Αντιγραφή στιγμιότυπου στον Microsoft SQL Server

Η τεχνολογία αντιγραφής στιγμιότυπου του SQL Server σάς επιτρέπει να μεταφέρετε αυτόματα πληροφορίες μεταξύ πολλών βάσεων δεδομένων SQL Server . Αυτή η τεχνολογία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση και / ή την αξιοπιστία των βάσεων δεδομένων σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αντιγραφή στιγμιότυπων στις βάσεις δεδομένων του SQL Server. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνολογία για γεωγραφική διανομή δεδομένων σε βάσεις δεδομένων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Αυτό βελτιώνει την απόδοση για τους τελικούς χρήστες, τοποθετώντας τα δεδομένα σε μια θέση δικτύου κοντά σε αυτά και ταυτόχρονα μειώνει το φορτίο στις συνδέσεις δικτύου μεταξύ τους.

Αντιγραφή στιγμιότυπων για τη διανομή δεδομένων

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναπαραγωγή στιγμιότυπων για τη διανομή δεδομένων σε πολλούς διακομιστές για σκοπούς αντιστάθμισης φορτίου. Μια κοινή στρατηγική ανάπτυξης είναι η δημιουργία μιας κύριας βάσης δεδομένων που χρησιμοποιείται για όλα τα ερωτήματα ενημέρωσης και έπειτα για αρκετές δευτερεύουσες βάσεις δεδομένων που λαμβάνουν στιγμιότυπα και χρησιμοποιούνται σε λειτουργία μόνο για ανάγνωση για την παροχή δεδομένων σε χρήστες και εφαρμογές. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναπαραγωγή στιγμιότυπου για την ενημέρωση των δεδομένων σε ένα διακομιστή αντιγράφων ασφαλείας που θα μεταφερθεί στο διαδίκτυο σε περίπτωση αποτυχίας του κύριου διακομιστή.

Όταν χρησιμοποιείτε αναπαραγωγή στιγμιότυπου, αντιγράφετε ολόκληρη τη βάση δεδομένων από τον Εκδότη SQL Server σε συνδρομητικό SQL Server (s) σε μία φορά ή επαναλαμβανόμενη βάση. Όταν ο συνδρομητής λάβει μια ενημερωμένη έκδοση, αντικαθιστά ολόκληρο το αντίγραφο των δεδομένων του με τις πληροφορίες που λαμβάνει από τον εκδότη. Αυτό μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό με μεγάλα σύνολα δεδομένων και είναι επιτακτική ανάγκη να εξετάσετε προσεκτικά τη συχνότητα και το χρονοδιάγραμμα της κατανομής στιγμιότυπων.

Για παράδειγμα, δεν θα θέλατε να μεταφέρετε στιγμιότυπα μεταξύ διακομιστών στη μέση δεδομένων που είναι απασχολημένα σε ένα δίκτυο υψηλής συμφόρησης. Θα ήταν πολύ πιο συνετό να μεταφέρουμε τις πληροφορίες στη μέση της νύχτας όταν οι χρήστες είναι στο σπίτι και το εύρος ζώνης είναι άφθονο.

Η εκκίνηση της αναπαραγωγής στιγμιότυπου είναι μια διαδικασία τριών βημάτων

  1. Δημιουργήστε τον διανομέα
  2. Δημιουργήστε τη δημοσίευση
  3. Εγγραφείτε στη δημοσίευση

Μπορείτε να επαναλάβετε το τελευταίο βήμα της δημιουργίας ενός συνδρομητή όσες φορές είναι απαραίτητο για να δημιουργήσετε όλους τους συνδρομητές που θέλετε. Η αναπαραγωγή στιγμιότυπων είναι ένα ισχυρό εργαλείο που σας επιτρέπει να μεταφέρετε δεδομένα μεταξύ εγκαταστάσεων του SQL Server στην επιχείρησή σας. Τα σεμινάρια που συνδέονται παραπάνω θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη μετακίνηση δεδομένων σε λίγες ώρες.