Πώς να πάρετε μια επιστροφή από το iTunes

Όταν αγοράζετε ένα φυσικό αντικείμενο - ένα βιβλίο, ένα φόρεμα, ένα DVD - που δεν θέλετε, μπορείτε να το επιστρέψετε και να πάρετε τα χρήματά σας πίσω (υποθέτοντας ότι δεν έχετε ξετυλίξει, έχετε την απόδειξη κλπ). Όταν η αγορά σας είναι ψηφιακή, όπως ένα τραγούδι, μια ταινία ή μια εφαρμογή που αγοράσατε από το iTunes ή το App Store, ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνετε μια επιστροφή χρημάτων είναι λιγότερο ξεκάθαρος. Μπορεί να μην φαίνεται δυνατό, αλλά μπορείτε να πάρετε μια επιστροφή χρημάτων από το iTunes ή το App Store.

Ή, τουλάχιστον, μπορείτε να ζητήσετε ένα. Οι επιστροφές δεν είναι εγγυημένες από την Apple. Μετά από όλα, σε αντίθεση με τα φυσικά αγαθά, αν κατεβάσετε ένα τραγούδι από το iTunes και στη συνέχεια ζητήσετε μια επιστροφή χρημάτων, θα μπορούσατε να καταλήξετε με τα χρήματά σας πίσω και το τραγούδι. Εξαιτίας αυτού, η Apple δεν χορηγεί επιστροφές σε κανένα άτομο που θέλει ένα - και δεν κάνει τη διαδικασία για να ζητήσει ένα προφανές.

Αν έχετε αγοράσει κάτι που έχετε ήδη, αυτό δεν λειτουργεί, ή ότι δεν ήθελε να αγοράσετε, έχετε μια καλή περίπτωση για να πάρετε μια επιστροφή χρημάτων. Σε αυτήν την περίπτωση, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ρωτήσετε την Apple για τα χρήματά σας:

  1. Μεταβείτε στο iTunes Store μέσω του προγράμματος iTunes στον υπολογιστή σας
  2. Στην επάνω αριστερή γωνία, υπάρχει ένα κουμπί με το αναγνωριστικό της Apple σας σε αυτό. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμός από το αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Συνδεθείτε στο Apple ID σας.

Συνεχίστε στο επόμενο βήμα.

01 από 03

Αποκτώντας Επιστροφή χρημάτων στο iTunes

Μόλις συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο iTunes, θα μεταβείτε σε μια οθόνη επισκόπησης με διάφορα είδη πληροφοριών σχετικά με το λογαριασμό σας. Προς το κάτω μέρος της οθόνης, υπάρχει ένα τμήμα που ονομάζεται Ιστορικό αγορών .

Σε αυτήν την ενότητα, κάντε κλικ στο σύνδεσμο " Δείτε όλα ".

Κάνοντας κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο θα μεταβείτε σε μια οθόνη που θα εμφανίζει την πιο πρόσφατη αγορά σας λεπτομερώς στην κορυφή μαζί με εννέα επιπλέον πρόσφατες αγορές παρακάτω (που εμφανίζονται στην παραπάνω εικόνα οθόνης). Κάθε μία από αυτές τις καταχωρίσεις μπορεί να περιέχει περισσότερα από ένα στοιχεία, καθώς ομαδοποιούνται από τους αριθμούς παραγγελιών που η Apple εκχωρεί στις αγορές, όχι μεμονωμένα στοιχεία.

Βρείτε την παραγγελία που περιέχει το αντικείμενο για το οποίο θέλετε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων. Όταν το έχετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο βέλους στα αριστερά της ημερομηνίας.

02 του 03

Αναφορά Αγοράς Προβλημάτων

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο βέλους στο τελευταίο βήμα, έχετε φορτώσει μια λεπτομερή λίστα όλων των αντικειμένων που αγοράσατε σε αυτή τη σειρά. Αυτό θα μπορούσε να είναι μεμονωμένα τραγούδια, ολόκληρα άλμπουμ, εφαρμογές , ebooks, ταινίες ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που διατίθεται στο iTunes. Στα δεξιά του κάθε στοιχείου, θα δείτε ένα σύνδεσμο Αναφορά προβλήματος .

Βρείτε το σύνδεσμο για το στοιχείο στο οποίο θέλετε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων και κάντε κλικ σε αυτό.

03 του 03

Περιγράψτε το πρόβλημα και ζητήστε την επιστροφή του iTunes

Το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού ανοίγει τώρα και φορτώνει τη σελίδα Αναφορά προβλήματος στην τοποθεσία Web της Apple. Θα δείτε το στοιχείο που ζητάτε επιστροφή χρημάτων κοντά στο επάνω μέρος της σελίδας και το αναπτυσσόμενο μενού Επιλογή προβλήματος κάτω από αυτό. Σε αυτό το αναπτυσσόμενο μενού, μπορείτε να επιλέξετε από έναν αριθμό τύπων προβλημάτων που θα μπορούσατε να έχετε με μια αγορά iTunes.

Ορισμένες από αυτές τις επιλογές θα μπορούσαν να είναι εύλογοι λόγοι για την επιστροφή χρημάτων, μεταξύ των οποίων:

Επιλέξτε την επιλογή που περιγράφει καλύτερα γιατί θέλετε την επιστροφή χρημάτων. Στο παρακάτω πλαίσιο, περιγράψτε την κατάσταση και τι οδηγεί στην αίτησή σας για επιστροφή χρημάτων. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Υποβολή . Η Apple θα λάβει το αίτημά σας και σε λίγες μέρες θα σας ενημερώσει για την απόφαση.

Λάβετε υπόψη σας, ωστόσο, ότι όσο περισσότερο ζητάτε επιστροφές, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να συνεχίσετε να τις λαμβάνετε. Ο καθένας κάνει την περιστασιακή λανθασμένη αγορά, αλλά εάν αγοράζετε τακτικά τα πράγματα από το iTunes και στη συνέχεια ζητάτε τα χρήματά σας πίσω, η Apple θα παρατηρήσει ένα μοτίβο και πιθανότατα θα αρχίσει να απορρίπτει τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων. Επομένως, ζητήστε μόνο επιστροφή χρημάτων από το iTunes όταν η υπόθεση είναι νόμιμη.