Πού βρίσκονται ακριβώς τα αρχεία μου που έχουν αποθηκευτεί στο Διαδίκτυο;

Είναι τα δεδομένα μου που υποστηρίχθηκαν μόλις μεταφέρονται στο Internet κάπου;

Πού αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα σας όταν τα στέλνετε μέσω διαδικτύου σε μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο ; Έχει εξαπλωθεί σε πολλούς υπολογιστές ή διατηρείται σε ένα διακομιστή στα κεντρικά γραφεία της εφεδρικής εταιρείας;

Η ακόλουθη ερώτηση είναι μία από τις πολλές που θα βρείτε στις Συνήθεις Ερωτήσεις μου για Backup :

& # 34; Που αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα μου; Υποθέτω ότι βρίσκονται σε διακομιστές υπολογιστών κάπου, αλλά πού ακριβώς είναι τα δεδομένα μου; Πού βρίσκονται εκείνοι οι διακομιστές; & # 34;

Ναι, οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων στο διαδίκτυο αποθηκεύουν τα δεδομένα σας σε διακομιστές επιχειρησιακής κλάσης σε επαγγελματικά κέντρα δεδομένων.

Ορισμένες υπηρεσίες διαθέτουν τα δικά τους κέντρα δεδομένων, ενώ άλλα μισθώνουν ή αγοράζουν διακομιστές σε κέντρα δεδομένων που διαχειρίζονται άλλες εταιρείες (μια πολύ συνηθισμένη πρακτική).

Οι περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε απευθείας σύνδεση χρησιμοποιούν κέντρα δεδομένων που βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική, τις περισσότερες φορές στις ΗΠΑ, αλλά ορισμένα από αυτά έχουν επίσης στη Νότιο Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες στις περιοχές αυτές.

Οι πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες κέντρων δεδομένων για ορισμένες από τις αγαπημένες μου υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο είναι διαθέσιμες στο Πίνακα σύγκρισης αντιγράφων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Για τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που δεν περιλαμβάνονται εκεί, ένα γρήγορο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή η αναζήτηση μέσω των ερωτημάτων τους στο διαδίκτυο πρέπει να απαντήσουν στην ερώτηση.

Ωστόσο, γνωρίζετε ότι τα δεδομένα σας θα αποθηκεύονται σχεδόν πάντα σε έναν ή περισσότερους διακομιστές στο πλησιέστερο κέντρο δεδομένων στην τοποθεσία σας. Ακριβώς ποιο κέντρο δεδομένων, αν υποθέσουμε ότι ο πάροχός σας παροχής εφεδρικών υπηρεσιών λειτουργεί περισσότερο από ένα, ή ποια είναι η διεύθυνση αυτού του κέντρου δεδομένων, δεν είναι συνήθως διαθέσιμη για λόγους ασφαλείας.

Ακολουθούν κάποιες άλλες ανησυχίες σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, τις οποίες συχνά ρωτώ:

Εδώ είναι περισσότερες ερωτήσεις που απαντώ ως μέρος των Online Backup FAQ μου :