Γιατί οι ηχηροπαίχτες αγαπούν τα ηχητικά ηχητικά ηχεία

01 από 03

Μπορεί Δεκαετίες-Ομιλητές παλιάς κόρνας ακόμα καλός ήχος;

Brent Butterworth

Τι έχει αλλάξει περισσότερο στα ηχητικά συστήματα έναντι 50 ετών; Σίγουρα, έχουμε αλλάξει από αναλογικές πηγές όπως ταινίες και αρχεία σε ψηφιακές πηγές όπως υπολογιστές και smartphones, αλλά η πιο προφανής αλλαγή είναι στα ηχεία. Τα παλαιά ηχεία κατασκευάστηκαν για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους σχετικώς χαμηλής ισχύος ενισχυτές των πρώτων ημερών του ήχου. Αυτό γενικά σήμαινε ότι χρησιμοποίησαν κέρατα για να πάρουν την πιο αποτελεσματική από τους οδηγούς.

Έχω ακούσει πολλούς ομιλητές κέρατων σε show hi-fi και δοκιμάσαμε μερικά μοντέλα από τους Klipsch, JBL και Avantgarde Acoustic εγώ, αλλά έχω σπάνια την ευκαιρία να δώσω μια μακρά ακρόαση σε οποιοδήποτε από τα vintage κέρατα ομιλητές που πήρε το όλο θέμα ξεκίνησε.

Όταν επισκέφτηκα τον vintage οπτικοπωλητή Innovative Audio στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας, παρατήρησα αρκετά γκρίζα ηχεία κέρατος Altec Lansing που κάθεται στο πίσω δωμάτιο, κάθε ένα από τα οποία στέκεται περίπου 4 μέτρα ύψος και 3 πόδια πλάτος, με ένα επιβλητικό πολυκύτταρο κέρας που σκαρφαλώνει στην κορυφή. Ζήτησα από τον καινοτόμο ιδρυτή Gordon Sauck αν θα μπορούσα να τους δώσω μια ακρόαση. Ευτυχώς, ήταν έτοιμος να τα συνδέσει για την ετήσια πώληση του Garage στο κατάστημα, οπότε τους άκουσα να οδηγούνται από έναν ενισχυτή σωλήνα Dared 20 watts ανά κανάλι - περισσότερο από αρκετή ισχύ, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή απόδοση των ηχείων.

Κανονικά, θα σκέφτηκα να χρησιμοποιώ vintage ομιλητές είναι μια δυσάρεστη απόφαση επειδή η επιστήμη των ομιλητών έχει εξελιχθεί τόσο πολύ από τα τέλη της δεκαετίας του '70. Αλλά τα Altecs ακούγονται, στα αυτιά μου, συγκλονιστικά μοντέρνα. Δεν φαινόταν να υπάρχει μεγάλη ποσότητα ενέργειας στην κορυφαία οκτάβα των πρίμων, αλλά όλα κάτω από αυτά φάνηκαν αξιοσημείωτα ασπρόμαυρα και φυσικά. Αυτό πιθανώς οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η απόκριση χαμηλής συχνότητας του κέρατος επιτρέπει τη μετατόπιση του crossover στο γούφερ στα 500 Hz περίπου, όπου τα ηχητικά αντικείμενα θα ήταν πολύ λιγότερο αισθητά απ 'ότι στο συνηθισμένο σημείο crossover του woofer / tweeter περίπου 2,5 έως 3 kHz.

Αργότερα, είχαμε μια συζήτηση για τους ομιλητές και πόσοι ομιλητές χρησιμοποιούν αυτά τα σχεδόν αρχαία σχέδια στα σπίτια τους. Δείτε τη συζήτησή μας στην επόμενη σελίδα ....

02 του 03

30 έως 50 ετών ... και ακόμα τραγουδώντας γλυκό

Brent Butterworth

Brent Butterworth: Από πού πήρες αυτά;

Gordon Sauck: Από το θέατρο Dolphin, το οποίο έκλεισε στο Burnaby, BC. Ήταν ακριβώς πίσω από τις κύριες οθόνες. Κάθε μία από τις δύο οθόνες είχε τρία από αυτά τα ηχεία.

BB: Σε ποια κατάσταση ήταν;

GS: Τα ηχεία που τραβήξαμε είναι ηλικίας 30 έως 50 ετών, αλλά ως επί το πλείστον, εκτός από τη γενική συντήρηση, δεν υπάρχει τίποτα που χρειάζεται. Βάζουμε νέα διαφράγματα στα κέρατα, αλλά αυτό είναι. Έχουν σχεδιαστεί για να τρέχουν σχεδόν πάντα.

BB: Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πραγματικά αυτά τα behemoths στα σπίτια τους;

Γκ : Ωχχχχ, ναι. Στην πραγματικότητα, έχω δύο σύνολα στο δικό μου σύστημα. Το μεγάλο πράγμα είναι όταν χρησιμοποιείτε μικρότερους ενισχυτές σωλήνων , αυτά τα ηχεία είναι απολύτως τέλεια. Έχουν έναν πολύ χαμηλό συντελεστή αποδοχής του συζύγου, αλλά με ηχητικό τρόπο δεν μπορούν να συνδυαστούν.

BB: Τι είναι τόσο σπουδαίο γι 'αυτούς;

GS: Πρώτον, είναι απίστευτα αποδοτικές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ψύλλων για να τους οδηγήσετε. Και έχουν έναν ήχο που είναι ασύγκριτος. Τρία ηχεία μπορούν να γεμίσουν ένα θέατρο 750 θέσεων σε 50 watt το καθένα. Θα ήθελα να περιγράψω τον ήχο ως "απτική". Είναι ένας από τους λίγους ομιλητές όπου αισθάνεστε τον ήχο όσο ακούτε.

BB: Πώς θα τα συγκρίνετε με μερικούς από τους πιο σύγχρονους ομιλητές στο κατάστημά σας;

GS: Αυτά έχουν εντελώς διαφορετική ηχητική υπογραφή από οποιοδήποτε άλλο ηχείο. Υπάρχει πάντα μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε οτιδήποτε και σε ένα κέρατο. Υπάρχει κάτι για ένα κέρας Altec ή JBL που δίνει μια παρουσία που κανονικά δεν υπάρχει εκεί. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα καλό εάν χρησιμοποιήσετε έναν ενισχυτή σωλήνων μικρότερης ισχύος για το τμήμα κέρατος και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν ενισχυτή 50 Watt για την μπάσο.

BB: Τι κοστίζουν σήμερα, συνήθως;

GS: Εξαρτάται από το γεγονός ότι η Altec πρόσφερε αρκετές διαφορετικές καμπίνες, όπως το A5 και το A7. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι η τοποθέτηση του κέρατος. Στο A5, η κόρνα είναι μέσα στο περίβλημα, ενώ στο A7 είναι στην κορυφή. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα κέρατα. Το βασικό ηχείο θερμότητας A5 έρχεται με ένα ηχείο 811 κέρατο και ένα woofer σειράς 416. Ένα πολυκύτταρο κέρας, ίσως με οκτώ κελιά ή περισσότερα - όπως το 10-κελί 1005B κέρατο που βλέπετε σε αυτά τα ηχεία - πηγαίνει για ένα απίστευτο χρηματικό ποσό.

Μεταβείτε στην επόμενη σελίδα για να δείτε ένα ζευγάρι vintage Altecs που έχει αποκατασταθεί με καλλυντικά γύρω στο 2014 ....

03 του 03

Κλασική αποκατάσταση ... και στη συνέχεια κάποιες

Γκόρντον Σάουκ

Αφού επέστρεψα στο σπίτι μου στο Λος Άντζελες, ο Sauck μου έστειλε μια φωτογραφία δύο από τα Altecs που έχω δει, ριζικά ανακατασκευασμένα. Φαινόταν σαν να ήταν τόσο ευπρόσδεκτοι σε μια αντιπροσωπεία της Ferrari όπως θα κάνανε σε ένα θέατρο, γι 'αυτό κάλεσα τη Sauck να ρωτήσω τι ήταν.

BB: Γιατί λοιπόν αναδιαμορφώνεις αυτούς τους αρχαίους ομιλητές;

GS: Παίρνουμε κάτι που είναι πραγματικά παλιό και το επανατοποθετούμε, διατηρώντας την ίδια βασική εμφάνιση, αλλά καθιστώντας την καλύτερη εμφάνιση στον σημερινό πιο πρωτοποριακό σχεδιαστικό κόσμο. Τα περισσότερα από αυτά έρχονται να δουλεύουν αρκετά καλά, αλλά φαίνονται πολύ χτυπημένα για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει στο σπίτι.

BB: Τι τους κάνατε ακριβώς;

GS: Χρησιμοποιούμε τα πρωτότυπα ερμάρια και τους οδηγούς Altec. Πρώτον, διασφαλίζουμε ότι οι οδηγοί και οι διασταυρώσεις λειτουργούν 100 τοις εκατό. Εάν οι οδηγοί δεν είναι 100% τέλειοι, βεβαιώνουμε ότι είναι. Μερικές φορές καταλήγουμε να αντικαταστήσουμε το διάφραγμα στον οδηγό συμπίεσης που είναι προσαρτημένος στη κόρνα. Αντικαθίσαμε τυχόν διασταυρωμένα τμήματα που δεν λειτουργούν ή έχουν γήρανση, επομένως είναι εκτός προδιαγραφών. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να κρατάμε τα πάντα όσο το δυνατόν πιο πρωτότυπα.

Αμμοβάζουμε τα κέρατα με θρυμματισμένα κοχύλια καρυδιού, τα οποία αφαιρούν το χρώμα αλλά δεν βλάπτουν το μέταλλο και στη συνέχεια τα βάζουμε σε σκόνη. Για τα ντουλάπια, κόβουμε το αρχικό γκρίζο πορτοκαλί φινίρισμα, το οποίο είναι συνήθως πολύ χαραγμένο και χαραγμένο. Στη συνέχεια γεμίζουμε όλα τα διαμερίσματα, έτσι ώστε όλη η επιφάνεια να είναι απόλυτα ομαλή. Στη συνέχεια, τους επισκευάζουμε με διάφορα παλτά με ωραίο σατέν φινίρισμα. Προσθέτουμε επίσης μια πλίνθο για να τις ανυψώσουμε ελαφρώς από το δάπεδο, καθώς και μια βάση τικ για το κέρατο και μια μάσκα υφάσματος για την ανοιχτή περιοχή κάτω από το γούφερ.

BB: Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτά;

GS: Το ζευγάρι στη φωτογραφία που σας έστειλα πουλήσατε λιγότερο από μία ώρα αφού τα βάλουμε στο πάτωμα.