Τα βασικά της δικτύωσης - ασύρματα ή ενσύρματα

Η πραγματοποίηση ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης είναι εύκολη στα Windows

Το 2008, όταν αρχικά γράφτηκε αυτό το άρθρο, τα ασύρματα δίκτυα δεν ήταν, όπως συμβαίνει τώρα, σε κάθε σπίτι, μικρή επιχείρηση, καφετέρια, ξενοδοχείο, γρήγορο φαγητό - το ονομάζετε. Αλλά ήταν καλά στο δρόμο τους για να φτάσουν εκεί.

Η ασύρματη δικτύωση του εκτυπωτή ή του σαρωτή σας μπορεί να ακούγεται δύσκολη, αλλά τα πιο πρόσφατα σύγχρονα μηχανήματα, ειδικά οι ασύρματοι εκτυπωτές με το Wi-Fi Protected Setup ή το WPS, διευκολύνουν το έργο τους. Με το WPS, πατάτε απλά δύο κουμπιά, ένα στον ίδιο τον εκτυπωτή και ένα στον δρομολογητή. Αφού τα πιέσετε, οι δύο συσκευές, ο εκτυπωτής και ο δρομολογητής σας βρίσκουν ο ένας τον άλλον, τινάζουν τα χέρια και συνδέονται, όλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η εκτύπωση ενός εκτυπωτή ή ενός σαρωτή χωρίς WPS "δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολη. Εκτός από τις βασικές ενσύρματες και ασύρματες επιλογές, οι σημερινοί εκτυπωτές έρχονται επίσης εξοπλισμένοι με πολλές δυνατότητες σύνδεσης με κινητά και cloud όπως Wi-Fi Direct , Near-Field Communications (NFC) , εκτύπωση από email και cloud sites, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Συνήθως, για να λειτουργούν πολλές από αυτές τις δυνατότητες συνδεσιμότητας για κινητά, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε μια ασύρματη σύνδεση μεταξύ του εκτυπωτή και της εν λόγω κινητής συσκευής. Με άλλα λόγια, πολλά από τα χαρακτηριστικά του κινητού Διαδικτύου που αναφέρονται εδώ δεν θα λειτουργήσουν μέσω ενσύρματων συνδέσεων USB, παρόλο που μπορείτε να μοιραστείτε τη σύνδεση USB μεταξύ πολλών συσκευών στο δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων άλλων υπολογιστών.

Windows 10

Ακόμα πιο καλά νέα είναι ότι η δικτύωση ενός εκτυπωτή ή σαρωτή στο τελευταίο λειτουργικό σύστημα των Windows, Windows 10, μοιάζει πολύ με την εκτέλεση της ίδιας εργασίας στο Win 8.1 και παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Ακόμα κι έτσι, θα προσθέσω ένα Windows 10 βήμα-βήμα πολύ σύντομα.

Το πρώτο βήμα είναι να ρυθμίσετε σωστά το οικιακό σας ασύρματο δίκτυο. Ο Bradley Mitchell έχει ένα φανταστικό και εύκολο στην παρακολούθηση πρωτόκολλο δικτύωσης που είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Η Microsoft προσφέρει επίσης ένα πρακτικό φροντιστήριο σχετικά με τα βασικά ασύρματης δικτύωσης που θα σας βοηθήσουν αν χρησιμοποιείτε Windows. Αν χρησιμοποιείτε Vista και αντιμετωπίζετε προβλήματα, θα σας βοηθήσει ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων.

Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 7 και θέλετε να μοιραστείτε έναν εκτυπωτή σε ένα οικιακό δίκτυο, ακολουθήστε τους συνδέσμους στην ενότητα Τρόπος κοινής χρήσης ενός εκτυπωτή σε ένα οικιακό δίκτυο με Windows 7 .

Στη συνέχεια, μάθετε περισσότερα σχετικά με τα βασικά της ασύρματης εκτύπωσης με αστάρι από τον Etan Horowitz του Orlando Sentinel.

Αν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σαρωτή που δεν διαθέτει κάρτα δικτύου, μπορείτε να βρείτε κάποιο χρήσιμο λογισμικό από την Απομακρυσμένη Σάρωση.

Εάν είστε βέβαιοι ότι ο εκτυπωτής σας είναι σωστά συνδεδεμένος και εξακολουθεί να μην εκτυπώνεται, δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με το άρθρο μας: Γιατί δεν θα εκτυπωθεί ο εκτυπωτής μου;