Τι σημαίνει το THNX;

Ακολουθεί αυτό που σημαίνει αυτό το δημοφιλές ακρωνύμιο

Είτε αλληλεπιδράτε με τους ξένους στα κοινωνικά μέσα, είτε στέλνετε μηνύματα κειμένου σε έναν στενό φίλο, είστε σχεδόν βέβαιο ότι θα συναντήσετε το ακρωνύμιο THNX σε κάποιο σημείο. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτό.

Το THNX είναι μια σύντμηση της λέξης:

Ευχαριστώ

Είναι πραγματικά τόσο απλό. Το γράμμα Α αφαιρείται και τα γράμματα KS αντικαθίστανται με ένα γράμμα X, ώστε η λέξη να είναι ακόμα εύκολο να ερμηνευθεί πολύ γρήγορα.

Παραδείγματα του τρόπου χρήσης του THNX

Παράδειγμα 1

Φίλος # 1: "Γεια σου μπορείτε να φέρετε ένα επιπλέον βούτυρο στο δείπνο απόψε; Απλά συνειδητοποίησα ότι είμαι όλοι έξω ..."

Φίλος # 2: " Σίγουρα!

Φίλος # 1: "Thnx!"

Το πρώτο παράδειγμα παραπάνω δείχνει ότι ο φίλος # 1 απλώς ευχαριστεί τον φίλο # 2 για να συμφωνήσει να τον βοηθήσει με ένα αίτημα.

Παράδειγμα 2

Φίλος # 1: " Thnx για την κάρτα bday! Ακριβώς το πήρατε σήμερα στο ταχυδρομείο, ήταν φοβερό!"

Φίλος # 2: "Yw! Χαίρομαι που σας άρεσε!"

Το δεύτερο παράδειγμα παραπάνω δείχνει πώς η συντομογραφία THNX μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια πρόταση για να ευχαριστήσω κάποιον για αυτό που έκανε. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Φίλος # 2 απαντά με το ακρωνύμιο YW , το οποίο σημαίνει "Καλωσορίζεστε" .

Οι πολλές άλλες παραλλαγές του THNX

Το THNX είναι μια σχετικά εύκολη συντομογραφία για να ερμηνεύσει απλά με την ηχογράφηση των γραμμάτων, αλλά όχι ο καθένας χρησιμοποιεί αυτή την ακριβή συντομογραφία για να πει ευχαριστώ ή να σας ευχαριστήσω. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές περισσότερες παραλλαγές που πρέπει να γνωρίζετε:

THX: Αυτή είναι μια ακόμη πιο σύντομη συντομογραφία της λέξης ευχαριστώ. Παρόμοια με το THNX, το γράμμα N αφήνεται έξω για να γίνει ακόμη πιο απλό και πιο γρήγορο να πληκτρολογήσετε.

TY: Το TY είναι ένα ακρωνύμιο για το Thank You . Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτό το ακρωνύμιο, όταν θα προτιμούσαν να σας ευχαριστήσουν αντί για ευχαριστίες.

KTHX: Αυτή είναι μια σύντμηση για τη φράση "Εντάξει, ευχαριστώ". Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να επιβεβαιώσετε κάτι και ευγενικά να ευχαριστήσετε το άλλο άτομο στη διαδικασία.

KTHXBYE: KTHXBYE σημαίνει "Εντάξει, ευχαριστώ, αντίο". Όπως το KTHX, είναι ένας τρόπος να επιβεβαιώσετε κάτι και να ευχαριστήσετε το άλλο άτομο. Η μόνη διαφορά είναι ότι η λέξη BYE είναι κολλημένη στο τέλος για να επικοινωνήσει ότι η συνομιλία έχει τελειώσει.

KTHXBAI: Αυτή η παραλλαγή έχει την ίδια ακριβώς έννοια με την KTHXBYE, αλλά χρησιμοποιείται το BAI αντί της λέξης BYE. Το BAI είναι μια λέξη slang για το διαδίκτυο , η οποία επίσης σημαίνει Αντίο και χρησιμοποιείται επίσης σε αυτή την παραλλαγή για να σηματοδοτήσει το τέλος της συνομιλίας.

Πότε να χρησιμοποιήσετε το THNX vs. Ευχαριστίες

Έτσι τώρα που ξέρετε τι σημαίνει αυτή η συντομογραφία (συν όλες τις πολλές άλλες παραλλαγές), θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πότε είναι και δεν είναι κατάλληλη η χρήση. Ακολουθούν μερικές οδηγίες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εάν σκέφτεστε να το χρησιμοποιήσετε.

Χρησιμοποιήστε το THNX όταν:

Χρησιμοποιήστε ευχαριστίες όταν: