Καταμέτρηση κενών ή κενών κελιών στα υπολογιστικά φύλλα Google

Τρόπος χρήσης της λειτουργίας COUNTBLANK του φύλλου Google

Τα Φύλλα Google, αν και δεν τροφοδοτούνται πλήρως ως έκδοση γραφείου του Microsoft Excel ή του LibreOffice Calc, ωστόσο, παρέχουν μια σημαντική σειρά λειτουργιών για την υποστήριξη της ανάλυσης δεδομένων. Μία από αυτές τις λειτουργίες - COUNTBLANK () - επιστρέφει τον αριθμό των κυττάρων σε μια επιλεγμένη περιοχή που έχουν μηδενικές τιμές.

Τα Υπολογιστικά φύλλα Google υποστηρίζουν πολλές λειτουργίες μέτρησης που μετράνε τον αριθμό των κελιών σε επιλεγμένο εύρος που περιέχουν συγκεκριμένο τύπο δεδομένων.

Η εργασία της συνάρτησης COUNTBLANK είναι να υπολογίσει τον αριθμό των κυττάρων σε ένα επιλεγμένο εύρος που είναι:

Συνταγή και επιχειρήματα της συνάρτησης COUNTBLANK

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις αγκύλες, τους διαχωριστές παραθύρων και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη συνάρτηση COUNTBLANK είναι:

= COUNTBLANK (εύρος)

Όπου το εύρος (ένα απαιτούμενο όρισμα) προσδιορίζει ένα ή περισσότερα κελιά με ή χωρίς δεδομένα που πρέπει να συμπεριληφθούν στην καταμέτρηση.

Το επιχείρημα εύρους μπορεί να περιέχει:

Το όριο εύρους πρέπει να είναι μια συνεχόμενη ομάδα κελιών. Επειδή το COUNTBLANK δεν επιτρέπει την εισαγωγή πολλαπλών καναλιών για το όριο εύρους , πολλές εντολές της συνάρτησης μπορούν να εισαχθούν σε έναν μόνο τύπο για να βρεθεί ο αριθμός κενών ή κενών κελιών σε δύο ή περισσότερα μη συνεχή εύρη.

Εισαγωγή στη λειτουργία COUNTBLANK

Τα υπολογιστικά φύλλα Google δεν χρησιμοποιούν παράθυρα διαλόγου για να εισαγάγουν τα επιχειρήματα μιας λειτουργίας, όπως βρίσκονται στο Excel. Αντίθετα, έχει ένα κιβώτιο αυτόματης αναζήτησης που εμφανίζεται καθώς το όνομα της συνάρτησης πληκτρολογείται σε ένα κελί.

  1. Κάντε κλικ στο κελί C2 για να γίνει το ενεργό κελί .
  2. Πληκτρολογήστε το σύμβολο ίσου σημείου (=) ακολουθούμενο από το όνομα της συνάρτησης countblank- καθώς πληκτρολογείτε, εμφανίζεται το πλαίσιο αυτόματης συζήτησης με τα ονόματα και τη σύνταξη λειτουργιών που αρχίζουν με το γράμμα C.
  3. Όταν εμφανιστεί το όνομα COUNTBLANK στο πλαίσιο, πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να εισάγετε το όνομα της λειτουργίας και να ανοίξετε την παρένθεση (στρογγυλή ομάδα) στο κελί C5.
  4. Επισημάνετε τα κελιά A2 έως A10 για να τα συμπεριλάβετε ως παράμετρο εύρους της λειτουργίας.
  5. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να προσθέσετε την παρένθεση κλεισίματος και να ολοκληρώσετε τη λειτουργία.
  6. Η απάντηση θα εμφανιστεί στο κελί C2.

COUNTBLANK εναλλακτικοί τύποι

Αντί COUNTBLANK, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε COUNTIF ή COUNTIFS.

Η συνάρτηση COUNTIF εντοπίζει τον αριθμό κενών ή κενών κελιών στην περιοχή Α2 έως Α10 και δίνει τα ίδια αποτελέσματα με το COUNTBLANK. Η συνάρτηση COUNTIFS περιέχει δύο επιχειρήματα και υπολογίζει μόνο τον αριθμό των περιπτώσεων όπου πληρούνται και οι δύο προϋποθέσεις.

Οι τύποι αυτοί προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία σε ό, τι κενά ή κενά κελιά σε ένα εύρος υπολογίζεται.