Παρακολουθήστε το ιστορικό επεξεργασίας στο Photoshop CS

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία καταγραφής ιστορικού στο Photoshop CS

Είναι ένα σενάριο που ίσως εξοικειωθείτε με τον χρήστη του Photoshop: ξοδεύοντας ώρες δημιουργώντας κάτι θαυμάσιο, μόνο για να ξεχάσετε τελείως πώς το κάνατε, ή να ρωτήσετε πώς κάνατε κάτι, αλλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε όλα τα βήματα. Αφού πηγαίνετε πέρα ​​δώθε με φίλτρα και λειτουργίες, μπορεί να μην είστε σε θέση να θυμηθείτε πώς δημιουργήσατε κάτι λίγα λεπτά σε ένα νέο έργο.

Το παράθυρο ιστορικού του Photoshop CS (Παράθυρο> Ιστορικό) είναι ωραίο, αλλά σας δείχνει μόνο τα βασικά: Εάν χρησιμοποιήσατε ένα εφέ, θα σας πει ποιο αποτέλεσμα, αλλά δεν θα σας πει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσατε να έχετε ένα πλήρες, λεπτομερές ιστορικό κάθε βήματος επεξεργασίας που πραγματοποιήθηκε σε μια εικόνα;

Εδώ μπαίνει το ιστορικό του ιστορικού του Photoshop CS. Το αρχείο καταγραφής ιστορικού, εκτός από το ότι είναι χρήσιμο για προσωπική χρήση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή πληροφοριών παρακολούθησης του χρόνου για εργασίες πελάτη, για τη δημιουργία νόμιμου μητρώου και για σκοπούς κατάρτισης. Το αρχείο καταγραφής ιστορικού είναι διαθέσιμο μόνο σε Photoshop CS, CC ή επαγγελματικές εκδόσεις του προγράμματος και είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Πώς να ενεργοποιήσετε το αρχείο καταγραφής ιστορικού:

Για να ενεργοποιήσετε το αρχείο καταγραφής ιστορικού, μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Προτιμήσεις> Γενικά (Σε Mac OS, Photoshop> Προτιμήσεις> Γενικά). Στο κάτω μέρος του πλαισίου διαλόγου, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου για να ενεργοποιήσετε το "Ιστορικό καταγραφής". Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε οι πληροφορίες που είναι ενσωματωμένες στο αρχείο να είναι μεταδεδομένα, να αποθηκεύονται σε αρχείο κειμένου (δείτε παρακάτω για οδηγίες) ή και τα δύο.

Στην ενότητα "Επεξεργασία στοιχείων καταγραφής" υπάρχουν τρεις επιλογές:

Καταγραφή ενός αρχείου καταγραφής ιστορικού σε ένα αρχείο κειμένου:

Εάν επεξεργάζεστε μια εικόνα για ένα τρίτο μέρος, ενδέχεται να μην θέλετε απαραιτήτως ένα εγγεγραμμένο ιστορικό της εικόνας. Ωστόσο, μπορείτε να διατηρήσετε ένα αρχείο καταγραφής ιστορικού, εγγράφοντάς το σε μια διαφορετική θέση από το αρχικό αρχείο εικόνας αποστέλλοντας τις πληροφορίες σε ένα αρχείο .txt:

  1. Δημιουργήστε ένα κενό αρχείο κειμένου (Σημειωματάριο, TextEdit κ.λπ.) προτού ανοίξετε το Photoshop. Εδώ θα καταγραφεί το αρχείο καταγραφής ιστορικού.
  2. Μεταβείτε στην Επεξεργασία> Προτιμήσεις> Γενικά ή στο Photoshop> Προτιμήσεις> Γενικά αν βρίσκεστε σε Mac.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επιλέξτε ..." και επιλέξτε το αρχείο κειμένου στο οποίο θέλετε να αποθηκευτεί το αρχείο καταγραφής ιστορικού. Αν επιλέξετε "Και τα δύο", το αρχείο εικόνας και το νέο αρχείο κειμένου θα καταγράψουν το ιστορικό.

Πρόσβαση στο αρχείο καταγραφής ιστορικού:

Τα δεδομένα ιστορικού μπορούν να προβληθούν στον πίνακα μεταδεδομένων του File Browser ή από το παράθυρο διαλόγου Πληροφορίες αρχείου. Προσέξτε να αποθηκεύσετε το αρχείο καταγραφής ιστορικού στα μεταδεδομένα επειδή μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του αρχείου και να αποκαλύψει λεπτομέρειες επεξεργασίας που θα προτιμούσατε να παραμείνετε ακάλυπτες.

Εάν ξεχάσετε ποτέ πώς έχετε επιτύχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, απλά ανοίξτε το αρχείο καταγραφής ιστορικού και ακολουθήστε το ίχνος. Το αρχείο καταγραφής ιστορικού θα παραμείνει ενεργό σε όλες τις εικόνες μέχρι να απενεργοποιηθεί με το χέρι.