Οδηγός για τύπους βραχίονα τοίχου τηλεόρασης

Επιλέγοντας το καλύτερο στήριγμα τοίχου για το σπίτι σας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι βραχίονων στήριξης τοίχου τηλεοράσεως που πρέπει να λάβετε υπόψη: τα χαμηλού προφίλ (που ονομάζονται επίσης επίπεδα ή σταθερά), οι βάσεις στήριξης με κλίση, οι βάσεις κάτω από το ντουλάπι, οι βάσεις στήριξης πλήρους κίνησης και οι οροφές. Όλοι έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Βραχίονες τοίχου χαμηλού προφίλ

Συνήθως, οι βραχίονες στήριξης τοίχου χαμηλού προφίλ τηλεόρασης είναι οι πιο εύκολες στην τοποθέτηση και το χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τις βάσεις τοίχου με κλίση και πλήρη κίνηση.

Η διαδικασία τοποθέτησης σε τοίχο για ένα στήριγμα χαμηλού προφίλ είναι μόνο ελαφρώς πιο δύσκολη από το να κρέμεται μια βαριά εικόνα στον τοίχο. Αυτή η ευκολία εγκατάστασης έρχεται με μια τιμή-μια ανικανότητα να ρυθμίσετε την τηλεόραση μετά την τοποθέτησή της.

Οι βάσεις χαμηλού προφίλ δεν κλίνουν και δεν κινούνται προς τα πάνω και προς τα κάτω ή προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Αυτή η έλλειψη κινήσεων καθιστά πολύπλοκη την απομάκρυνση των καλωδίων. Επειδή η τηλεόραση επίπεδης οθόνης δεν κινείται στην βάση τοίχου, πρέπει να αφαιρέσετε φυσικά το επίπεδο πάνελ από τον τοίχο για να αλλάξετε καλώδια.

Κλίμακες στήριξης τοποθέτησης σε τοίχο

Οι βραχίονες τοποθέτησης σε τοίχο της τηλεόρασης κοστίζουν λίγο περισσότερο από τις βάσεις στήριξης χαμηλού προφίλ και συνήθως είναι λίγο μικρότερες από τις βάσεις τοίχου πλήρους κίνησης.

Οι βάσεις τοίχου με κλίση εγκαθίστανται με το ίδιο επίπεδο ευκολίας με τις βάσεις χαμηλού προφίλ. Η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ της τοποθέτησης σε τοίχο με κλίση και της τοποθέτησης σε τοίχο χαμηλού προφίλ είναι ότι μπορείτε να ρυθμίσετε την κατακόρυφη γωνία θέασης όταν χρησιμοποιείτε τοποθέτηση σε τοίχο με κλίση.

Το στήριγμα τοίχου έχει έναν άξονα στη μέση του βραχίονα τοποθέτησης, το οποίο είναι σαν ένα τραπέζι στραμμένο στο πλάι του. Ο άξονας καθιστά δυνατή τη διατήρηση μιας καλής οπτικής γωνίας αν βρίσκεστε στο πάτωμα ή στέκεστε σε μια σκάλα.

Ως αποτέλεσμα, η αλλαγή των καλωδίων είναι ευκολότερη με ένα βραχίονα τοποθέτησης σε τοίχο σε σχέση με το στήριγμα τοίχου χαμηλού προφίλ, αλλά η λειτουργία κλίσης είναι περιορισμένη. Αν χρειάζεστε οριζόντια περιστροφή ή κλίση τότε μια τοίχο πλήρους κίνησης είναι μια καλύτερη επιλογή για εσάς.

Βάσεις στήριξης οριζόντιας πλήρους κίνησης

Τα τοιχώματα πλήρους κίνησης είναι - όπως δηλώνουν - πλήρη κίνηση. Αυτή η κίνηση, ωστόσο, έρχεται με ένα κόστος, το οποίο καθιστά τα τοιχώματα πλήρους κίνησης το πιο ακριβό από τα στηρίγματα τοίχου.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι δαπανηρές, η τοποθέτηση σε τοίχο πλήρους κίνησης είναι συνήθως πιο περίπλοκη για την εγκατάσταση. Επειδή ο βραχίονας τοποθέτησης έχει κινούμενα κομμάτια - ένα χέρι - θα χρειαστείτε δύο ή τρία άτομα για να κρεμάσετε την τηλεόραση στο στήριγμα τοίχου.

Όσον αφορά την κίνηση, η βασική διαφορά μεταξύ της τοποθέτησης σε τοίχο πλήρους κίνησης και κλίσης είναι ότι οι βραχίονες στήριξης τοίχου πλήρους κίνησης σάς επιτρέπουν να ρυθμίζετε την οριζόντια γωνία προβολής μετακινώντας φυσικά την επίπεδη επιφάνεια μακριά από τον τοίχο.

Αυτό είναι δυνατό επειδή οι τοίχοι πλήρους κίνησης έχουν έναν κινητό βραχίονα που συνδέει το επίπεδο πάνελ στον τοίχο. Αυτός ο βραχίονας καθιστά δυνατή την επέκταση της τηλεόρασης μακριά από τον τοίχο ώστε να μπορείτε να την περιστρέψετε στον οριζόντιο άξονά της.

Στηρίγματα οροφής

Κατά την τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον τοίχο δεν υπάρχει επιλογή, μπορεί να είναι η λύση στήριξης οροφής. Επειδή αυτές οι αγκύλες συνδέονται με την οροφή, οι περισσότερες βάσεις οροφής περιστρέφονται και γέρνουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Η τοποθέτηση σε οροφή είναι επίσης μια καλή επιλογή όταν ο χώρος είναι περιορισμένος. Η δυσκολία εγκατάστασης είναι το μειονέκτημα. Ίσως χρειαστεί να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να εγκαταστήσετε την οροφή με ασφάλεια.