Προσθέστε νόμιμα τη μουσική που προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο βίντεό σας στο YouTube

Βάλτε μουσική στα βίντεό σας στο YouTube χωρίς να φοβάστε τα ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων.

Η χρήση της εμπορικής μουσικής ως φόντο για το βίντεο YouTube χωρίς άδεια ενδέχεται να παραβιάζει τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ. Ο κάτοχος δικαιωμάτων μουσικής θα μπορούσε να εκδώσει αξίωση πνευματικών δικαιωμάτων στο βίντεό σας, με αποτέλεσμα το βίντεο να καταρρεύσει ή να αφαιρεθεί ο ήχος από αυτό.

Το YouTube έχει πάρει μερικούς από τους κινδύνους από τη χρήση μουσικής που δεν σας ανήκει στα βίντεό σας στο YouTube. Ο ιστότοπος προσφέρει μια εκτενή λίστα δημοφιλών εμπορικών τραγουδιών από γνωστούς καλλιτέχνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και μια βιβλιοθήκη ήχου που περιέχει δωρεάν μουσική και ηχητικά εφέ. Και οι δύο αυτές συλλογές βρίσκονται στην ενότητα Δημιουργία του Studio δημιουργού σας.

Εύρεση εμπορικής μουσικής με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που μπορείτε να προσθέσετε στα βίντεό σας

Η εμπορική ενότητα Πολιτικές μουσικής YouTube περιέχει μια λίστα με πολλά τρέχοντα και δημοφιλή τραγούδια που οι χρήστες έχουν δείξει ενδιαφέρον για χρήση. Συνήθως έρχονται με ορισμένους περιορισμούς. Ο περιορισμός μπορεί να είναι ότι το τραγούδι έχει αποκλειστεί σε ορισμένες χώρες ή ότι ο κάτοχος μπορεί να τοποθετήσει διαφημίσεις στο βίντεό σας για να δημιουργήσει έσοδα από τη χρήση της μουσικής. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε. Για να προβάλετε τη λίστα εμπορικής μουσικής που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα:

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας YouTube από ένα πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή
  2. Κάντε κλικ στη φωτογραφία του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και κάντε κλικ στο Creator Studio στο μενού που εμφανίζεται.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία στον πίνακα που ανοίγει στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
  4. Επιλέξτε Πολιτικές μουσικής.
  5. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε τίτλο στη λίστα για να ανοίξετε ένα πεδίο που περιλαμβάνει τους περιορισμούς για το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τύποι Περιορισμών YouTube

Κάθε τραγούδι στη λίστα Πολιτικές μουσικής συνοδεύεται από τους περιορισμούς που ο κάτοχος της μουσικής έχει ορίσει για τη χρήση του στο YouTube. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ισχύουν για το αρχικό τραγούδι και επίσης για κάθε κάλυψη αυτού του τραγουδιού από οποιονδήποτε άλλο. Περιλαμβάνουν:

Για παράδειγμα, κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το "Gangnam Style" από την Psy και το "Uptown Funk" από τους Mark Ronson και Bruno Marks αναφέρθηκαν ως Viewable σε όλο τον κόσμο . Το "See You Again" του Wiz Khalifa δεν είναι διαθέσιμο για χρήση και το "Someone Like You" του Adele Blocked σε 220 χώρες . Όλοι τους σημειώνουν ότι μπορούν να εμφανιστούν οι Διαφημίσεις .

Σημαντικό: Η χρήση ενός από αυτά τα εμπορικά τραγούδια νόμιμα στο YouTube δεν σας παρέχει το δικαίωμα να το χρησιμοποιείτε οπουδήποτε αλλού. Επίσης, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων μπορούν να αλλάξουν τα δικαιώματα που χορηγούν για τη χρήση της μουσικής τους ανά πάσα στιγμή.

Νομική δωρεάν μουσική για βίντεο YouTube

Αν δεν βρείτε τη μουσική που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή δεν ενδιαφέρεστε για τους περιορισμούς, ανατρέξτε στη δωρεάν μουσική βιβλιοθήκη του YouTube. Υπάρχουν πολλά τραγούδια από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε και σπάνια έχουν περιορισμούς στη χρήση. Για να εντοπίσετε τη συλλογή δωρεάν μουσικής YouTube που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τα βίντεό σας:

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας YouTube από ένα πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή
  2. Κάντε κλικ στη φωτογραφία του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και κάντε κλικ στο Creator Studio στο μενού που εμφανίζεται.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία στον πίνακα που ανοίγει στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
  4. Επιλέξτε Audio Library για να ανοίξετε μια τεράστια συλλογή δωρεάν μουσικής και ηχητικών εφέ. Επιλέξτε την καρτέλα Δωρεάν μουσική .
  5. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε από τις ελεύθερες καταχωρίσεις μουσικής που βλέπετε για να ακούσετε μια προεπισκόπηση και το πιο σημαντικό για να διαβάσετε σχετικά με τυχόν περιορισμούς στη χρήση της μουσικής σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα δείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τραγούδι σε οποιοδήποτε από τα βίντεό σας . Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να δείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τραγούδι σε οποιοδήποτε από τα βίντεό σας, αλλά πρέπει να συμπεριλάβετε τα παρακάτω στην περιγραφή του βίντεο: ακολουθούμενη από κάποια αποποίηση που πρέπει να αντιγραφεί και να χρησιμοποιηθεί όπως περιγράφεται. Όταν βρείτε τη μουσική που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στο βέλος λήψης δίπλα στον τίτλο για να το κατεβάσετε για χρήση με το βίντεό σας.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στα κομμάτια, να εισάγετε έναν συγκεκριμένο τίτλο στο πεδίο αναζήτησης ή να περιηγηθείτε ανά κατηγορία χρησιμοποιώντας τις καρτέλες Genre , Mood , Instrument , and Duration .