Αγορά Ανακαινισμένα Προϊόντα - Τι πρέπει να ξέρετε

Συμβουλές για την αγορά ανακατασκευασμένων στοιχείων ήχου / βίντεο

Είμαστε πάντα ψάχνει για ευκαιρίες. Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στις πωλήσεις μετά την παραμονή, στο τέλος του έτους και στην εκκαθάριση της άνοιξης. Ωστόσο, ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα όλο το χρόνο είναι να αγοράσετε ανακαινισμένα προϊόντα. Αυτό το άρθρο ασχολείται με τη φύση των ανακαινισμένων προϊόντων και με μερικές χρήσιμες συμβουλές για το τι να ζητήσετε και να αναζητήσετε κατά την αγορά τέτοιων προϊόντων.

Τι χαρακτηρίζει ως ανακατασκευασμένο στοιχείο;

Όταν οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται ένα ανακαινισμένο στοιχείο, σκεφτόμαστε κάτι που έχει ανοίξει, αποσυνδεθεί και ξαναχτίστηκε, όπως για παράδειγμα μια αναδημιουργία αυτόματης μετάδοσης. Ωστόσο, στον κόσμο των ηλεκτρονικών, δεν είναι τόσο προφανές ως προς το τι πράγμα σημαίνει για τον καταναλωτή ο όρος "ανακαινισμένο".

Ένα στοιχείο ήχου ή βίντεο μπορεί να ταξινομηθεί ως ανακαινισμένο αν πληροί ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ από τα ακόλουθα κριτήρια:

Επιστροφή πελατών

Οι περισσότεροι σημαντικοί λιανοπωλητές έχουν μια πολιτική επιστροφής 30 ημερών για τα προϊόντα τους και πολλοί καταναλωτές, για οποιοδήποτε λόγο, επιστρέφουν τα προϊόντα εντός αυτής της χρονικής περιόδου. Τις περισσότερες φορές, αν δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο με το προϊόν, τα καταστήματα απλά θα μειώσουν την τιμή και θα το μεταπωλήσουν ως ανοιχτό κουτί ειδικά. Ωστόσο, αν υπάρχει κάποιο είδος ελαττώματος στο προϊόν, πολλά καταστήματα έχουν συμφωνίες για την επιστροφή του προϊόντος στον κατασκευαστή, όπου επιθεωρείται ή / και επισκευάζεται και στη συνέχεια ανασυσκευάζεται για πώληση ως ανακαινισμένο προϊόν.

Αποζημίωση αποστολής

Πολλές φορές, τα πακέτα μπορούν να καταστραφούν στη ναυτιλία, είτε λόγω κακοδιοίκησης, είτε λόγω στοιχείων ή άλλων παραγόντων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το προϊόν στη συσκευασία μπορεί να είναι εντάξει, αλλά ο λιανοπωλητής έχει την επιλογή να επιστρέψει τα κατεστραμμένα κουτιά (που θέλει να βάλει ένα κατεστραμμένο κουτί στο ράφι;) στον κατασκευαστή για πλήρη πίστωση. Ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να επιθεωρήσει τα προϊόντα και να τα επανασυσκευάσει σε νέα κουτιά για πώληση. Ωστόσο, δεν μπορούν να πωληθούν ως νέα προϊόντα, οπότε επανασυνδέονται ως ανακαινισμένες μονάδες.

Καλλυντική ζημιά

Μερικές φορές, για διάφορους λόγους, ένα προϊόν μπορεί να έχει γρατσουνιές, βαθουλώματα ή άλλη μορφή καλλυντικής βλάβης που δεν επηρεάζει την απόδοση της μονάδας. Ο κατασκευαστής έχει δύο επιλογές. να πωλούν τη μονάδα με την ορατή αισθητική βλάβη ή να διορθώσουν τη ζημιά τοποθετώντας τα εσωτερικά εξαρτήματα σε ένα νέο περίβλημα ή περίβλημα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το προϊόν χαρακτηρίζεται ως ανακαινισμένο, καθώς οι εσωτερικοί μηχανισμοί που μπορεί να επηρεαστούν από τα καλλυντικά που έχουν υποστεί βλάβη εξακολουθούν να ελέγχονται.

Μονάδες επίδειξης

Αν και σε επίπεδο καταστήματος, οι περισσότεροι έμποροι λιανικής πώλησης πωλούν τα παλιά τους demos από το πάτωμα, ορισμένοι κατασκευαστές θα τους πάρουν πίσω, θα επιθεωρήσουν και / ή θα τους επισκευάσουν, αν χρειαστεί, και θα τους στείλουν πίσω ως ανακαινισμένες μονάδες προς πώληση. Αυτό μπορεί να ισχύει και για τις μονάδες επίδειξης που χρησιμοποιούνται από τον κατασκευαστή σε εμπορικές εκθέσεις, επιστρέφονται από τους αναθεωρητές προϊόντων και την εσωτερική χρήση γραφείου.

Ελαττώματα κατά την παραγωγή

Σε οποιαδήποτε διαδικασία παραγωγής γραμμής συναρμολόγησης, ένα συγκεκριμένο στοιχείο μπορεί να εμφανιστεί ως ελαττωματικό λόγω ελαττωματικού τσιπ επεξεργασίας, τροφοδοσίας ρεύματος, μηχανισμού φόρτωσης δίσκων ή άλλου παράγοντα. Τις περισσότερες φορές, αυτό πιάστηκε πριν το προϊόν εγκαταλείψει το εργοστάσιο, ωστόσο, τα ελαττώματα μπορούν να εμφανιστούν αφού το προϊόν χτυπήσει τα ράφια των καταστημάτων. Ως αποτέλεσμα των επιστροφών των πελατών, των απωλειών λειτουργίας και των υπερβολικών παραβιάσεων των προϊόντων εντός της περιόδου εγγύησης ενός συγκεκριμένου στοιχείου του προϊόντος, ο κατασκευαστής μπορεί να "ανακαλέσει" ένα προϊόν από συγκεκριμένη παρτίδα ή παραγωγική διαδικασία που παρουσιάζει το ίδιο ελάττωμα. Όταν συμβαίνει αυτό, ο κατασκευαστής μπορεί να επισκευάσει όλες τις ελαττωματικές μονάδες και να τους στείλει πίσω στους λιανοπωλητές ως ανακαινισμένες μονάδες προς πώληση.

Το Κουτί άνοιξε μόνο

Αν και τεχνικά δεν υπάρχει κανένα θέμα εκτός από το άνοιγμα του κουτιού και επιστράφηκε στον κατασκευαστή για ανασυσκευασία (ή ανασυσκευασία από τον έμπορο λιανικής πώλησης), το προϊόν εξακολουθεί να ταξινομείται ανακατασκευασμένο διότι ανασυσκευάστηκε, παρόλο που δεν πραγματοποιήθηκε καμία ανακαίνιση.

Στοιχεία υπερπληρώ

Τις περισσότερες φορές, εάν ένας έμπορος λιανικής πώλησης έχει μια υπερπληρωμή ενός συγκεκριμένου είδους, απλά μειώνει την τιμή και θέτει το αντικείμενο σε πώληση ή εκκαθάριση. Ωστόσο, μερικές φορές, όταν ένας κατασκευαστής εισάγει ένα νέο μοντέλο, θα "συγκεντρώσει" το υπόλοιπο από τα παλαιότερα μοντέλα που βρίσκονται ακόμα στα ράφια των καταστημάτων και θα τα αναδιανείμει σε συγκεκριμένους λιανοπωλητές για γρήγορη πώληση. Στην περίπτωση αυτή, το στοιχείο μπορεί να πωληθεί είτε ως "ειδική αγορά" είτε ως επισκευασμένο.

Τι όλα τα παραπάνω σημαίνει για τον καταναλωτή

Βασικά, όταν ένα ηλεκτρονικό προϊόν επιστρέφεται στον κατασκευαστή για οποιονδήποτε λόγο, όπου επιθεωρείται, αποκαθίσταται στις αρχικές προδιαγραφές (εάν χρειάζεται), δοκιμάζεται ή / και ανασυσκευάζεται για μεταπώληση, το στοιχείο δεν μπορεί πλέον να πωλείται ως "νέο" , αλλά μπορεί να πωληθεί μόνο ως "ανακαινισμένο".

Συμβουλές για την αγορά ανακατασκευασμένων προϊόντων

Όπως μπορείτε να δείτε από την επισκόπηση που παρουσιάστηκε παραπάνω, δεν είναι πάντοτε σαφές ποια είναι η ακριβής προέλευση ή η κατάσταση ενός ανακαινισμένου προϊόντος. Είναι αδύνατο για τον καταναλωτή να γνωρίζει ποιος είναι ο λόγος για την ονομασία "ανακαινισμένο" για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αγνοήσετε οποιαδήποτε "υποτιθέμενη" γνώση που ο πωλητής προσπαθεί να σας προσδώσει σε αυτή την πτυχή του προϊόντος επειδή δεν έχει καμία εσωτερική γνώση για το θέμα αυτό.

Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραπάνω δυνατότητες, εδώ είναι αρκετά ερωτήματα που πρέπει να ρωτήσετε κατά την αγορά για ένα ανακαινισμένο προϊόν.

Αν οι απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι θετικές, η αγορά μιας ανακαινισμένης μονάδας μπορεί να είναι μια έξυπνη κίνηση. Αν και ορισμένα ανακαινισμένα προϊόντα μπορούν να επισκευαστούν ή να επισκευαστούν μονάδες, είναι πολύ πιθανό ότι το προϊόν είχε απλώς ένα ελαφρύ ελάττωμα κατά την αρχική του παραγωγή (όπως μια σειρά ελαττωματικών τσιπ κλπ.) Ή υπό την προϋπόθεση προηγούμενης ανάκλησης. Εντούτοις, ο κατασκευαστής μπορεί να επιστρέψει, να επισκευάσει το ελάττωμα και να προσφέρει τις μονάδες στους λιανοπωλητές ως "refurbs".

Τελικές σκέψεις για την αγορά ανακατασκευασμένων αντικειμένων

Αγοράζοντας ένα ανακαινισμένο στοιχείο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε ένα εξαιρετικό προϊόν σε μια προσιτή τιμή. Δεν υπάρχει κανένας λογικός λόγος για τον λόγο ότι ο λόγος που ονομάζεται μόνο "ανακαινισμένο" θα πρέπει να προσδώσει αρνητική σημασία στο υπό εξέταση προϊόν.

Μετά από όλα, ακόμη και νέα προϊόντα μπορεί να είναι λεμόνια, και ας το παραδεχτούμε, όλα τα ανακαινισμένα προϊόντα ήταν νέα σε ένα σημείο. Ωστόσο, όταν αγοράζετε ένα τέτοιο προϊόν, είτε πρόκειται για ανακατασκευή βιντεοκάμερας, δέκτη AV, τηλεόραση, DVD player κ.λπ. είτε από έναν ηλεκτρονικό έμπορο είτε από έναν έμπορο εκτός δικτύου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να επιθεωρήσετε το προϊόν σας και ότι ο έμπορος λιανικής πώλησης υποστηρίζει το προϊόν με κάποιο είδος πολιτικής επιστροφής και εγγύησης στο βαθμό που περιγράφεται στις συμβουλές αγοράς μου για να διασφαλίσω ότι η αγορά σας έχει αξία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά προϊόντων κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης πωλήσεων, φροντίστε να ελέγξετε επίσης το συνημμένο άρθρο μου: Μετά τις Χριστούγενες και τις πωλήσεις εκκαθάρισης - τι πρέπει να ξέρετε .

Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για αγορές, ελέγξτε έξω: Εξοικονομήστε χρήματα κατά την αγορά μιας τηλεόρασης .

Περισσότερες πληροφορίες από:

Αγοράζοντας ένα ανακατασκευασμένο / χρησιμοποιημένο iPod ή iPhone

Μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα: Πότε να πάρετε τη βιασύνη για ανακατασκευή κινητά τηλέφωνα

Αγοράζοντας ανακατασκευασμένα φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές

Πώς να αποκτήσετε το Mac σας έτοιμο για μεταπώληση

ΚΑΛΑ ΨΩΝΙΑ!