Αναθεώρηση του συστήματος ήχου ZVOX IncrediBase 580 Surround

Συνδυάστε τον υπέροχο ήχο με ένα μέρος για να ρυθμίσετε την τηλεόρασή σας

Το σύστημα ZVOX Audio IncrediBase 580 Single Cabinet Surround Sound System είναι ένα προϊόν ηχητικής μπάρας που παρέχει στους καταναλωτές μια εναλλακτική λύση για την ακρόαση φτηνών ενσωματωμένων ηχείων τηλεόρασης χωρίς την ταλαιπωρία της εγκατάστασης και χρήσης ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου πολλαπλών ομιλητών. Το ZVOX IncrediBase 580 είναι ένα εύκολο στη χρήση σύστημα που προσφέρει εξαιρετικό ήχο τόσο για ταινίες όσο και για μουσική. Παρόλο που το ZVOX 580 είναι μεγαλύτερο από τις περισσότερες γραμμές ήχου, υπάρχει ένας πρακτικός λόγος, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως πλατφόρμα για να ρυθμίσετε την τηλεόρασή σας.

Επισκόπηση προϊόντος

Τα χαρακτηριστικά του ZVOX IncrediBase 580 περιλαμβάνουν:

Γενική περιγραφή: Συμπαγές σύστημα περιβλήματος ενός τεμαχίου - (36 ίντσες ευρύ x 16,5 ιντσών βαθιά x 5 ιντσών υψηλή).

Ηχεία: Πέντε 3.25 mid-range / tweeters (δύο ενισχυμένα) και δύο υπογούφερ 6,5 ιντσών χαμηλής πυροδότησης, ενισχυμένα από μια πίσω θύρα.

Απόκριση συχνότητας: 34Hz - 20Khz.

Ισχύς ενισχυτή: 120 συνολικά Watts.

Επεξεργασία ήχου: Ιδιόκτητη επεξεργασία ήχου surround PhaseCue II. Οι τεχνολογίες PhaseCue και Infinite Compliance παρέχουν ένα εικονικό ηχητικό πεδίο surround. Ο βαθμός surround είναι ρυθμιζόμενος από τον χρήστη.

Πίσω εισόδους: (2) αναλογικές στερεοφωνικές εισόδους, (1) ψηφιακή οπτική (Toslink) είσοδο, (1) ομοαξονική ψηφιακή είσοδο.

Μπροστινή είσοδος: (1) είσοδος στερεοφωνικού μπροστινού πίνακα 3,5 mm.

Συμβατότητα συσκευών: iPod, PC, δορυφορικά ραδιόφωνα, φορητές συσκευές αναπαραγωγής CD, κονσόλες παιχνιδιών και συσκευές αναπαραγωγής DVD ή Blu-ray (όταν χρησιμοποιείτε επιλογή σύνδεσης στερεοφωνικού αναλογικού ή ψηφιακού οπτικού / ομοαξονικού ήχου).

Έξοδος: Μια υποδοχή εξόδου subwoofer στο πίσω μέρος επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να συνδέσουν ένα ξεχωριστό εξωτερικό τροφοδοτημένο υπογούφερ (προαιρετικό).

Συμπεριλαμβανόμενα εξαρτήματα: Ασύρματο τηλεχειριστήριο, στερεοφωνικό καλώδιο αναλογικού RCA 2 μέτρων, εγχειρίδιο χρήσης, Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης και αποσπώμενο καλώδιο τροφοδοσίας.

Βάρος προϊόντος: 33 λίβρες.

Εγγύηση: Το ZVOX 580 υποστηρίζεται από περιορισμένη εγγύηση εξαρτημάτων και εργασιακού χρόνου ενός έτους.

Το ZVOX 580 μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για τηλεοράσεις με βάσεις πλάτους 35 ιντσών, βάθους 15 ιντσών και βάρους 160 κιλών ή λιγότερο.

Η τιμή για το ZVOX IncrediBase 580 είναι εισηγμένη στα $ 599,99 - Συγκρίνετε Τιμές.

Ρύθμιση του ZVOX 580

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να προχωρήσετε με το ZVOX IncrediBase 580 είναι το unbox, συνδέστε τη δύναμη, συνδέστε μία ή περισσότερες πηγές ήχου, ρυθμίστε την τηλεόραση σας επάνω της και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την.

Το ZVOX IncrediBase 580 διαθέτει πολλές επιλογές εισόδου ήχου, συμπεριλαμβανομένων τριών σετ αναλογικών στερεοφωνικών εισόδων (συμπεριλαμβανομένης μιας βολικής επιλογής μπροστινής εισόδου 3,5 mm) καθώς και ψηφιακών οπτικών και ψηφιακών ομοαξονικών εισόδων ήχου. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ψηφιακές είσοδοι ήχου, παρόλο που είναι συμβατές με τα σήματα ήχου Dolby Digital και 2 καναλιών PCM , δεν είναι συμβατά με τα σήματα DTS . Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε ένα DVD που έχει μόνο soundtracks DTS, έχετε τύχη. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα περισσότερα DVD διαθέτουν και Dolby Digital soundtracks, απλά επιλέξτε αυτή την επιλογή στο μενού DVD και θα πρέπει να είστε εντάξει ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αναλογικές έξοδοι ήχου του DVD (ή Blu-ray Disc) του παίκτη.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα surround του ZVOX είναι ότι όλα τα συμβατά εισερχόμενα ηχητικά σήματα επεξεργάζονται με την τεχνολογία PhaseCue (τα εισερχόμενα Dolby Digital σήματα αποκωδικοποιούνται για πρώτη φορά πριν από την επεξεργασία PhaseCue), η οποία παράγει μια εικόνα "εικονικού περιβάλλοντος ήχου" αντί να τοποθετήσετε ξεχωριστά ηχεία γύρω από το δωμάτιο για κάθε κανάλι.

Στην πρόσοψη του ZVOX IncrediBase 580 (Power, Volume, Input Select) παρέχονται ελάχιστοι έλεγχοι. Οι επιλογές Power, Volume και Input Select βρίσκονται επίσης στο τηλεχειριστήριο, αλλά υπάρχουν πρόσθετα χειριστήρια ρύθμισης ήχου που βρίσκονται στο τηλεχειριστήριο, οπότε μην το χάσετε! Όταν χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες του τηλεχειριστηρίου, οι ρυθμίσεις θα εμφανιστούν στην οθόνη LED του μπροστινού πίνακα του ZVOX 580.

Οι πρόσθετοι έλεγχοι ρύθμισης ήχου που δεν είναι προσβάσιμοι από τον μπροστινό πίνακα, αλλά παρέχονται στο τηλεχειριστήριο περιλαμβάνουν:

Μπάσα και πρίμα: Εμφανίζεται ως Lo ή HI, το εύρος ρύθμισης από -4 έως 4.

Ρύθμιση του Surround: Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν το μέγεθος του εφέ Virtual Surround Sound που θα εμπλακεί. Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις είναι Sd 1 (ελάχιστο surround), Sd 2 (μέτρια surround) και Sd 3 (μέγιστο διαθέσιμο εφέ surround).

Εξόρυξη εξόδου: Αυτή η ρύθμιση παρέχει έναν τρόπο αντιστάθμισης για υπερβολικές μεταβολές στον όγκο (όπως έντονες διαφημίσεις ή έντονες εκρήξεις και ηχητικά εφέ συντριπτικό διάλογο). Εάν η ρύθμιση εξόδου είναι ενεργή, θα εμφανιστεί η ένδειξη "OL" στην οθόνη LED του μπροστινού πίνακα.

Έμφαση στο διάλογο: Αυτή η ρύθμιση συμβάλλει στην εμφάνιση των συχνοτήτων ήχου που σχετίζονται με το διάλογο. Όταν ενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση, θα εμφανιστεί ένα dE στην οθόνη LED του 580. Ωστόσο, όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Dialog Emphasis (Ένταση διαλόγου), υπερκαλύπτει τις ρυθμίσεις Surround και Output Leveling. Όταν απενεργοποιηθεί, οι προηγούμενες ρυθμίσεις Surround και Output Leveling αποκαθίστανται.

Hardware που χρησιμοποιείται για πηγές και σύγκριση

Δέκτης οικιακού κινηματογράφου (χρησιμοποιείται με σύστημα σύγκρισης ηχείων): Onkyo TX-SR705 .

Σύστημα ηχείων / υπογούφερ που χρησιμοποιείται για σύγκριση: Klipsch Quintet III σε συνδυασμό με Polk PSW10 Subwoofer.

Περιεχόμενα πηγής: Το OPPO BDP-93 χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή περιεχομένων ταινιών Blu-ray, DVD, CD και συνεχόμενων ταινιών, DVD αναπαραγωγής OPPO DV-980HD και δέκτη HD DTB-H260F HDTV της Samsung .

Τηλεόραση / Οθόνη: Ψηφιακή οθόνη LVM-37w3 1080p της Westinghouse

Λογισμικό που χρησιμοποιείται

Blu-ray Δίσκοι: Σε όλο το Σύμπαν, Avatar, Μάχη: Λος Άντζελες, Hairspray, Έναρξη, Iron Man 1 & 2, Megamind, Percy Jackson και Ολυμπιονίκες: Ο Κλέφτης της Φωτιάς, Shakira - Ορθή Περιπέτεια, Sherlock Holmes, The Expendables Knight , The Incredibles και Tron: Legacy .

Τα τυπικά DVD που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν σκηνές από τα εξής: Ήρωας, Σώμα των πετώντας μαχαίρια, Kill Bill - Vol. 1/2, Βασίλειο του ουρανού (Cut Cut), Άρχοντας των Δαχτυλιδιών Trilogy, Master και Commander, Moulin Rouge και U571 .

Streaming Περιεχόμενο ταινιών: Netflix - Toy Story 3

CDs: Al Stewart - Σπινθήρες του Αρχαίου Φωτός , Beatles - ΑΓΑΠΗ , Μπλε Μάντ Μαντ - Το συγκρότημα , Joshua Bell - Bernstein - West Side Story Σουίτα , Eric Kunzel - 1812 Overture , HEART - Dreamboat Annie , Nora Jones - Sade - Στρατιώτης της Αγάπης .

Ηχητική απόδοση - Ήχος Surround

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά του ZVOX 580, πώς πραγματικά ακούγεται; Εδώ είναι το καλό μέρος: Βρήκα ότι το ZVOX IncrediBase 580 προσφέρει εξαιρετικό ήχο και ήταν αρκετά ισχυρό για ένα μικρό ή μεσαίο σαλόνι. Δοκιμάζοντας τα ηχητικά κομμάτια ήχου από τα DVD, τα ψηλά δεν ήταν υπερβολικά σκληρά, το μεσαίο εύρος ήταν ξεχωριστό, και η απόκριση των μπάσων ήταν βαθιά, αλλά όχι υπερβολικά boomy.

Το 580 παρείχε ένα ευρύ εμπρόσθιο ηχητικό σκηνικό που ξεπερνούσε τα φυσικά όρια του "κουτιού", αλλά καθώς το ηχητικό πεδίο εκτείνεται μακρύτερα στις πλευρές και στη συνέχεια προς τα πίσω, η κατευθυντική ακρίβεια δεν ήταν τόσο καλή όσο θα ήταν ένα πραγματικό σύστημα 5.1 καναλιών είναι σε θέση να παράγει.

Αυτό ήταν εμφανές όταν συγκρίναμε την απόδοση του 580 στη σκηνή "Echo Game" στο House of the Flying Daggers , όπου τα αποξηραμένα φασόλια αναπηδούν από τύμπανα που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία σε ένα μεγάλο δωμάτιο, σε σύγκριση με τον δέκτη Home Cinema Onkyo / ηχείο Klispch συνδυασμός.

Από την άλλη πλευρά, ο μικρότερος κατευθυντικός, αλλά βυθιστικός ήχος, όπως ο σύντομος κεραυνός και η σκηνή αστραπής στον Percy Jackson και τους Ολυμπιονίκες: Ο Κλέφτης του Lightning αναπαράχθηκαν με τη χρήση του 580.

Επίσης, στην πιο θετική πλευρά αυτού του ζητήματος, διαπίστωσα ότι η επεξεργασία PhaseCue φαινόταν να κάνει καλύτερη δουλειά όσον αφορά την ακουστική ακουστική ακρίβεια όταν παρουσιάζεται με μια είσοδο εισόδου Dolby Digital 5.1 μέσω των εισόδων ψηφιακού ήχου, παρά όταν επεξεργάζεται ένα κανάλι δύο καναλιών μέσω των αναλογικών στερεοφωνικών εισόδων. Αυτό θα είχε νόημα, καθώς το σήμα Dolby Digital έχει ήδη τα κατάλληλα ενσωματωμένα υποδείγματα surround ήχου, ενώ η επεξεργασία PhaseCue του ZVOX πρέπει να κάνει περισσότερες «εικασίες» σχετικά με την τοποθέτηση του ήχου surround όταν αντιμετωπίζει μια πηγή δύο καναλιών.

Ηχητική απόδοση - Υπογούφερ

Βρήκα ότι τα υπογούφερ των 6,5 ιντσών παρέχουν πολύ καλή ανταπόκριση χαμηλής συχνότητας.Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με άλλα προϊόντα ήχου bar, το ZVOX 580 προσφέρει εξαιρετική απόκριση μπάσων χωρίς την ανάγκη για εξωτερική υπομονάδα. αισθάνεστε ότι χρειάζεστε περισσότερο "oomph", η ZVOX έχει επίσης λάβει υπόψη αυτήν την κατάσταση ενσωματώνοντας μια έξοδο προενισχυτή subwoofer για εκείνους που επιθυμούν να συνδέσουν ένα μεγαλύτερο εξωτερικό τροφοδοτημένο subwoofer στο 580.

Ηχητική απόδοση - Μουσική

Εκτός από την καλή εμπειρία ακρόασης DVD, το ZVOX κάνει επίσης πολύ καλά με μουσικά CD, με πλήρη εμβέλεια και βάθος συχνοτήτων. Τα τραγούδια ξεχωρίζουν πολύ καλά, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από διακεκριμένους τραγουδιστές, όπως οι Norah Jones, Al Stewart, Sade και Dave Matthews. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μέγιστη ρύθμιση περιβάλλοντος δημιουργεί μια ελαφριά ένδειξη "φαινομένου" σε φωνητικά, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να αποκατασταθεί με δική σας προτίμηση μειώνοντας τη ρύθμιση surround. Από την άλλη πλευρά, οι ταινίες ακούγονται καλύτερα με τη μέγιστη ρύθμιση surround.

Πρόσθετες παρατηρήσεις

Πρόσθετες παρατηρήσεις σχετικά με το ZVOX 580 είναι ότι παρόλο που το 580 είναι συμβατό με αναλογικό, 2-channel PCM και τυπικά σήματα εισόδου Dolby Digital , θα ήταν ωραίο να συμπεριληφθεί η συμβατότητα εισόδου σήματος DTS .

Επίσης, μια άλλη προσθήκη που θα ήταν ωραίο να δούμε θα ήταν να ενσωματώσουμε εισόδους HDMI και μια έξοδο HDMI pass-through, ώστε να έχουμε πρόσβαση στο Dolby TrueHD , DTS-Master Audio από Blu-ray Disc players και να μειώσουμε τον αριθμό των συνδέσεων που χρειάζονται μεταξύ ενός Blu-ray Disc player, τηλεόραση και το ZVOX 580.

Τελική λήψη

Ανακεφαλαιώνοντας τις εντυπώσεις μου, εδώ είναι αυτό που μου άρεσε για το ZVOX IncrediBase 580:

1. Μεγάλος ήχος - καλό μεσαίο και υψηλό, ενσωματωμένα υπογούφερ παρέχουν πολύ καλή απόκριση μπάσων. Το σύστημα ατελείωτης συμμόρφωσης παράγει μεγάλο ήχο και σαφή διάλογο για ταινίες και ισχυρή φωνητική παρουσία για μουσική.

Διαπίστωσα ότι η παρουσία φωνητικών και διαλόγων ήταν τόσο καλή που δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να χρησιμοποιήσω τη ρύθμιση Dialog Emphasis (dE). Στην πραγματικότητα, όταν το δοκίμασα, φάνηκε να μην τονίζουν υπερβολικά τα φωνητικά και το κανάλι διαλόγου με το τίμημα να χάσει πολλά από τα αριστερά / δεξιά και τα περιμετρικά τμήματα των μουσικών οργάνων ή των μουσικών οργάνων. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με πολλές γραμμές ήχου και πακέτα συστημάτων που δεν τονίζουν αρκετά το διάλογο και τα φωνητικά χωρίς να αυξάνουν τα επίπεδα έντασης του κεντρικού καναλιού.

2. Η τεχνολογία PhaseCue παρέχει ευρεία μπροστινή σκηνή ήχου. Με τη μετακίνηση προς τα πλάγια και πίσω, το εφέ surround μειώνεται και είναι λιγότερο ακριβές, αλλά θεωρώντας ότι όλα προέρχονται από ένα κιβώτιο, το 580 προσφέρει έναν ευχάριστο, εντυπωσιακό ήχο.

3. Απλό σχεδιασμό ενός τεμαχίου που μπορεί επίσης να διπλασιαστεί ως πλατφόρμα τηλεόρασης. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι η τηλεόραση ή η τηλεόραση έχουν 35 ίντσες πλάτος, 15 ίντσες βαθιά ή μικρότερη και έχουν συνολικό βάρος 160 κιλών ή λιγότερο.

4. Στιβαρή κατασκευή MDF (Μεσαίας Πυκνότητας Fiberboard).

5. Εύκολο στη ρύθμιση και τη χρήση - Πολύ εύκολο να ακολουθήσετε την εικονογραφημένη γρήγορη εκτύπωση φωτογραφιών και τους οδηγούς χρήσης.

6. Το ασύρματο τηλεχειριστήριο διευκολύνει την λειτουργία, με μία εξαίρεση (βλ. Παρακάτω).

Παρόλο που υπάρχουν πολλά πράγματα που μου άρεσε για το ZVOX IncrediBase 580, είναι μερικά πράγματα που δεν μου άρεσε ή αισθάνθηκαν απαραίτητα βελτίωση:

1. Η εμβάπτιση του ήχου είναι καλή από το εμπρός ελαφρώς προς τα πλάγια, αλλά οι ακριβείς κατευθυντικές περιβάλλουσες ενδείξεις δεν είναι τόσο ακριβείς όσο το σύστημα πολλαπλών ηχείων, ειδικά για εφέ surround.

2. Οι ψηφιακές είσοδοι ήχου δεν είναι συμβατές με DTS.

3. Θα προτιμούσα τις συνεχείς επιλογές βάσης, πρίμων και surround, αντί των προεπιλογών βημάτων.

4. Το τηλεχειριστήριο δεν είναι φωτισμένο με οπίσθιο φωτισμό - καθιστώντας το πιο δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε σε σκοτεινό χώρο.

Παρόλο που δεν είναι άμεση αντικατάσταση των πλήρως εξοπλισμένων ηχητικών συστημάτων οικιακού κινηματογράφου πολλαπλών ομιλητών, το ZVOX IncrediBase 580 είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες επιλογές για ένα βασικό εύκολο στη χρήση σύστημα surround που δεν μπορεί να βελτιώσει την προβολή της τηλεόρασής σας, καθώς και την παροχή ενός εξαιρετικού τρόπου για να ακούσετε CD και άλλες πηγές μουσικής. αυτό ακούγεται υπέροχα με ταινίες ή μουσική. Επίσης, με την κατασκευή ινοσανίδων, το 580 έχει επίσης πιο σταθερή ποιότητα κατασκευής από τις περισσότερες άλλες γραμμές ήχου.

Αν ψάχνετε για έναν ακριβά, αλλά πρακτικό τρόπο να αποκτήσετε καλύτερο ήχο από την τηλεόρασή σας ή να ακούσετε μουσική χωρίς την ταλαιπωρία της σύνδεσης πολλών ηχείων, το ZVOX IncrediBase 580 είναι μια εξαιρετική αξία - σίγουρα αξίζει τον κόπο θεώρηση.

Συγκρίνετε Τιμές