Πώς να χρησιμοποιήσετε το Android Auto σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο

Στην πρώτη του επανάληψη, το Android Auto έφερε το smartphone στο ταμπλό σας , με την προϋπόθεση ότι διαθέτετε συμβατό σύστημα ψυχαγωγίας αυτοκινήτου ή aftermarket ψυχαγωγίας. Περισσότερες από 50 μάρκες και 200 ​​μοντέλα υποστηρίζουν Android Auto. Εάν το όχημά σας δεν έχει ή δεν μπορεί να φιλοξενήσει μια οθόνη ή δεν θέλετε να ξοδέψετε τα χρήματα με τα ακριβά πρόσθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Android Auto.

Εάν διαθέτετε ένα smartphone Android που λειτουργεί με έκδοση 5.0 ή νεότερη έκδοση , δεν χρειάζεστε πλέον ένα συμβατό σύστημα ή ένα σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας (infotainment). μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόματα στη συσκευή σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να τοποθετήσετε ένα ταμπλό, ώστε να μπορείτε να ακούτε τα χέρια σας και να κρατάτε τη μπαταρία φορτισμένη. Το Android Auto δεν είναι συμβατό με iOS, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Apple διαθέτει ένα ανταγωνιστικό προϊόν που ονομάζεται CarPlay.

Μόλις το ρυθμίσετε, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις οδηγίες οδήγησης, τη μουσική, τα μηνύματα και πολλά άλλα, χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ξεκινήσετε αυτόματα την εφαρμογή όταν το τηλέφωνο ζευγάρει με Bluetooth (είτε το αυτοκίνητο του αυτοκινήτου σας είτε μια συσκευή τρίτου κατασκευαστή, όπως το στήριγμα του πίνακα ελέγχου). Ομοίως, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτόματα τη λειτουργία Bluetooth όταν πυροδοτήσετε την εφαρμογή.

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, πρέπει να συμφωνείτε με τις απαιτήσεις ασφαλείας (κρατήστε τα μάτια σας στο δρόμο, να συμμορφώνεστε με τους νόμους περί κυκλοφορίας, να μην αποστασιοποιείτε) και στη συνέχεια να ρυθμίζετε δικαιώματα πλοήγησης, μουσικής, κλήσεων, μηνυμάτων και άλλων φωνητικών εντολών. Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε εφαρμογή, μπορείτε να συμμετέχετε και να αποχωρείτε από οποιοδήποτε από τα δικαιώματα, τα οποία επιτρέπουν στην εφαρμογή να πραγματοποιεί και να διαχειρίζεται τηλεφωνικές κλήσεις. πρόσβαση στην τοποθεσία της συσκευής σας. πρόσβαση στις επαφές σας αποστολή και προβολή μηνυμάτων SMS. εγγραφή ήχου. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε αν θα επιτρέψετε στο Auto να εμφανίζει τις ειδοποιήσεις σας πάνω από άλλες εφαρμογές, οι οποίες με τη σειρά τους θα επιτρέπουν στην Auto να διαβάζει και να αλληλεπιδρά με τις ειδοποιήσεις σας.

Η Αρχική οθόνη Android Auto

Ευγενική προσφορά της Google

Η εφαρμογή αναλαμβάνει την αρχική οθόνη σας, διευρύνει τις κάρτες ειδοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων καιρού, των πρόσφατων προορισμών, των νέων μηνυμάτων, των προγγελιών πλοήγησης και των αναπάντητων κλήσεων. Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχουν σύμβολα πλοήγησης (βέλος), τηλέφωνο, ψυχαγωγία (ακουστικά) και κουμπί εξόδου. Αν πατήσετε την πλοήγηση, θα μεταβείτε στους Χάρτες Google , ενώ το κουμπί του τηλεφώνου σας εμφανίζει τις πρόσφατες κλήσεις. Τέλος, το σύμβολο ακουστικών τραβάει οποιεσδήποτε συμβατές εφαρμογές ήχου, συμπεριλαμβανομένων μουσικής, podcasts και audiobooks. Η διεπαφή Αυτόματη λειτουργεί τόσο σε κατακόρυφο όσο και σε οριζόντιο προσανατολισμό. Η προβολή πορτραίτου είναι χρήσιμη για τη διατήρηση των ειδοποιήσεων, ενώ η κατάσταση οριζόντιου προσανατολισμού είναι βολική για την προβολή χαρτών και τις επερχόμενες στροφές στους Χάρτες Google.

Στην επάνω δεξιά πλευρά υπάρχει ένα κουμπί μενού "χάμπουργκερ", όπου μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε έξοδο από την εφαρμογή καθώς και ρυθμίσεις πρόσβασης και να ανακαλύψετε εφαρμογές συμβατές με το Android Auto. Αληθινή στο ανοιχτό σύστημα Android, εκτός από τους Χάρτες, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε μόνο εφαρμογές Google. πολλές συμβατικές μουσικές, μηνυμάτων και άλλες φιλικές προς το αυτοκίνητο εφαρμογές είναι συμβατές. Κατά την κύλιση μέσω τραγουδιών, η διεπαφή μεταπηδά από γράμμα σε γράμμα, ώστε να μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα αυτό που θέλετε.

Στις ρυθμίσεις, μπορείτε να ρυθμίσετε μια αυτόματη απάντηση (η προεπιλογή είναι "Προωθώ τώρα) που εμφανίζεται ως επιλογή όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα. Εδώ μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τα αυτοκίνητα που έχετε συνδέσει με το Android Auto.

Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης φωνητικές εντολές μέσω του Βοηθού Google, γνωστού και ως "OK Google".

Android Auto Apps

Η ευρεία διαθεσιμότητα του Android Auto θα σημαίνει ότι οι νέες εφαρμογές θα πρέπει να πλημμυρίσουν την αγορά. Ενώ οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να ξεκινήσουν από την αρχή για να κάνουν αυτόματες εφαρμογές, πρέπει να συμμορφώνονται με πολλούς κανονισμούς ασφαλείας για να αποτρέψουν την αποσπασματική οδήγηση. Επιπλέον, αυτό το δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με το Apple CarPlay , το οποίο εξακολουθεί να περιορίζεται σε συγκεκριμένα οχήματα και εξαρτήματα aftermarket, τουλάχιστον για τώρα.