Επιλέξτε μη παρακείμενα κελιά στο Excel με πληκτρολόγιο και ποντίκι

Επιλέγοντας πολλαπλά κελιά στο Excel μπορείτε να διαγράψετε δεδομένα, να εφαρμόσετε μορφοποίηση όπως σύνορα ή σκίαση ή να εφαρμόσετε άλλες επιλογές σε μεγάλες περιοχές ενός φύλλου εργασίας ταυτόχρονα.

Ενώ σύρετε με το ποντίκι για να επισημάνετε γρήγορα ένα μπλοκ παρακείμενων κυττάρων είναι ίσως ο πιο συνηθισμένος τρόπος επιλογής περισσότερων από ένα κελιών, υπάρχουν στιγμές που τα κελιά που θέλετε να επισημάνετε δεν βρίσκονται δίπλα στο άλλο.

Όταν συμβεί αυτό, είναι δυνατό να επιλέξετε μη γειτονικά κελιά. Παρόλο που η επιλογή μη γειτονικών κυττάρων μπορεί να γίνει μόνο με το πληκτρολόγιο όπως φαίνεται παρακάτω, είναι ευκολότερο να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μαζί.

Επιλογή μη παρακείμενων κελιών στο Excel με πληκτρολόγιο και ποντίκι

  1. Κάντε κλικ στο πρώτο κελί που θέλετε να επιλέξετε με το δείκτη του ποντικιού για να το ενεργοποιήσετε .
  2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl στο πληκτρολόγιο.
  3. Κάντε κλικ στα υπόλοιπα κελιά που θέλετε να τα επιλέξετε χωρίς να απελευθερώσετε το πλήκτρο Ctrl.
  4. Μόλις επιλέξετε όλα τα επιθυμητά κελιά, αφήστε το πλήκτρο Ctrl.
  5. Μην πατάτε πουθενά αλλού με το δείκτη του ποντικιού μόλις απελευθερώσετε το πλήκτρο Ctrl ή θα καταργήσετε την επισήμανση από τα επιλεγμένα κελιά.
  6. Εάν αφήσετε το πλήκτρο Ctrl πολύ σύντομα και επιθυμείτε να επισημάνετε περισσότερα κελιά, απλά πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl ξανά και στη συνέχεια κάντε κλικ στο επιπλέον κελί

Επιλέξτε μη παρακείμενα κελιά στο Excel χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο

Τα παρακάτω βήματα καλύπτουν την επιλογή κελιών χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο.

Χρήση του πληκτρολογίου σε εκτεταμένη λειτουργία

Για να επιλέξετε μη γειτονικά κελιά με μόνο το πληκτρολόγιο απαιτείται να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο στην Εκτεταμένη Λειτουργία.

Η εκτεταμένη λειτουργία ενεργοποιείται πατώντας το πλήκτρο F8 στο πληκτρολόγιο. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εκτεταμένη λειτουργία πιέζοντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Shift και F8 στο πληκτρολόγιο.

Επιλέξτε ένα μη κυλιόμενο κελί στο Excel χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο

  1. Μετακινήστε τον δρομέα κελί στο πρώτο κελί που θέλετε να επιλέξετε.
  2. Πατήστε και αφήστε το πλήκτρο F8 στο πληκτρολόγιο για να ξεκινήσετε την εκτεταμένη λειτουργία και να επισημάνετε το πρώτο κελί.
  3. Χωρίς να μετακινείτε τον δρομέα κελί, πατήστε και αφήστε τα πλήκτρα Shift + F8 στο πληκτρολόγιο μαζί για να απενεργοποιήσετε την εκτεταμένη λειτουργία.
  4. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιο για να μετακινήσετε τον δρομέα κυττάρων στο επόμενο κελί που θέλετε να επισημάνετε.
  5. Το πρώτο κελί πρέπει να παραμείνει επισημασμένο.
  6. Με το δείκτη κυψέλης στο επόμενο κελί να επισημανθεί, επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3 παραπάνω.
  7. Συνεχίστε να προσθέτετε κελιά στην επιλεγμένη περιοχή χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα F8 και Shift + F8 για να ξεκινήσετε και να σταματήσετε την εκτεταμένη λειτουργία.

Επιλογή παρακείμενων και μη γειτονικών κελιών στο Excel Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα εάν το εύρος που θέλετε να επιλέξετε περιέχει ένα μείγμα παρακείμενων και επιμέρους κελιών όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

  1. Μετακινήστε τον δρομέα κελί στο πρώτο κελί της ομάδας κελιών που θέλετε να επισημάνετε.
  2. Πατήστε και αφήστε το F8 στο πληκτρολόγιο για να ξεκινήσετε την εκτεταμένη λειτουργία.
  3. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιο για να επεκτείνετε το επιλεγμένο εύρος για να συμπεριλάβετε όλα τα κελιά της ομάδας.
  4. Με όλα τα κελιά στην ομάδα που επιλέξατε πατήστε και αφήστε το Shift + F8 πλήκτρα στο πληκτρολόγιο μαζί για να απενεργοποιήσετε την εκτεταμένη λειτουργία.
  5. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιο για να μετακινήσετε το δρομέα κυψέλης μακριά από την επιλεγμένη ομάδα κελιών.
  6. Η πρώτη ομάδα κυττάρων θα πρέπει να παραμείνει επισημασμένη.
  7. Εάν υπάρχουν περισσότερα ομαδοποιημένα κελιά που θέλετε να επισημάνετε, μετακινηθείτε στο πρώτο κελί της ομάδας και επαναλάβετε τα βήματα 2 έως 4 παραπάνω.
  8. Εάν υπάρχουν ξεχωριστά κελιά που θέλετε να προσθέσετε στο επιλεγμένο εύρος, χρησιμοποιήστε την πρώτη σειρά οδηγιών για να επισημάνετε τα μεμονωμένα κελιά.