Αναθεώρηση της μπάρας ήχου του VIZ2 VHT215

Το Vizio είναι γνωστό κυρίως για την πολύ προσιτή τηλεοπτική σειρά του, αλλά διαθέτει και μια σειρά από πρακτικά ακουστικά προϊόντα που προσθέτουν στην προβολή της τηλεόρασής σας. Το VHT215 είναι ένα ηχητικό σύστημα που συνδυάζει μια μπάρα ήχου με ένα ασύρματο υπογούφερ που παρέχει στους καταναλωτές έναν τρόπο να αποκτήσουν καλύτερο ήχο για τηλεοπτική προβολή χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα με πολλά ηχεία. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης και τον τρόπο λειτουργίας του, συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν την αναθεώρηση. Αφού διαβάσετε την ανασκόπηση, ελέγξτε επίσης το Προφίλ φωτογραφιών του Vizio VHT215 .

Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές της γραμμής ήχου

1. Ηχεία: Δύο μονάδες μεσαίας διαμέτρου 2,75 ιντσών και ένα tweeter 3/4 ιντσών για κάθε κανάλι (τέσσερα μεσαία και δύο tweeters συνολικά).

2. Απόκριση συχνότητας: 150 Hz έως 20 kHz

3. Είσοδοι: 2 εισόδους HDMI με διαχωρισμό 3D και έλεγχο CEC, 1 ψηφιακή οπτική , 1 ψηφιακή ομοαξονική και 1 αναλογικό ήχο σε (3,5 χιλιοστά).

4. Έξοδος: 1 HDMI με υποστήριξη ARC (Audio Return Channel) .

5. Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου: TruSurround HD, επεξεργασία SRS WOW HD, PCM και Dolby Digital . Το SRS TruSurround HD λειτουργεί καλύτερα για τηλεοράσεις και ταινίες και μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες επεξεργασίας του με πηγές δύο καναλιών και 5.1 καναλιών, το SRS WOW λειτουργεί καλύτερα για μουσική, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με πηγές δύο καναλιών.

Παρόλο που το VHT215 μπορεί να δεχτεί και να αποκωδικοποιήσει το Dolby Digital, δεν μπορεί να δεχτεί ή να αποκωδικοποιήσει το DTS . Ωστόσο, όταν αναπαράγετε δίσκο Blu-ray DTS ή DVD σε συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc συνδεδεμένη στο VHT215 χρησιμοποιώντας HDMI, η συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray θα προετοιμάσει την έξοδο PCM έτσι ώστε το VHT215 να μπορεί να δεχτεί το ηχητικό σήμα.

Το SRS TruVolume συμπεριλήφθηκε επίσης για την προσαρμογή δυναμικής εμβέλειας.

6. Ασύρματος πομπός: ζώνη 2.4Ghz. Ασύρματη εμβέλεια 60 πόδια

7. Διαστάσεις της γραμμής ήχου (με βάση): 40,1 ίντσες (W) x 4,1 ιντσών (H) x 2,1 ιντσών (D)

8. Διαστάσεις της γραμμής ήχου (χωρίς βάση): 40,1 ίντσες (W) x 3,3 ίντσες (H) x 1,9 ίντσες (D)

9. Βάρος Sound Bar: 4.9kg

Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές υπογούφερ

1. Οδηγός: 6,5 ίντσες, μεγάλη βολή, μεγάλη εκδρομή.

2. Απόκριση συχνότητας: 30Hz έως 150Hz

3. Συχνότητα ασύρματης μετάδοσης: 2,4 GHz

4. Ασύρματη εμβέλεια: Μέχρι 60 πόδια - γραμμή θέασης.

5. Διαστάσεις υπογούφερ: 8.5 ιντσών (W) x 12.8 ίντσες (H) x 11.00 ίντσες (D)

6. Βάρος υπογούφερ: 11,0 λίβρες

Σημείωση: Τόσο η μπάρα ήχου όσο και το υπογούφερ διαθέτουν ενσωματωμένους ενισχυτές, αλλά δεν παρέχονται επίσημες τιμές ισχύος για τη γραμμή ήχου και το υπογούφερ ξεχωριστά. Ωστόσο, το Vizio δηλώνει συνολική ισχύ εξόδου για ολόκληρο το σύστημα ως 330 Watt, αλλά δεν έχει καμία περαιτέρω διευκρίνιση εάν πρόκειται για συνεχή ή μέγιστη τιμή ισχύος και για το αν μετράται με τη χρήση δοκιμαστικών ήχων 1kHz ή 20Hz-20kHz .

Προτεινόμενη τιμή για ολόκληρο το σύστημα: $ 299,95

Ρύθμιση

Το Vizio VHT215 είναι εξαιρετικά εύκολο στην αποσυσκευασία και ρύθμιση. Αφού αποκαλυφθεί η μπάρα ήχου και το υπογούφερ, τοποθετήστε την μπάρα ήχου πάνω ή κάτω από την τηλεόραση (το υλικό τοποθέτησης τοίχου παρέχεται αν επιλέξετε αυτή την επιλογή) και τοποθετήστε το υπογούφερ στο πάτωμα, κατά προτίμηση αριστερά ή δεξιά της τηλεόρασης / ήχου μπαρ, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε με άλλες τοποθεσίες μέσα στο δωμάτιο.

Στη συνέχεια, συνδέστε τα στοιχεία της πηγής σας. Για πηγές HDMI, συνδέστε απλά την έξοδο HDMI της πηγής σας (όπως το Blu-ray Disc player) σε μία από τις εισόδους HDMI (υπάρχουν δύο παρέχονται) στη μονάδα γραμμής ήχου και, στη συνέχεια, συνδέστε την έξοδο HDMI που παρέχεται στη γραμμή ήχου τηλεόρασή σας. Η μπάρα ήχου δεν μεταβιβάζει μόνο στην τηλεόραση δύο σήματα βίντεο 2D και 3D, αλλά η γραμμή ήχου παρέχει επίσης τη δυνατότητα Audio Return Channel, η οποία μπορεί να αποστείλει σήματα ήχου από την τηλεόραση που έλαβε από τον δέκτη της τηλεόρασης πίσω στη γραμμή ήχου χρησιμοποιώντας τη διασύνδεση HDMI καλώδιο που συνδέεται από τη γραμμή ήχου στην τηλεόραση.

Για πηγές εκτός HDMI, όπως παλιότερη συσκευή αναπαραγωγής DVD, VCR ή συσκευή αναπαραγωγής CD, μπορείτε να συνδέσετε είτε τις ψηφιακές είτε τις αναλογικές εξόδους ήχου από αυτές τις πηγές κατευθείαν στη γραμμή ήχου, αλλά πρέπει να συνδέσετε το βίντεο από αυτές τις πηγές κατευθείαν στο ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Τέλος, συνδέστε την τροφοδοσία σε κάθε μονάδα. Η μπάρα ήχου διαθέτει εξωτερικό τροφοδοτικό και το υπογούφερ διαθέτει ένα συνημμένο καλώδιο τροφοδοσίας. Ενεργοποιήστε τη γραμμή ήχου και το subwoofer και η μπάρα ήχου και το υπογούφερ πρέπει να συνδεθούν αυτόματα. Αν η σύνδεση δεν είχε ληφθεί αυτόματα, υπάρχει ένα κουμπί στο πίσω μέρος του υπογούφερ που μπορεί να επαναφέρει τη σύνδεση, αν χρειαστεί.

Εκτέλεση

Κατά την αξιολόγηση της ηχητικής απόδοσης του VHT215, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτό είναι ένα σύστημα 2.1 καναλιών και όχι ένα σύστημα 5.1 καναλιών με διαφορετικό ηχείο. Αρχίζοντας με αυτήν την προοπτική, πρέπει να πω ότι το VHT215 παρείχε πολύ καλύτερη εμπειρία ακρόασης από το ενσωματωμένο σύστημα ηχείων της τηλεόρασης για τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες, αλλά δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο το σύστημα ακρόασης μόνο για μουσική. Για την ακρόαση μουσικής, το μεσαίο τμήμα ήταν ωραίο και το μπάσο ήταν καλό λαμβάνοντας υπόψη το μικρό υπογούφερ, αλλά ανίχνευσα κάποια ακουστική παραμόρφωση με τους τραγουδιστές που έχουν φουσκωμένες φωνές, όπως η Norah Jones.

Το VHT215 ενσωματώνει τρία χαρακτηριστικά επεξεργασίας ήχου: TruSurround HD, SRS WOW HD και SRS TruVolume. Το SRS TruSurround και το SRS WOW παρέχουν μια πολύ καλή εικόνα surround από υλικό πηγής ήχου δύο καναλιών και 5.1 καναλιών, χρησιμοποιώντας μόνο τη γραμμή ήχου και το ασύρματο υπογούφερ. Η περιμετρική εικόνα που παράγεται από το SRS TruSurround HD και το SRS WOW, αν και δεν είναι τόσο κατευθυντική όσο το πραγματικό Dolby Digital Surround, προσφέρει ικανοποιητική εμπειρία ακρόασης με τη διεύρυνση του ηχητικού σταδίου και την καλύτερη αίσθηση του βάθους ήχου και κάποια επίδραση εμβύθισης που δεν μπορεί να επιτευχθεί απλώς ηχεία ενσωματωμένα στις περισσότερες τηλεοράσεις. Επιπλέον, διαπίστωσα ότι η μετάβαση συχνότητας μεταξύ της γραμμής ήχου και του υπογούφερ ήταν ομαλή.

Για τις πηγές ήχου αναλογικής καλωδιακής τηλεόρασης (συνδεδεμένη από την τηλεόραση με το VHT215 χρησιμοποιώντας την επιλογή HDMI ARC), ο τόμος SRS βοήθησε την εμπειρία ακρόασης παρέχοντας πιο σταθερή έξοδο ήχου μεταξύ προγραμμάτων και τηλεοπτικών διαφημίσεων καθώς και κατά την αλλαγή από ένα κανάλι σε άλλο έχουν διαφορετικά επίπεδα εξόδου ήχου. Ωστόσο, με τον ήχο από καλωδιακά κανάλια HD, η λειτουργία SRS Volume δεν λειτούργησε, καθώς υπήρξε κάποια άντληση όγκου εντός και μεταξύ των καναλιών HD. Το εφέ άντλησης όγκου συνέβη επίσης με κάποιο υλικό προέλευσης Blu-ray και DVD που τροφοδοτήθηκε στο VHT215 από την τηλεόραση χρησιμοποιώντας την επιλογή HDMI ARC.

Παρόλο που δεν δόθηκαν αξιολογήσεις ισχύος, ο VHT215 έδωσε εύκολα τον ήχο πληρώσεως σε ένα χώρο 12x15 ποδιών.

Το VHT215 δεν είναι άμεση αντικατάσταση για ένα πραγματικό σύστημα πολυφωνικών ηχείων σε ένα μεγάλο δωμάτιο, αλλά κάνει μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα βασικό σύστημα που μπορεί να βελτιώσει το ακουστικό μέρος της εμπειρίας προβολής της τηλεόρασης χωρίς πολλή ακαταστασία ομιλητών . Για όσους διαθέτουν σύστημα οικιακού κινηματογράφου στο κεντρικό τους δωμάτιο, θεωρήστε το Vizio VHT215 ως δεύτερο σύστημα σε υπνοδωμάτιο, γραφείο ή δευτερεύοντα οικογενειακό δωμάτιο.

Τι μου άρεσε Σχετικά με το Vizio VHT215

1. Ευθυγράμμιση προς τα εμπρός.

2. Η δυνατότητα ασύρματου υπογούφερ μειώνει την ακαταστασία των καλωδίων.

3. Καλή ποιότητα ήχου τόσο από τη μονάδα κύριας γραμμής ήχου όσο και από το subwoofer.

4. Το TruSurround HD παρέχει ικανοποιητική εμπειρία βύθισης στο περιβάλλον.

5. Η λειτουργία Audio Return Channel λειτουργεί πολύ καλά.

6. Η μπάρα ήχου μπορεί να είναι ράφι, τραπέζι ή τοίχου (παρέχεται πρότυπο και υλικό).

7. Η μπάρα ήχου δεν είχε καμία δυσκολία να περάσει είτε σήματα βίντεο 2D είτε 3D από πηγές εξοπλισμένες με HDMI στην τηλεόραση που χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με αυτήν την ανασκόπηση.

8. Το τηλεχειριστήριο διαθέτει ένα διαμέρισμα ολίσθησης για λιγότερο χρησιμοποιούμενες λειτουργίες.

Αυτό που δεν μου άρεσε για το Vizio VHT215

1. Η επεξεργασία SRS TruSurroundHD δεν είναι τόσο διαφορετική όσο η Dolby Digital ή η DTS 5.1.

2. Το VHT215 δεν μπορεί να δεχτεί ή να αποκωδικοποιήσει το DTS χωρίς μετατροπή από τη συσκευή πηγής σε PCM μέσω σύνδεσης HDMI.

3. Οι υψηλές συχνότητες είναι λίγο σκληρές σε μερικά μουσικά φωνητικά.

4. Το υπογούφερ παρέχει επαρκή μπάσα για ένα μέτριο σύστημα, αλλά σίγουρα κυλά στις πιο δύσκολες χαμηλές συχνότητες.

5. Η λειτουργία SRS TruVolume λειτούργησε καλά σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά όχι σε άλλες.

6. Το τηλεχειριστήριο είναι μαύρο και τα κουμπιά είναι δύσκολα στο σκοτάδι.

Περισσότερες πληροφορίες

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο που δεν βελτιώνει τον ήχο της τηλεόρασής σας και έχετε πρόσβαση σε ήχο από έως και πέντε πρόσθετα εξαρτήματα, χωρίς να επενδύσετε σε σύστημα οικιακού κινηματογράφου 5.1 καναλιών πολλαπλών ομιλητών, το VHT215 είναι μια καλή τιμή για $ 299,95.

Για μια ακόμη ματιά στο Vizio VHT215, δείτε το συμπληρωματικό προφίλ φωτογραφιών μου, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για την μπάρα ήχου όσο και για το subwoofer, καθώς και μια εξήγηση για τη λειτουργία του παρεχόμενου τηλεχειριστηρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά από μια επιτυχημένη πορεία παραγωγής, το Vizio VHT215 είχε διακοπεί. Για εναλλακτικές επιλογές από την Vizio, ελέγξτε τις τρέχουσες προσφορές τους που αναγράφονται στην Επίσημη Ιστοσελίδα Audio Product Webiste. Επίσης, για πρόσθετες επιλογές προϊόντων Sound Bar, ελέγξτε τη λίστα προϊόντων Sound Bar , η οποία ενημερώνεται περιοδικά.

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση:

Δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray: OPPO BDP-93 .

Συσκευή αναπαραγωγής DVD: OPPO DV-980H .

Τηλεόραση / Οθόνη: Sony KDL-46HX820 (σε δάνειο επανεξέτασης) .

Λογισμικό που χρησιμοποιείται σε αυτήν την ανασκόπηση

Δίσκοι Blu-ray (3D): Περιπέτειες του Tintin , Hugo , Αθάνατοι , Puss σε μπότες , Μετασχηματιστές: Dark of the Moon .

Δίσκοι Blu-ray (2D): Τέχνη της πτήσης, Ben Hur , Cowboys και αλλοδαποί , Jurassic Park Trilogy , Megamind .

Τυπικά DVD: Το σπήλαιο, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, Kill Bill - Τόμος 1/2, Βασίλειο του ουρανού (Cut του σκηνοθέτη), Lord of Rings Trilogy, πλοίαρχος και διοικητής, Outlander, U571, και V Για Vendetta .

CDs: Al Stewart - Σπινθήρες του Αρχαίου Φωτός , Beatles - ΑΓΑΠΗ , Μπλε Μάντ Μαντ - Το συγκρότημα , Joshua Bell - Bernstein - West Side Story Σουίτα , Eric Kunzel - 1812 Overture , HEART - Dreamboat Annie , Nora Jones - Sade - Στρατιώτης της Αγάπης .