Η εμφάνιση αμφιβληστροειδούς vs 4K vs True Tone

Ποια είναι η καλύτερη ανάλυση οθόνης για ένα tablet;

Καθώς η τηλεόραση πάνω από 4K εμφανίζει θερμότητα, αρχίζουμε να ακούμε όλο και περισσότερο περίπου 4k εισβάλλουν στον κόσμο των δισκίων. Αλλά ενώ εταιρείες όπως η Samsung έχουν τρυπήσει γύρω από το 4K buzzword, αυτά τα δισκία έχουν μειωθεί στην πραγματική κατηγορία οθόνης ανάλυση. Και με την Apple να τραγουδάει τώρα τις οθόνες True Tone, έχουμε μια άλλη λέξη-κλειδί για να αντιμετωπίσουμε. Χρειαζόμαστε πραγματικά δισκία 4K; Και πώς καταλαμβάνει η 4K την οθόνη Retina; Τι γίνεται με τον True Tone;

Τι είναι η οθόνη αμφιβληστροειδούς;

Το συγχέοντας μέρος σχετικά με μια οθόνη Retina είναι ότι έρχεται με πολλές διαφορετικές αναλύσεις οθόνης. Μια οθόνη 4K είναι γενικά ανάλυση 3.840x2.160 ανεξάρτητα από το μέγεθος της οθόνης, αλλά η ανάλυση μιας οθόνης αμφιβληστροειδούς συνήθως αλλάζει ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης.

Όπως ορίζεται από την Apple, μια οθόνη Retina είναι μια οθόνη με πυκνότητα εικονοστοιχείων αρκετά υψηλή ώστε τα μεμονωμένα pixels να μην διακρίνεται πλέον από το ανθρώπινο μάτι όταν η συσκευή κρατιέται σε κανονική απόσταση προβολής. Η "κανονική απόσταση προβολής" είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της εξίσωσης, διότι όσο πιο κοντά κρατάτε τη συσκευή, τόσο μικρότερο θα πρέπει να είναι τα επιμέρους εικονοστοιχεία, προτού να καταστούν αδιάκριτα μεταξύ τους. Η Apple θεωρεί ότι η κανονική απόσταση προβολής ενός smartphone είναι περίπου 10-12 ίντσες και η κανονική απόσταση προβολής για ένα tablet είναι περίπου 15 ίντσες.

Η διάκριση της οθόνης αμφιβληστροειδούς είναι σημαντική επειδή οποιαδήποτε υψηλότερη ανάλυση οθόνης δεν προσφέρει οφέλη προβολής. Μόλις το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί πλέον να διακρίνει μεμονωμένα εικονοστοιχεία, η οθόνη είναι τόσο ξεκάθαρη όσο μπορεί να είναι. Στην πραγματικότητα, υψηλότερες αναλύσεις οθόνης απαιτούν περισσότερη ισχύ γραφικών, η οποία απορροφά περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία. Έτσι υπερβαίνοντας την ένδειξη "Retina Display" μπορεί να μειώσει πραγματικά τη συσκευή.

Είναι 4k απλά μια απάτη από τη βιομηχανία τηλεόρασης;

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ ενός tablet και μιας τηλεόρασης. Μια τηλεόραση χρησιμοποιείται κυρίως για να παρακολουθήσετε βίντεο. Και για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το βίντεο που παρακολουθούμε, η ανάλυση της τηλεόρασής μας πρέπει να ταιριάζει με την ανάλυση του βίντεο. Έτσι, παρόλο που οι τηλεοράσεις έρχονται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη, ο κλάδος χρειάζεται μια τυπική ανάλυση οθόνης για να ταιριάζει με το βίντεο που παράγεται με την ανάλυση της τηλεόρασης. Δεν θα ήταν καλό να έχουμε υψηλότερη ανάλυση για μια μεγαλύτερη τηλεόραση όταν η εικόνα στην οθόνη πρόκειται να προβληθεί σε χαμηλότερη τυποποιημένη ανάλυση.

Έτσι, το 4K είναι ένα σημαντικό πρότυπο για τη βιομηχανία τηλεόρασης. Ωστόσο, χρησιμοποιούμε τα δισκία μας για πολύ περισσότερα από τη ροή βίντεο από τα Netflix και το Amazon Prime . Έτσι, όσον αφορά ένα δισκίο, ο χαρακτηρισμός "4K" έχει λιγότερη σημασία.

Δίκτυα τηλεοπτικών εκπομπών και πάροχοι καλωδίων με εφαρμογές για το iPad

Retina Display vs 4K

Όσον αφορά την αγορά ενός tablet , ο ορισμός "4K" θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα μόνο εάν η κύρια χρήση σας είναι να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για να παρακολουθήσετε τηλεόραση και βίντεο. Ο πραγματικός αριθμός που πρέπει να αναζητήσετε είναι τα εικονοστοιχεία ανά ίντσα (PPI) της οθόνης. Το PPI καθορίζεται με βάση το μέγεθος της οθόνης και την ανάλυση οθόνης. Τα περισσότερα δισκία εμφανίζουν τώρα το PPI στις προδιαγραφές.

Το 9,7 ιντσών iPad Pro έχει μια οθόνη 9,7 ιντσών που μετράται διαγώνια με ανάλυση 2,048x1,536. Αυτό το δίνει ένα PPI 264, το οποίο η Apple θεωρεί αρκετό για να είναι οθόνη Retina για ένα tablet. Το iPad Pro 12,9-ιντσών έχει ανάλυση 2.732 x 2.488, η οποία του δίνει επίσης PPI 264.

Κατά την εξέταση ενός δισκίου, ένα PPI περίπου 250 ή παραπάνω είναι το κλειδί για να χτυπήσει αυτό το φάσμα της οθόνης Retina. Θυμηθείτε, τίποτα περισσότερο από μια οθόνη Retina απλά προκαλεί το tablet να ρίξει περισσότερα σπαταλημένα εικονοστοιχεία στην οθόνη, γεγονός που απορροφά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας . Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι ότι το iPad Mini 4 έχει PPI 326 με βάση την ίδια ανάλυση οθόνης με iPad Air 2 με μικρότερη οθόνη 7,9 ιντσών. Χωρίς αμφιβολία, η Apple σκέφτηκε να διατηρήσει την ανάλυση το ίδιο από άποψη συμβατότητας ήταν πιο σημαντική από την επιπλέον αποστράγγιση της μπαταρίας, αλλά η ίδια η οθόνη θα φαινόταν περίπου η ίδια με μικρότερη ανάλυση.

Μια ανάλυση 4K σε ένα δισκίο θα πρέπει γενικά να λαμβάνεται υπόψη μόνο σε δισκία που έχουν διάμετρο 12 ίντσες διαγώνια ή περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πρώτα 4Κ δισκία τείνουν να είναι αυτού του μεγαλύτερου μεγέθους. Μικρότερα δισκία με ανάλυση 4Κ είναι άλματα στη ζώνη για μια οθόνη που θα τρώνε περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία, αλλά δεν παρέχει καμία σαφέστερη ανάλυση από ένα iPad. Αρκετά τρελός, η Sony παράγει πραγματικά ένα smartphone με αναλυτική ανάλυση 4K.

10 τεχνάσματα διασκέδασης για το iPad σας

Όταν το 4K δεν είναι πραγματικά 4Κ

Η Samsung κυκλοφόρησε πρόσφατα το tablet "4K" Galaxy Tab S3 που ασκεί σίγουρα μια ανάλυση 4Κ των 2048x1536. Αυτή είναι η ίδια ανάλυση με το iPad Pro 9,7 ιντσών. Η Samsung εμπορεύεται αυτό το Galaxy Tab S3 ως δισκίο 4K επειδή μπορεί να δεχτεί βίντεο 4K παρόλο που δεν μπορεί να το βγάλει στην οθόνη. Αυτό βασικά παίρνει μάρκετινγκ buzz λέξεις στην περιοχή δολώματος-και-διακόπτη. Σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να είστε σκεπτικοί για οποιοδήποτε tablet που αναφέρεται στον εαυτό του ως 4K.

Και τι για τον πραγματικό τόνο;

Οι νεώτερες οθόνες της Apple για τη σειρά των δισκίων iPad Pro φέρουν σήμανση "True Tone". Η οθόνη True Tone είναι σε θέση να παράγει το DCI-P3 Wide Color Gamut, το οποίο αποτελεί πρότυπο που χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία μουσικής. Η κίνηση προς τον "Ultra-High Definition" (UHD) στη βιομηχανία της τηλεόρασης είναι μια κίνηση προς μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων σε αντίθεση με την απλή αύξηση της ανάλυσης οθόνης ala 4K.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της οθόνης True Tone της Apple είναι η δυνατότητα ανίχνευσης του φωτισμού περιβάλλοντος και αλλαγής της απόχρωσης του λευκού που εμφανίζεται στην οθόνη για να μιμείται την επίδραση του φωτός στον «πραγματικό κόσμο». Αυτό είναι παρόμοιο με το πώς ένα φύλλο χαρτιού μπορεί να φαίνεται πιο λευκό υπό σκιά και πιο κίτρινο απευθείας κάτω από τον ήλιο.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την οθόνη True Tone

Θα 4K τελικά να πάει ο δρόμος του 3D;

Ενώ οι τηλεοράσεις 3D έχουν αποδειχθεί ότι είναι ένα κομμάτι μανίας, 4K τηλεοράσεις είναι πιθανό εδώ να μείνει. Εντούτοις, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος από όσους πιστεύουν ότι οι 4Κ θα γίνουν το πραγματικό πρότυπο. Χρειάζεται περισσότερος χώρος για να αποθηκευτεί ένα βίντεο 4K, και το πιο σημαντικό, χρειάζεται περισσότερο εύρος ζώνης για ροή 4K.

Επί του παρόντος, διαρκεί περίπου 5-6 Megabyte-ανά-δευτερόλεπτο (Mbps) για ροή βίντεο υψηλής ευκρίνειας 1080p. Εάν λάβετε υπόψη την ανάγκη να ρυθμίσετε και να αντιμετωπίσετε τις διαφορετικές ταχύτητες Wi-Fi, 8 Mbps θα ήταν πιο ιδανική. Επί του παρόντος, απαιτούνται περίπου 12-15 Mbps για ροή βίντεο 4K, με τη σύνδεση ιδέα να είναι περίπου 20 Mbps.

Για πολλούς ανθρώπους, αυτό θα φάνε το μεγαλύτερο μέρος του εύρους ζώνης που παίρνουν από τον παροχέα του Internet. Ακόμα και εκείνοι με συνδέσεις 50 Mbps θα αισθανόταν μια μεγάλη κρίση αν δύο άτομα στο δίκτυό τους προσπάθησαν να παρακολουθήσουν μια ταινία 4K την ίδια στιγμή.

Και ενώ θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα, μια εταιρεία όπως η Netflix ή η Hulu Plus θα δει μια τεράστια αύξηση του κόστους για τη ροή βίντεο. Και οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ όπως η Verizon FIOS και η Time Warner Cable ήδη αγωνίζονται για το μέγεθος του εύρους ζώνης Netflix και μόνο καταλαμβάνουν κατά τη διάρκεια του prime time. Το ίδιο το Ίντερνετ μπορεί να καταστεί άχρηστο εάν υπήρχε ευρεία υιοθέτηση του βίντεο 4K συνεχούς ροής.

Έτσι δεν είμαστε ακόμα εκεί. Αλλά από την άποψη της τιμολόγησης, οι τηλεοράσεις 4Κ πλησιάζουν όλο και περισσότερο σε αυτό το καταναλωτικό επίπεδο. Σε λίγα χρόνια, οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να σκεφτούν ότι τα επιπλέον 100 δολάρια που ξοδεύτηκαν για να αναβαθμιστούν σε μια οθόνη 4K αξίζει πολύ. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο οι πάροχοι Διαδικτύου να είναι έτοιμοι για αυτό, αλλά θα φτάσουν εκεί.

Τι θα χρειαστεί να δείτε 4K βίντεο σε ένα τηλεοπτικό σετ 4K