίζει 60 δολάρια ετησίως, δηλαδή 5 δολάρια το μήνα. Ονομάζεται ηλεκτρονικός αριθμός, ο οποίος μπορείτε να πάρετε από εκεί. Σας επιτρέπει να πάρετε μια κλήση από οποιονδήποτε και αν βρίσκεστε στον κόσμο, αρκεί να έχετε μια σύνδεση στο Διαδίκτυο.