Γιατί το Clash Royale δεν πληρώνει για να κερδίσει

Αλλά θα μπορούσε να είναι αμοιβή-να-ανταγωνιστεί.

Το Clash Royale δεν είναι κερδοφόρο. Το παιχνίδι είναι αναμφισβήτητα διασκεδαστικό και εκπληκτικά βαθύ , αλλά μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα με αυτό. Συνεχίζω να βλέπω να γίνεται αυτό το παράπονο, είτε με αγωνία είτε με σοβαρότητα, και απλά δεν κάνει κλικ με το παιχνίδι στην πράξη. Όπως πολλά παιχνίδια ελεύθερα για παιχνίδι, μπορείτε να ξοδέψετε χρήματα για να προωθήσετε την πρόοδό σας, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για το παιχνίδι από αυτό.

Ξεκινήστε από την αρχή

Μέρος αυτού είναι ότι το παιχνίδι έχει απλοποιηθεί από πολλά συλλεκτικά παιχνίδια καρτών. Υπάρχουν μόνο μερικές δωδεκάδες κάρτες, με κάποιες κάρτες που περιπλέκουν τη στρατηγική που είναι διαθέσιμη μόνο αργότερα. Και μπορείτε να έχετε μόνο 8 κάθε φορά, οπότε είναι δυνατό να διαμορφώσετε στρατηγικές και να διαβάσετε τον αντίπαλό σας σε σύντομα αγώνες. Δεν υπάρχει πραγματικά αυτή η δυσάρεστη πολυπλοκότητα. Και οι τακτικές παίζουν κάποιο ρόλο. Για παράδειγμα, αν δείτε ότι ο αντίπαλός σας έχει βέλη, μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να τα εξαγάγετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε την κάρτα που πραγματικά θέλετε να χρησιμοποιήσετε εναντίον τους. Έχοντας ένα καλά κατασκευασμένο κατάστρωμα είναι σημαντικό, αλλά και μια στρατηγική. Και κάθε παίκτης έχει τους ίδιους κανόνες που πηγαίνουν στη μάχη, δεν μπορείτε να αγοράσετε ενισχυτές ή κάτι τέτοιο. Και το παιχνίδι είναι ισορροπημένο τακτικά, καθιστώντας το έτσι ώστε να είναι δύσκολο για οποιοδήποτε συγκεκριμένο κατάστρωμα να κερδίσει. Και δεν είναι μόνο για να πάρει ακριβές κάρτες: ακόμη και οι κοινές κάρτες έχουν αξία σε ένα εξειδικευμένο κατάστρωμα.

Επειδή το παιχνίδι εξομαλύνει τόσο πολύ, δεν υπάρχουν πραγματικά τα αποτελέσματα του RNG σε αυτό το παιχνίδι που υπάρχουν σε κάτι σαν Hearthstone , επειδή το κατάστρωμα σας είναι τόσο μικρό. Η τυχαία επιλογή σας επηρεάζει μόνο στην αρχή με τις κάρτες εκκίνησης. Αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα - αν ο αντίπαλός σας δεν έχει τους μετρητές τους διαθέσιμους, τότε μπορείτε να πάρετε μια πρόωρη άκρη. Αλλά οι πιθανότητες να κερδηθείς με βάση μόνο την τυχαία αρχή του παιχνιδιού είναι χαμηλές. Είναι ένα από αυτά τα ζητήματα που υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό σε υποθετικά.

Αγοράστε τη διαδρομή σας

Επίσης, είναι δυνατό για έναν παίκτη που έχει αρκετούς τόνους να αγοράσει απλά το δρόμο του σε καταπληκτικά καταστρώματα υψηλότερου επιπέδου και να κερδίσει; Δεν είναι αδύνατο. Αλλά ακόμα και τότε, εκπτώσεις ότι δεν υπάρχουν πολλοί μετρητές καρτών που ξαφνικά δεν δουλεύουν επειδή ένας παίκτης είναι πολύ υψηλός και ο άλλος όχι. Αυτό δεν συμβαίνει. Έχω παίξει εκατοντάδες αγώνες και σπάνια αισθάνομαι ιδιαίτερα ξεπερασμένος. Μερικές φορές παίζω ανθρώπους διαφορετικών επιπέδων, αλλά έχασα τους παίκτες χαμηλότερου επιπέδου και κτύπησα τους υψηλότερους επιπέδου.

Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα με τις θρυλικές κάρτες να είναι πιο δύσκολες, εκτός αν είστε σε υψηλότερες βαθμίδες, αλλά δεν είναι όπως οι ειδικοί παίκτες χρησιμοποιούν όλες τις θρυλικές και επικές κάρτες. Χρησιμοποιούν μια καλή ποικιλία καρτών και τα καταστρώματα και οι τακτικές τους είναι συχνά αναγνωρίσιμα ακόμα και σε παίκτες χαμηλότερου επιπέδου.

Πληρώστε για να κερδίσετε;

Αυτό το παιχνίδι δεν είναι pay-to-win, είναι pay-to-compete. Και αυτή είναι μια τεράστια διαφορά. Το pay-to-compete είναι μόνο η πραγματικότητα της ζωής. Όπως η Emily Greer, Διευθύνων Σύμβουλος της Kongregate, κάνει σαφή, χόμπι πραγματικού βίου μπορούν να έχουν παρόμοια επίπεδα όπου οι άνθρωποι που θέλουν να είναι σοβαροί για τα πάθη τους ξοδεύουν χρήματα για καλύτερο εξοπλισμό. Οι οικογένειες των παικτών του μπέιζ-μπώλ πρέπει να δαπανήσουν χρήματα για καλό εξοπλισμό, ταξίδια και εκδηλώσεις για να φτάσουν στον κορυφαίο ανταγωνισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε το παιχνίδι στην αμμουδιά ή σε μια ομάδα κλαμπ. Ακόμα και σε πραγματικό κόσμο συλλεκτικά παιχνίδια καρτών τρέχει σε αυτό το ζήτημα. Δεν υπάρχει κανενός είδους σοβαρή συζήτηση γύρω από το Magic της Συλλογής που είναι αμοιβή-to-win.

Προξενιτής

Και ειλικρινά, χάρη στο ζευγάρι, θα μπορούσατε να παίξετε αυτό το παιχνίδι δωρεάν αν θέλετε. Μεταξύ του ανοίγματος των ελεύθερων κιβωτίων, της αποκομιδής του θώρακα και του ξεκλείδώματος των καλαθιών ανταμοιβής, μπορείτε εύκολα να νιώσετε σαν να είστε σε κίνηση μπροστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι φυλές είναι χρήσιμες για την αναβάθμιση των καρτών χάρη στα αιτήματα των καρτών. Ίσως θα θελήσετε να επιταχύνετε την πρόοδό σας μέσω της πληρωμής, αλλά αν δεν θέλετε; Ένα διασκεδαστικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι είναι εκεί για εσάς που μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς να ξοδέψετε μόνο μία δεκάρα. Αλλά αν θέλετε να περάσετε για να φτάσετε σε υψηλότερες βαθμίδες του παιχνιδιού, τότε μπορείτε να το κάνετε αυτό. Αλλά δεν χρειάζεται, μπορείτε πάντα να αισθάνεστε σαν να έχετε μια δίκαιη αντιστοιχία όταν παίζετε.

Είναι απολύτως αληθές ότι δεν πρόκειται να είστε ελίτ παίκτης Clash Royale χωρίς να πετάξετε χρήματα για ισχυρές κάρτες; Και ναι, αυτό το παιχνίδι ενημερώνεται πολύ από το εμπόριο σε αντίθεση με τον καθαρό ανταγωνισμό. Αλλά το κοινό έχει μιλήσει και θέλουν παιχνίδια διασκέδασης που μπορούν να παίξουν χωρίς κόστος στο μέτωπο. Θέλουν ισορροπία, αλλά δεν ενοχλούν το εμπόριο. Και αυτό ισχύει για οποιοδήποτε παιχνίδι. Ακόμη και η League of Legends και η Dota 2 υποχρεώνουν τους ανθρώπους να ξοδεύουν χρήματα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που αισθάνεται δίκαια στον παίκτη στην πράξη. Το Clash Royale περνά αυτό το τεστ με πτητικά χρώματα. Είναι ένα κερδοφόρο παιχνίδι και σας πειράζει να ξοδεύετε χρήματα, αλλά δεν είναι ένας εγγυημένος τρόπος να κερδίσετε καθόλου.