Πώς να βρείτε μηνύματα συνομιλίας IM στον υπολογιστή σας

Ένας εύχρηστος οδηγός για τον εντοπισμό καταχωρήσεων IM

Μια κοινή δυνατότητα για τους περισσότερους πελάτες άμεσων μηνυμάτων (IM) είναι μια επιλογή που καταγράφει τις συνομιλίες συνομιλίας που ονομάζονται εγγραφές IM. Αυτά τα αρχεία καταγραφής συγχρονισμού, συχνά τόσο απλά όσο ένα αρχείο κειμένου, παρουσιάζουν τις συνομιλίες που έχετε με τις επαφές συνομιλίας. Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, ένας πελάτης άμεσων μηνυμάτων μπορεί να διατηρεί μια καταγραφή των συνομιλιών σας, αποθηκεύοντας αυτόματα αντίγραφα των συνομιλιών σας στο σκληρό σας δίσκο.

Αυτά τα αρχεία μπορούν να γίνουν χρήσιμες πηγές πληροφοριών, μερικές από τις οποίες θα μπορούσαν να είναι ιδιωτικές ή εμπιστευτικές. Παρόλο που ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να αναζητήσουν τα αρχεία καταγραφής τους για να εντοπίσουν τη διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου μιας διαδικτυακής επαφής που δόθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, άλλοι θα μπορούσαν να αναζητήσουν τέτοια αρχεία ως μέσο για να αποκτήσουν ανεπιθύμητη πρόσβαση στις προσωπικές συνομιλίες σας.

Αυτός ο εύχρηστος οδηγός θα σας δείξει πώς μπορείτε να εντοπίσετε τα προσωπικά αρχεία καταγραφής άμεσων μηνυμάτων ή τα αρχεία καταγραφής συνομιλιών που ενδέχεται να υπάρχουν σε έναν υπολογιστή.

Πώς να εντοπίσετε τα αρχεία καταγραφής συγχρηματοδότησης

Τα περισσότερα αρχεία καταγραφής IM εμφανίζονται σε ένα από τα δύο μέρη ενός υπολογιστή Windows: στο φάκελο "Τα έγγραφά μου" του χρήστη ή στο φάκελο του προγράμματος-πελάτη άμεσων μηνυμάτων που βρίσκεται στο φάκελο Program Files στη μονάδα δίσκου C: του υπολογιστή σας.

Δείτε πώς μπορείτε να εντοπίσετε με μη αυτόματο τρόπο αυτούς τους φακέλους:

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναζήτησης

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον εντοπισμό αυτών των φακέλων, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης στον υπολογιστή σας.

Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και στην επιλογή Αναζήτηση. Στον Companion Search, επιλέξτε "All Files and Folders" για την πιο εκτεταμένη αναζήτηση. Κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση για να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε τη λέξη-κλειδί "αρχεία καταγραφής" και να σαρώσετε τα αρχεία που ενδέχεται να σχετίζονται με το πρόγραμμα-πελάτη άμεσων μηνυμάτων.

Δεν βρίσκετε ακόμα αρχεία καταγραφής;

Είναι πιθανό ο πελάτης άμεσων μηνυμάτων να μην έχει ενεργοποιημένη την καταγραφή μηνυμάτων ειδοποιήσεων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας μεταβαίνοντας στις προτιμήσεις του πελάτη και, στη συνέχεια, εντοπίστε τις επιλογές καταγραφής άμεσων μηνυμάτων. Αυτή η προτίμηση μπορεί επίσης να έχει μια επιλογή για τον ορισμό του πού θέλετε να αποθηκεύσετε τα αρχεία καταγραφής σας. Αν η καταγραφή είναι ενεργοποιημένη, ελέγξτε το φάκελο εάν είναι ενδείξεις.

Ακριβείς τοποθεσίες συγκεκριμένων αρχείων καταγραφής συγχρονισμού

Εκτός από τις μη αυτόματες αναζητήσεις για τα αρχεία καταγραφής διαγνωστικών μηνυμάτων, ακολουθεί μια σύντομη λίστα όπου μπορείτε να εντοπίσετε συνομιλίες συνομιλίας που είναι αποθηκευμένες στο σκληρό σας δίσκο: