Ξεκλειδώστε το τηλέφωνό σας για να το φέρετε μαζί σας σε έναν νέο φορέα

Κατανοήστε τι είναι τα ξεκλειδωμένα τηλέφωνα και πώς λειτουργούν

Τα ξεκλειδωμένα smartphones δεν περιορίζονται σε έναν συγκεκριμένο φορέα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξεκλείδωτο Virgin Mobile τηλέφωνο στην Verizon, για παράδειγμα, αντί να χρειαστεί να αγοράσετε ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο της Verizon.

Ωστόσο, χρειάζεστε μια κάρτα SIM για να λάβετε υπηρεσία. Το σημείο ξεκλειδώματος του τηλεφώνου είναι να του επιτρέπεται να δέχεται κάρτα SIM από διαφορετικό μεταφορέα έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, να στέλνει μηνύματα κειμένου, να χρησιμοποιεί το κινητό δίκτυο του νέου μεταφορέα κλπ.

Η αγορά και η χρήση ξεκλειδωμένων κινητών τηλεφώνων και smartphones γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και για καλό λόγο. Μπορεί να σας δώσει την ελευθερία να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας όσο θέλετε και μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα.

Γιατί είναι κλειδωμένα τα τηλέφωνα στην πρώτη θέση;

Ένας μεταφορέας μπορεί να κλειδώσει τα τηλέφωνά του για χρήση στο δίκτυό τους μόνο έτσι ώστε οι καταναλωτές να είναι πιο κατάλληλοι να μείνουν μαζί τους. Με άλλα λόγια, ένα κλειδωμένο τηλέφωνο κρατάει τον χρήστη στη θέση του, πληρώντας για την υπηρεσία που υποστηρίζει το τηλέφωνο. Οι φορείς μίας κατεύθυνσης παρασύρουν τους πελάτες να κολλήσουν μαζί τους και να μην αλλάξουν υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, εάν όλα τα iPhone ήταν κλειδωμένα στο δίκτυο AT & T και θέλετε ένα iPhone, θα πρέπει να μεταβείτε στο AT & T για να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, ξεκλειδώνοντας το iPhone σε αυτήν την υποθετική κατάσταση, θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια με το δικό σας φορέα όπως η T-Mobile ή η Verizon.

Επίσης, αν αγαπάτε το τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε με την Sprint αλλά θέλετε να το πάρετε στο Virgin Mobile, ίσως δεν αξίζει τον κόπο σας να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο. Ίσως να μείνετε με την Sprint και να συνεχίσετε να πληρώνετε τους μηνιαίους λογαριασμούς σας για να αποφύγετε να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας.

Λήψη κάρτας SIM για ξεκλείδωτη συσκευή

Η αγορά κάρτας SIM μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Ορισμένοι μεταφορείς τους πωλούν, αλλά μπορεί να σας κάνουν να δεσμευτείτε στο σχέδιο παροχής υπηρεσιών τους, το οποίο δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι έχετε το ξεκλείδωτο τηλέφωνο για να αποφύγετε αυτό το είδος δέσμευσης.

Μπορείτε επίσης να βρείτε προπληρωμένες κάρτες SIM από μερικούς τρίτους πωλητές. Αυτά μπορεί να είναι μια εξαιρετική ιδέα, ειδικά αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε διεθνές επίπεδο. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να αγοράσετε μια SIM με έναν αριθμό τηλεφώνου τοπικά στη χώρα που θα επισκεφθείτε. Αυτό σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τοπικές κλήσεις ενώ βρίσκεστε εκεί, αντί να πληρώνετε για διεθνείς κλήσεις.

Πώς να ξεκλειδώσετε ένα κινητό τηλέφωνο

Αν χρειαστεί να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον μεταφορέα με τον οποίο χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ή με αυτόν με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε το τηλέφωνο κατά τη χρήση του.

Ακολουθήστε αυτούς τους συνδέσμους για πολιτικές ξεκλειδώματος συσκευών από κάποιους από τους σημαντικότερους φορείς κινητής τηλεφωνίας:

Σημείωση: Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο κατασκευαστής του τηλεφώνου σας. Για τηλέφωνα Android, που περιλαμβάνει: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ. Και φυσικά, για το iPhone είναι η Apple.

Σημείωση: Το ξεκλείδωμα ενός τηλεφώνου προτού ολοκληρώσετε τη συμφωνηθείσα σύμβαση παροχής υπηρεσιών θα οδηγήσει πιθανώς σε τέλη τερματισμού για την ακύρωση της σύμβασης .