Τι είναι η αναμονή για φορητούς υπολογιστές

Επίσης γνωστή ως κατάσταση αναμονής, η κατάσταση αναμονής καθιστά εύκολη την επαναφορά της εργασίας σας γρήγορα

Αντί να κλείσετε πλήρως το φορητό σας υπολογιστή, μπορείτε να επιλέξετε να τεθεί σε κατάσταση αναμονής, γνωστή και ως κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Μάθετε σχετικά με τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της χρήσης της αναμονής.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Αντί να απενεργοποιήσετε ολόκληρο το φορητό υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένης της οθόνης, του σκληρού δίσκου και άλλων εσωτερικών συσκευών όπως οι οπτικές μονάδες, η κατάσταση αναμονής θέτει τον υπολογιστή σας σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Οποιαδήποτε ανοιχτά έγγραφα ή προγράμματα αποθηκεύονται στη μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM) του συστήματος όταν ο υπολογιστής μεταβαίνει σε κατάσταση "ύπνου".

Πλεονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι μόλις ξεκινήσετε το φορητό σας υπολογιστή από την κατάσταση αναμονής, χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να επιστρέψετε σε αυτό στο οποίο εργαζόταν. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να εκκινήσει το φορητό υπολογιστή, όπως θα κάνατε αν ο υπολογιστής τερματίστηκε τελείως. Σε σύγκριση με την κατάσταση αδρανοποίησης , άλλη επιλογή για την τροφοδοσία του υπολογιστή σας, με κατάσταση αναμονής ή κατάσταση αναστολής λειτουργίας, ο φορητός υπολογιστής επαναλαμβάνεται πιο γρήγορα.

Μειονεκτήματα

Το μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι η λειτουργία αναμονής καταναλώνει κάποιο ηλεκτρικό ρεύμα επειδή απαιτείται ενέργεια για να διατηρηθεί η κατάσταση του υπολογιστή στη μνήμη. Χρησιμοποιεί περισσότερη ισχύ από τη λειτουργία αδρανοποίησης. Το HowTo Geek σημειώνει ότι η ακριβής ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται από τον ύπνο ή την αδρανοποίηση εξαρτάται από τον υπολογιστή σας, αλλά γενικά η κατάσταση αναστολής λειτουργίας χρησιμοποιεί μόνο λίγα περισσότερα βατ από ό, τι η αδρανοποίηση - και εάν το επίπεδο μπαταρίας σας είναι πολύ χαμηλό κατά τη διάρκεια του ύπνου, μεταβείτε στη λειτουργία αδρανοποίησης για να αποθηκεύσετε την κατάσταση του υπολογιστή σας.

Η κατάσταση αναμονής είναι μια καλή επιλογή για τη διατήρηση της ισχύος της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή, όταν θα είστε μακριά από το φορητό υπολογιστή σας για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα ένα διάλειμμα για το μεσημεριανό γεύμα.

Πως να το χρησιμοποιήσεις

Για να μεταβείτε σε κατάσταση αναμονής, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows, στη συνέχεια στην επιλογή Τροφοδοσία και επιλέξτε Αναστολή λειτουργίας. Για άλλες επιλογές, όπως η χρήση του κουμπιού τροφοδοσίας στον υπολογιστή σας ή το κλείσιμο του καλύμματος για φορητό υπολογιστή, για να τεθεί σε κατάσταση αναμονής, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο βοήθειας της Microsoft.

Επίσης γνωστό ως: κατάσταση αναμονής ή κατάσταση αναστολής λειτουργίας