Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ελεγκτή PS4 στον υπολογιστή ή στον υπολογιστή σας

Εάν διαθέτετε ένα PS4, δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε έναν νέο ελεγκτή μόνο για να παίξετε παιχνίδια PC . Η διαδικασία για να κάνετε τα παιχνίδια σας να λειτουργούν με τον ελεγκτή διπλού σοκ του PS4 είναι τόσο εύκολη όσο η λήψη και εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης DS4Windows. Και αν θέλετε να παίξετε παιχνίδια στο Steam ή να παίξετε σε ένα Mac, δεν χρειάζεστε ούτε αυτό το πρόγραμμα οδήγησης.

Πώς να παίξετε παιχνίδια με ατμό χρησιμοποιώντας τον ελεγκτή PS4

Ας ξεκινήσουμε με την ευκολότερη εγκατάσταση στη γη PC. Ο Steam ενημέρωσε πρόσφατα την πλατφόρμα τους για να υποστηρίξει τους ελεγκτές PS4, αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο η εκκίνηση ατμού και το παιχνίδι.

Τα περισσότερα παιχνίδια θα πρέπει να εμφανίζουν σωστά τη ρύθμιση του κουμπιού PlayStation, αλλά τα παλαιότερα παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν το γενικό ελεγκτή του Steam ενδέχεται να εμφανίζουν τα εικονίδια του ελεγκτή Xbox στην οθόνη. Ο ελεγκτής PS4 θα πρέπει να λειτουργεί ακόμα καλά.

Τρόπος αναπαραγωγής παιχνιδιών μη-ατμού με χρήση του ελεγκτή PS4

Ενώ ο Steam έχει γίνει η κυρίαρχη πλατφόρμα παιχνιδιών στον υπολογιστή, δεν υποστηρίζουν όλα τα παιχνίδια το Steam και δεν το χρησιμοποιούν όλοι οι παίκτες. Ευτυχώς, υπάρχει μια εναλλακτική λύση για τη χρήση του ελεγκτή διπλού σοκ σας με παιχνίδια εκτός του Steam. Το πρόγραμμα οδήγησης DSWindows λειτουργεί με την παραπάτηση του υπολογιστή να σκεφτεί ότι ο ελεγκτής διπλής σοκ PS4 είναι πραγματικά ένας ελεγκτής Xbox.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, ίσως θέλετε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή. Μερικές φορές αυτό μπορεί να χρειαστεί για τα Windows να ανιχνεύσουν σωστά τον οδηγό και τον ελεγκτή.

Πώς να συνδέσετε τον ελεγκτή PS4 ασύρματα

Ενώ είναι καλύτερο να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας και να λειτουργεί με τον Dual Shock Controller του PS4 χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο κατά την αναπαραγωγή. Η Sony πωλεί ένα αρκετά ακριβό προσαρμογέα Bluetooth για τη σύνδεση του ελεγκτή σε έναν υπολογιστή, αλλά ακόμη και αυτό δεν είναι απαραίτητο. Είναι μόνο ένας τρόπος για τη Sony να αρπάξει μερικά επιπλέον δολάρια από τους ανυποψίαστους παίκτες. Ο ελεγκτής PS4 χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία Bluetooth σχεδόν σε κάθε άλλη ασύρματη συσκευή, ώστε να μπορείτε να παραλείψετε τον πιο ακριβό προσαρμογέα με την επωνυμία Sony και να πάτε με οποιοδήποτε φθηνό προσαρμογέα Bluetooth που μπορείτε να βρείτε στο Amazon.

Ακόμη και η ρύθμιση είναι ίδια με οποιαδήποτε άλλη συσκευή Bluetooth. Κατ 'αρχάς, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ελεγκτή σας στη λειτουργία ανακάλυψης κρατώντας πατημένο το κουμπί Κοινή χρήση και το κουμπί PlayStation μέχρι να αναβοσβήσει η λυχνία. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε "bluetooth" στο παράθυρο " Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση " στο κάτω μέρος της οθόνης και ανοίξτε τις ρυθμίσεις Bluetooth . (Εάν εκτελείτε μια παλαιότερη έκδοση των Windows, ίσως χρειαστεί να περάσετε από τον Πίνακα Ελέγχου για να πάρετε αυτές τις ρυθμίσεις.)

Αν το Bluetooth είναι απενεργοποιημένο, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε. Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Bluetooth, ενδέχεται να μην εντοπίσουν σωστά τον προσαρμογέα Bluetooth από τα Windows. Δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή, αν αυτό συμβαίνει. Διαφορετικά, κάντε κλικ στο κουμπί με το σύμβολο συν με την ένδειξη Προσθήκη Bluetooth ή άλλης συσκευής και στην επόμενη οθόνη επιλέξτε Bluetooth. Εάν ο ελεγκτής σας βρίσκεται σε λειτουργία ανίχνευσης, θα πρέπει να εμφανίζεται στη λίστα. Απλώς πατήστε για να αντιστοιχιστεί. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη ρύθμιση συσκευών Bluetooth στον υπολογιστή σας.

Εάν χρησιμοποιείτε το Steam, ίσως θελήσετε να εγκαταλείψετε το Steam όταν παίζετε παιχνίδια που δεν είναι Steam. Ο ατμός μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει προβλήματα παρακωλύοντας το σήμα Bluetooth. Αυτό είναι ένα πρόβλημα μόνο όταν παίζετε ασύρματα. Αν έχετε συνδέσει τον ελεγκτή σας στον υπολογιστή σας, ο Steam θα πρέπει να συμπεριφέρεται.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ελεγκτή PS4 στον Mac σας

Οι οδηγίες για την ενεργοποίηση του Steam στην υποστήριξη PS4 του Mac είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τις παραπάνω οδηγίες για να κάνετε το ίδιο στον υπολογιστή εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια: Αντί να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του Steam κάνοντας κλικ στην επιλογή μενού Προβολή και επιλέγοντας Ρυθμίσεις, Στοιχείο μενού ατμού και επιλέξτε Προτιμήσεις . Όλα τα άλλα βήματα είναι τα ίδια.

Αλλά τι γίνεται αν δεν χρησιμοποιείτε το Steam; Ευτυχώς, είναι πιο εύκολο να τοποθετήσετε τον ελεγκτή Dual Shock σας σε λειτουργία με ένα Mac από ότι χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή. Αν δεν παίζετε ασύρματα, θα πρέπει απλά να το συνδέσετε χρησιμοποιώντας το ίδιο καλώδιο USB που το συνδέει με το PS4.

Πηγαίνοντας ασύρματα; Μπορείτε να συνδέσετε τον ελεγκτή PS4 ασύρματα με την ίδια μέθοδο που θα συνδέσετε οποιαδήποτε συσκευή με το Mac με Bluetooth. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της Apple στο επάνω μέρος της οθόνης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Mac και επιλέξτε System Preferences και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Bluetooth. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τον ελεγκτή σας στη λειτουργία ανίχνευσης κρατώντας πατημένο το κουμπί Κοινή χρήση και το κουμπί PlayStation μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει η λυχνία ελέγχου. Όταν εντοπίσετε το "Ασύρματο χειριστήριο" στο μενού Bluetooth, κάντε κλικ στο κουμπί Ζεύγος .